Sagala anu urang tiasa kéngingkeun Touch ID di ios 8

touchid (Salin)

Touch ID mangrupikeun nami sensor sidik pikeun idéntifikasi pribadi Apple. Éta anu ayeuna ngamungkinkeun anjeun ngoténtikasi pikeun muka konci iPhone 5s anjeun sareng otorisasi iTunes sareng App Store pikeun mésér dina akun anjeun.

Kalayan ios 8, Apple parantos ngembangkeun a panganteur pamrograman aplikasi (API) sayogi pikeun pamekar, janten sadayana ti manajer kecap akses ka jasa perbankan dugi ka kolong poto pribadi tiasa aman sareng merenah. Tapi kumaha jalanna?

operasi

Nalika anjeun nempatkeun ramo dina Touch ID, cincin logam sakurilingna ngadeteksi kapasitansi sareng micu sénsorna. Poto resolusi luhur sidik na didamel, dirobih janten representasi matématika, sareng dikirim ngalangkungan sambungan kabel kana enclave aman A7 chip. Upami data henteu cocog, token "henteu" dileupaskeun sareng anjeun kedah nyobian deui, atanapi lebetkeun kecap akses. Upami data cocog, token "enya" dileupaskeun muka konci otorisasi atanapi balanja.

Sistem ieu langsung live di 2013 nganggo iOS 7 sareng iPhone 5s. Dina waktos éta henteu aya API anu dileupaskeun pikeun pamekar, panggunaan fitur Touch ID diwatesan pikeun dianggo ku Apple. Dugaan yén Apple henteu ngagaduhan waktos ngawangun lingkungan anu aman pikeun ngaleupaskeun fitur ieu.

Dina 2014 sareng nganggo ios 8 kaamanan didirikeun dina konci konci sareng dina kerangka anyar anu disebut LocalAuthentication. Ranté konci ieu mangrupikeun basis data aman Apple pikeun kecap akses anu mimiti dianggo dina Mac dugi ka sumebar ka ios sareng iCloud. Dina ios 8, éta konci konci ti mana éta nampi token "enya" atanapi "henteu" sareng éta ogé konci konci anu nawiskeun atanapi nahan kredensial kana aplikasi.

Touch ID pikeun pamekar

Kalayan ios 8, Apple ngenalkeun daptar kontrol aksés (ACL) pikeun aksés sareng auténtikasi. Kalayan aranjeunna, pamekar tiasa netepkeun nalika item konci tiasa sayogi, ogé naon anu kajantenan nalika diaksés.

Aksesibilitas sami kanggo Toél ID sapertos kanggo kodeu aksés, salami alatna teu dikonci. Oténtikasi anyar sareng meryogikeun aturan pikeun nangtoskeun naon waé kaayaan anu kedah dicumponan pikeun keychain nyadiakeun inpormasi kana aplikasi.

Touch ID diutamakeun tibatan kodeu aksés, nalika sayogi, sabab éta langkung gancang sareng gampang tibatan aksés ku sababaraha angka atanapi karakter alfanumérik.

Pamekar sareng aplikasina ogé warisan sistem kaamanan anu sami pikeun Touch ID, anu nunjukkeun yén:

  • upami Touch ID henteu dioténtikasi saatos opat usaha,
  • upami paranti éta balikan deuiatawa
  • Upami Touch ID henteu dianggo dina 48 jam,

Maka enclave anu aman bakal dinonaktipkeun sareng kodeu aksés bakal diperyogikeun pikeun ngaktipkeun deui.

Pikeun ngajajar sareng API énggal, Apple nyayogikeun panganteur anyar pikeun nanganan transaksi nganggo Touch ID dina aplikasi App Store. Apple bakal nampilkeun nami aplikasi dina kotak dialog antar muka, janten bakal salawasna dipikaterang saha anu nyungkeun auténtikasi, pamekar nyaéta ngadorong pikeun nambihan senar téks tambahan ngajelaskeun naha aranjeunna nyungkeun auténtikasi.

Di sisi séjén, pangembang ogé didorong pikeun tong sering cek, anu kanggo Apple ogé nawiskeun «modeu non-auténtikasi»Janten pamekar tiasa ngahapus panganteur sareng ngan saukur ngawartosan yén upami aranjeunna leres-leres hoyong mésér barang-barang ieu, auténtikasi bakal diperyogikeun.

ekstensi

Salaku tambahan kana aplikasi, Touch ID ogé tiasa diintegrasikeun kana ekstensi. Janten, salaku conto, aplikasi pangatur sandi tiasa nganggo Touch ID pikeun oténtikasi sateuacan ningalikeun kecap akses dina aplikasi na nyalira.

Una penyuluhan anu ngatur kecap akses, Como 1Password, éta tiasa disebat ti jero Safari sareng ngamungkinkeun Touch ID pikeun oténtikasi, janten éksténsi tiasa otomatis eusian kolom sandi.

Toél kaamanan ID API

Antarmuka toél nyaéta dipiboga tur dikawasa ku ios, sanés ku aplikasi App Store anu ngadalikeunana. Ngan saatos oténtikasi tiasa ngendalikeun tiasa dicandak deui.

Ogé, pikeun alesan kaamanan, Apple sareng iCloud henteu ngadukung barang anu dijagaan ACLjeung entong nyingkronkeun aranjeunna antara alat. Kalayan kecap séjén, data na moal pernah aya dina internét atanapi dina server batur, kalebet Apple.

Pamekar ogé moal tiasa ngaksés data sidik anjeun ngalangkungan aplikasi na. Sadayana tetep aman disumputkeun dina enclave aman.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.