Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Apple Music Dolby Atmos énggal tanpa kaleungitan kualitas

Apple dinten ayeuna ngumumkeun jasa Apple Music "Lossless" anu anyar, cara anyar pikeun ngadangukeun musik beresolusi tinggi kalayan sora ruang Dolby Atmos. Kumaha cara kuring ngamangpaatkeun fungsi anyar ieu? Kami ngajelaskeun ka anjeun di handap.

Naon musik "lossless", tanpa rugi

Kadatangan jasa musik streaming hartosna nyéépkeun CD kami, sareng nyandak sakabéh perpustakaan musik dina saku kami, hatur nuhun kana smartphone kami. Tapi ieu dibéré harga: komprési. Supados tiasa ngirimkeun musik ngalangkungan internét sareng tiasa nyimpen éta dina alat urang, pormat dikomprés dianggo, anu ngajantenkeun file langkung alit, sahingga nganggo tingkat data anu langkung alit, kirang bandwidth sareng ruang anu kirang. Henteu janten masalah kumaha komprésina, leungitna kualitas henteu tiasa dilawan.

Musik rugi berkisar tina "16-bit 44.1kHz" dugi ka "24-bit 48kHz" upami urang nyarioskeun kualitas CD, sedengkeun upami urang nyarioskeun "Resolusi Tinggi" urang dugi ka "24-bit 192kHz". Upami urang kéngingkeun maksimal kualitas Resolusi Luhur, lagu saderhana tiasa ngeusian sekitar 145MB, dibandingkeun sareng 1,5MB format anu langkung dikomprés, atanapi 6MB upami urang hoyong anu langkung kualitas. Sakumaha anjeun tiasa tingali, bédana atra.

Apple nyarios yén nalika diluncurkeun, sakitar 20 juta lagu dina katalog na bakal aya dina format lossless, ngahontal langkung ti 75 juta lagu dina akhir taun. Lagu-lagu lossless énggal ieu bakal nganggo codec anu disebat "ALAC" (Apple Lossless Audio Codec) sareng ngabutuhkeun anjeun pikeun ngapdet kana iOS 14.6, iPadOS 14.6, tvOS 14.6 sareng macOS 11.4 kanggo ngaraosan éta.

Dimana kuring tiasa ngupingkeun musik tanpa rugi

Apple parantos nawiskeun daptar alat anu tiasa maénkeun musik ieu tanpa kaleungitan kualitas, boh dina kualitas CD atanapi dina Resolusi Tinggi. Ieu mangrupikeun sarat minimal pikeun baranahan:

  • iPhone 7
  • iPad Pro 12,9 ″ (Generasi ka-3)
  • iPad Pro 11 ″
  • iPad Air (Generasi ka-3)
  • iPad (Generasi ka-6)
  • iPad mini (5 Generation)
  • MacBook Pro 2018

Alat ieu bakal tiasa maénkeun musik dina kualitas ieu, tapi éta henteu hartosna anjeun tiasa ngupingkeunana ku headphone naon waé anu anjeun sambungkeun. Sambungan Bluetooth henteu ngijinkeun bandwidth anu cekap pikeun musik lossless dina résolusi luhur, ku cara naon waé, sareng éta tiasa nawiskeun dugi ka kualitas CD, tapi éta gumantung pisan kana jinis Bluetooth anu dianggo sareng codec anu kompatibel. Salaku conto, Numutkeun Apple sorangan geus dikonfirmasi, ngayakeun éta AirPods Pro atawa nu AirPods Max nu cocog jeung ALAC codec, janten sacara nirkabel aranjeunna moal tiasa maénkeun musik tanpa rugi, atanapi kualitas CD.

Kami henteu terang dina waktos ayeuna upami AirPods Max, anu ngamungkinkeun sambungan kabel, bakal tiasa maénkeun musik tanpa kaleungitan kualitas ngagunakeun sababaraha jinis aksésori anu cocog. Apple nyarios dina halaman wébna yén pikeun musik tanpa kaleungitan kualitas dina resolusi luhur DAC bakal diperyogikeun, tapi dina waktos ayeuna kami henteu ngagaduhan langkung rinci. Kaayaan HomePod sareng HomePod Mini ogé sakedik dina limbo, anu kedah tiasa maénkeun musik tanpa kaleungitan kualitas perangkat keras, tapi Apple henteu parantos ngadamel ulasan ngeunaan éta dina halaman wéb na.

Naon Audio Ruang sarta Dolby Atmos

Sejen kabaruan tina Apple Music bakal kasaluyuan sareng Dolby Atmos sareng Spatial Audio. Dina titik ieu, saatos maca sababaraha kali situs wéb Apple anu béda sareng sababaraha halaman wéb anu saé kalayan inpormasi perkawis éta, kuring henteu tiasa ngajelaskeun bédana Dolby Atmos sareng Spatial Audio, kusabab duanana istilah dianggo acuh ka mana-mana, bahkan dina halaman wéb Apple. Janten urang tiasa nyarios yén Dolby Atmos atanapi Spatial Audio mangrupikeun hiji jinis sora sakuliling dimana urang tiasa ngabedakeun posisi instrumén nalika ngupingkeun.: kendang di tukangeun urang, sora-sora di payun, gitar ka katuhu ... éta audio «3D», sami sareng nalika urang nonton pilem nganggo sistem home theater.

