Sabaraha lami panyambungna Kilat tahan?

USB C

Seueur anjeun bakal émut dinten éta nampilkeun iPhone 5 kalayan konektor anyarna, kaputusan yén sababaraha urang kasulitan pikeun asimilasi kusabab seueur aksésoris anu parantos dipibanda ku port 30-pin lami. Nanging, téknologi maju sareng katingalina diperyogikeun pikeun nyandak kaputusan anu drastis sapertos tohan konektor digital anu tiasa dibalikkeun sareng éta, priori, mangrupikeun keajaiban kadalapan pikeun konektor pikeun alat sélulér. Ieu kumaha lahirna Kilat.

Leres éta panyambungna Kilat jauh langkung unggul tibatan microUSB, sanés dina harga tapi dina fungsionalitas. Hanjakalna, dugi ka ayeuna masih aya saeutik pisan asesoris anu leres-leres ngamangpaatkeun fitur-fiturna sareng anu leres-leres mahal kusabab lisénsi Made for iPhone. Lisénsi éta ogé aya sareng dok 30-pin, nanging, jajaran aksesoris anu sayogi langkung ageung sareng langkung mirah.

USB C

Chip anu ngahijikeun Kilat sareng anu tanggel waler pikeun mastikeun sertipikat aksésori panginten tiasa aya hubunganana sareng éta. Téknologi panginten parantos mutuskeun leupaskeun kabel pikeun saé sareng tohan dina nirkabel naha nganggo WiFi, Bluetooth atanapi NFC tapi dina kasus naon waé, Kilat boroskeun sareng saatos munculna USB Type C, panginten urang nyanghareupan sateuacanna anu diumumkeun maot.

Ayeuna nalika seueur diantara anjeun bakal mikir "visioner Apple parantos sumping, saha punten nyewa lalaki ieu." Henteu, kuring sanés visioner (sanaos kuring hoyong) tapi anjeun kedah nyerah kana buktina sareng naon anu dipilari ku Apple ku konektor Kilat, ayeuna éta tiasa kéngingkeun nganggo USB Type-C, konektor anu parantos ngalebetkeun MacBook anyar ti 2015 sareng anu, perusahaan Cupertino sigana parantos nyerah, sanaos éta nyangka ngorbankeun hal anu khas sapertos MagSafe. Ieu anu tiasa urang baca ngeunaan USB Type C dina halaman wéb Apple:

USB C

Luar biasa dibabawa. Sareng kalayan palabuhan anu spektakuler.

Nyiptakeun laptop ipis sareng entéh MacBook anyar maksa urang milari épisiénsi maksimum dina unggal detil, kalebet cara nyambungkeun périferal atanapi nyolok kana kakuatan. Kusabab kitu urang parantos damel babarengan dina pamekaran standar universal anyar anu ngagabungkeun dina port tunggal sadaya fungsi dasar anu anjeun peryogikeun. Kalayan port USB-C énggal anjeun tiasa ngeusi batre laptop, mindahkeun data nganggo USB 3 kalayan gancang liwat periferal sareng sambungkeun alat HDMI, VGA sareng DisplayPort. Éta ogé tiasa dibalikkeun sareng nyandak sapertilu tina USB dinten ieu.

Naha éta akrab pikeun anjeun? Mangrupikeun katerangan anu mirip pisan sareng anu ditulis ngeunaan Kilat dina jamanna, ngan ukur dina hal ieu, USB-C bahkan langkung saé.

USB C

Sababaraha taun aya anu robih di Apple, Kuring henteu terang naha pikeun hadé atanapi goréng tapi kuring pikir yén port Kilat parantos kéngingkeun dua siaran berita, panjang, tapi dua. Éta panginten sanés kanggo iPhone 6s tapi transisi kana USB Tipe C atra sareng éta langkung kamungkinan urang bakal ningali éta dina alat ios payun. Dugi ka ayeuna, masih seueur gosip éta iPad Pro tiasa sumping sareng USB C ogé béja anu penting.

Kaunggulan pikeun urang atra sareng sanaos ayeuna sambungan anu teu populer, kalayan lumampah waktos bakal langkung mirah sareng urang tiasa mésér kabel nganggo artos sakedik sareng anu paling saé, urang tiasa ngagunakeun éta pikeun alat anu sanés. Naha Apple pasti bakal nyerah dina sambungan universal? Kuring yakin anjeun ngalakukeun, anjeun guys?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hector Sanmej cenahna

    Anu henteu nambihan ka kuring ... nyaéta upami Apple hoyong ngadamel iPhone anu ipis unggal waktos, sareng ngémutan yén garis desain na henteu ngaku "élévasi" dina terminal, éta masihan kuring yén USB-C henteu ngagaduhan rohangan janten terpadu ... Kacuali Apple lirén ngirangan lebar terminal pikeun ngahijikeun palabuhan ieu ...

    Nanging, tiori anjeun asup akal pisan, sanaos kuring ngulang ... éta tabrakan ku karesep Apple pikeun ngipisan iPhone sareng gaduh desain anu lancar sareng homogen.

    1.    Nacho cenahna

      Leres yén masalah kandelna mangrupikeun panyabab utama yén datangna USB C tiasa ditunda tapi henteu seueur bédana sareng kuring henteu nyangka yén iPhone tetep ngirangan beurat dina tingkat anu sami anu parantos dilakukeun. Batréna henteu masihan langkung nyalira na permukaanna naon éta. Ngahias sababaraha milimeter bakal ngamungkinkeun datangna USB-C sareng sababaraha kapasitas langkung mah. Kuring parantos ngantepkeun pendapat kuring ngeunaan poko dina https://www.actualidadiphone.com/hubieses-comprado-un-iphone-6-mas-grueso-pero-con-mas-bateria/

      Salam!