Dolby Atmos ieu bakal sayogi nalika diluncurkeun jasa anyar ieu dina sababaraha rébu lagu, jumlah anu pasti henteu ditangtoskeun, tapi Ieu diperkirakeun yén saeutik ku saeutik katalog bakal nambahan, sarta di luhur sadayana, yén musik anyar nu nyantél geus bakal cocog kalayan format ieu.

Dimana kuring tiasa ngupingkeun musik Dolby Atmos?

Pikeun tiasa ngupingkeun musik anu ngaliput ieu Anjeun peryogi, sahenteuna, alat ieu:

  • iPhone 7
  • iPad Pro 12,9 ″ (Generasi ka-3)
  • iPad Pro 11 ″
  • iPad Air (Generasi ka-3)
  • iPad (Generasi ka-6)
  • iPad mini (5 Generation)
  • MacBook Pro 2018
  • HomePod

Di dieu urang tiasa nganggo headset Apple naon waé pikeun mikaresep sora ieu. Headphone AirPods, AirPods Pro, AirPods Max atanapi Beats, henteu janten masalah, salami maranéhna kaasup H1 atanapi W1 chip. Upami urang nganggo headphone ieu, Dolby Atmos bakal diaktipkeun sacara otomatis upami sayogi. Upami urang nganggo headphone pihak katilu sanés, anu ogé tiasa cocog, urang kedah ngaktipkeunana dina Setélan Musik Apple.

Sapertos musik tanpa kaleungitan kualitas, Anjeun kedahna alat anjeun diénggalan ka ios 14.6, iPadOS 14.6, tvOS 14.6 sareng macOS 11.4 pikeun tiasa ngaraosan musik Dolby Atmos ieu.

AirPods

Dua novelty mandiri sareng béda

Sanajan aranjeunna geus datangna raket, Ruang Sora jeung musik teu kaleungitan kualitas tiap balik jalan sorangan. Sapertos anu diarepkeun, Dolby Atmos bakal lumayan tiasa dianggo dina alat ayeuna. Kalayan iPhone, iPad, HomePod ayeuna urang ... urang tiasa ngaraosan sora sakuliling ieu dina headphone Apple urang, tanpa kedah peryogi investasi anu énggal. Hal bakal robih nalika urang nyarioskeun sora anu teu aya karugian, khususna Resolusi Tinggi. Ngantosan Apple ngajelaskeun sababaraha mamang anu masih aya dina hawa, Sigana yén éta téh hiji hal anu disiapkeun pikeun hardware anyar geura sumping.

Apple Music anyar ieu sareng Dolby Atmos sareng sora tanpa kaleungitan kualitas bakal sumping dina sasih Juni, sareng moal aya kenaikan harga dina Apple Music, anu bakal ngajaga harga anu sami sareng anu ayeuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Veronica cenahna

    Kuring ngarepkeun yén éta langkung saé tibatan jasa streaming anu ayeuna kuring anggo saprak kuring nganggo iphone 12 normal

    1.    Emilio cenahna

      Kuring percanten yén hal-hal bakal dilakukeun sedemikian rupa sehingga pangguna tiasa ngaraosan kualitas audio, dipikaterang yén pikeun pangiriman sora anu optimal henteu cekap yén audio na henteu rugi tapi chip khusus ogé diperyogikeun sareng kualitas anu tiasa ngarobah éta ku cara anu pangsaéna (DAC), Apple mangrupikeun perusahaan anu dicirikeun ku ngalakukeun hal-hal anu bermutu sareng kuring henteu ragu yén aranjeunna tiasa nawiskeun kami pilihan anu saé, sajaba ti éta panginten ieu tiasa ngajurung jalma pikeun mimiti ngupingkeun musik anjeun tanpa kaleungitan éta mangrupikeun pangalaman anu bénten pisan tibatan anu biasana urang tiasa biasa ngadangukeun dina hal kualitas audio

  2.   Daniel cenahna

    Kuring keuheul pisan yén headphone nirkabel anu dijual ku Apple henteu nyangking dukungan musik anu ayeuna badé dileupaskeun, kuring ningali yén mérek Beats nembé ngaluarkeun sababaraha anu cocog, sigana kuring bakal lirén ngagaleuh headphone Apple sareng langkung saé kuring mésérna tina ketukan sabab upami éta ngagaduhan dukungan kanggo ngupingkeun musik anu kualitasna langkung saé, kuring resep perusahaan apel tapi kuring henteu ngiringan teuing manajeménana.