      1.    Hector Sanmej cenahna

        Abdi sareng anjeun Nacho ... Kuring miharep aranjeunna ngalakukeun éta, kumargi sanaos seueur teuing tungtungna henteu raoseun pikeun cekelan hihi.

        Kuring ngulang, tiori anu saé pisan, sareng kuring ngarepkeun ... éta bakal janten kamajuan anu ageung dina kasaluyuan sareng sadaya jinis alat, sareng standarisasi pangisi daya tungtungna.

        Salam!

  2.   Chema cenahna

    Harti parobihan garis ieu di Apple disababkeun henteu ngan ukur hiji imposisi global, anu dipimpin ku Éropa, anu ngadukung sistem universal.

    Saolah-olah urang henteu ngagaduhan masalah sanés dina kahirupan urang, opat pikiran anu ngagaduhan kaistiméwaan ningali masalah dimana aya alat anu ngagunakeun sistem konéksi anu béda pikeun smartphone, tablet, komputer ... sareng aranjeunna online pikeun ngalarang sistem anu sanés dibandingkeun anu aranjeunna ditunjuk, anu dina hal ieu usb c.

    Nyanghareupan pasar khusus ieu, Apple henteu ngagaduhan pilihan tapi pikeun ngahijikeun sistem anyar ieu sabab bakal nutup panto pasar lega anu henteu hoyong dilakukeun tanpa.

    Sakumaha aranjeunna nyarios: sareng garéja kami parantos mendakan !!! ... sareng pendeta ieu tibatan ngabaktikeun diri pikeun massa ...

    Kacindekan konektor anu hébat kana sampah pikeun nganggo naon anu dugi ka gagal langkung ti shotgun of fairs. Mudah-mudahan anu ieu janten sakedik langkung saé.

    1.    Hector Sanmej cenahna

      Jujur ... Sigana mah éta alesan pikeun dua alesan

      1. Kusabab imposisi éta parantos lami, sareng Apple henteu nyandak undak deui dina kaputusan na pikeun neraskeun panyambungna ... nyatana, kuring nyandak kilat dina waktosna
      2. USB-C nembé kaluar, sareng seueur sésa-sésa anu tiasa ditetepkeun salaku "standar" kalayan microusb aya dina 90% alat

      Hal anu sanés, sakumaha Nacho nyatakeun, nyaéta Apple ngarahkeun parobihan kana palabuan kusabab kamungkinan anu dibabawa ... nyaéta kagancangan data, standarisasi (tungtungna ku alesan anu saé, kumargi microusb na TEU) sareng kasaluyuan sareng produk anyar, sapertos MacBook taun ayeuna.

      Naon waé anu aranjeunna lakukeun, alesan tina beurat awak bakal aya dina sagala aspek ... janten wilujeng sumping parobihan upami diperyogikeun 😉

  3.   Chema cenahna

    Apple henteu ngaléngkah deui sapertos anu anjeun carioskeun ... sareng ayeuna upami ??? Kusabab ??? Ku parobihan méntalitas di Apple ???
    Apple dina sajarahna ngan ukur mundur tina kawajiban sareng saatos tahan kuat.

    USB mikro henteu minuhan standarisasi ??? Atanapi anjeun hartosna éta henteu saluyu sareng naon anu dipénta dina hubungan kecepatan, kualitas, kagunaan ... ??? Langkung standarisasi tibatan éta sadaya alat nganggo éta kecuali ios, abdi henteu terang kumaha jadina.

    Hiji detil nyaéta dina kecap-kecap Apple kolaborasi Apple dina pembuatan sareng pamekaranana raos atanapi rada dituduhkeun, sahingga masihan kamungkinan anu sami pikeun anu ayeuna tapi patuh kana standarisasi masa depan koneksi sareng palabuhan.

    Upami saatos tarung, sanaos Apple ngagaduhan kakawasaan pikeun ngébréhkeun kriteria anu tangtu, gancang atanapi engké anjeun éléh perang, bakal aya waktos dimana anjeun ngarobih garis sareng adaptasi kaputusan pikeun nyandak sabisa-bisa atanapi anjeun pencét témbok kalayan sirah anjeun sareng cicing sareng naon sésana mutuskeun. Éta hal anu moal diidinan ku Apple.

    Sanaos kaputusan sapertos kieu, sanaos parantos lami dina pipa, nanging henteu dilakukeun sapeupeuting. Aranjeunna moal ujug-ujug nyarios "ayeuna anjeun ngalakukeun kitu sabab kuring nyarios kitu." Seueur kaputusan nyandak sababaraha taun paguneman pikeun ngahontal kasapukan sareng pabrikan utama (tong hilap yén éta perusahaan swasta) sareng sakali sababaraha taun tenggat waktos parantos ditetepkeun pikeun janten wajib.

    Akhirna, sigana sarerea ngarepkeun Apole bakal robih pipikiran, cara ningali produkna, garis padamelan na ... kuring pastina henteu sareng kuring henteu ningali jelas iraha taun demi taun berita deui bakal ngaduga parobihan parusahaan ti Apple.

    Hiji-hijina hal anu dicarioskeun ku sajarah Apple nyaéta yén éta robih ku panerapan hukum sanés ku tetep ayeuna, sareng éta bakal janten jalan anu salamina.