Samsung mésér Viv, asistén énggal kalayan kecerdasan buatan ti pencipta Siri

VIV

Salami sataun katukang, kecerdasan buatan Viv parantos ngagaduhan seueur perhatian. Viv diadegkeun ku Dag Kittlaus, Adam Cheyer, sareng Chris Brigham, panyipta asli Siri. Kusabab tés operasional munggaran didamel umum Viv parantos kabuktosan janten asistén pribadi anu langkung kuat sareng mampuh tibatan Siri. Nyatana, salah sahiji alesan kunaon panyipta Siri ngantunkeun perusahaan, saatos dipésér ku Apple, nyaéta jalur anu ditetepkeun ku Apple pikeun Siri, jalur anu bénten pisan tibatan anu dipikirkeun ku panyipta na. Pikeun ngabales deui, tilu taun ka pengker ieu damel di Viv, anu numutkeun ka média khusus mangrupikeun asistén anu paling saé kalayan kecerdasan buatan ayeuna di pasar.

Numutkeun ka TechCrunch perusahaan Korea Samsung kakarék kéngingkeun Viv pikeun ngahijikeun kana alat salajengna. Di momen ieu kami henteu terang sabaraha Samsung bakal mayar kanggo kéngingkeun Viv, tapi ngémutan yén Apple mayar 200 juta dolar dina 2010 kanggo kéngingkeun Siri, harga perjanjian tiasa langkung luhur. Kanggo ayeuna, Viv bakal tetep beroperasi salaku perusahaan mandiri anu nawiskeun jasa ieu pikeun sadaya alat perusahaan dimana asistén intéléktip buatan ieu dilaksanakeun.

viv

Naon anu ngajantenkeun Viv janten asistén anu ditingkatkeun dibandingkeun sareng Siri nyaéta éta ngagabung sareng aplikasi sareng jasa pihak katilu, hal anu ayeuna Apple parantos ngijinkeun ku datangna ios 10. Kalayan Viv kami tiasa naroskeun ka telepon pintar kami pikeun ngirim Uber ka lokasi kami, nyungkeun pizza opat musim, nyayogikeun méja dina Rte Manolete ... sadayana tanpa kedah muka aplikasi dina waktos anu lami.

Dina raraga ngalaksanakeun proyék ieu, panyipta Viv parantos kéngingkeun waragad ti sababaraha perusahaan sapertos Facebook, Google sareng Twitter. Tepatna Facebook sareng Google resep kana asistén ieu tapi negosiasi pikeun penjualan henteu nyugemakeun pikeun pihak mana waé. TechCrunch parantos ngahontal Wakil Présidén Samsung Jacopo Lenzi anu parantos nyatakeun yén Viv tiasa mangaruhan langsung tina ngan ukur divisi mobile Samsung:

Ieu mangrupakeun akuisisi anu diarahkeun kana divisi mobile, tapi urang tingali kamungkinan ngahijikeun Viv kana alat sanés anu urang ngadamel. Tina sudut pandang kami sareng tina sudut pandang pelanggan, minat sareng kakuatan kecerdasan buatan ieu nawiskeun kami kaunggulan penting tibatan pesaing sanésna, nambihan kauntungan pikeun aranjeunna.

Viv moal ngan ukur ngahijikeun sareng alat sélulér, tapi Samsung ogé tiasa ngahijikeun kana alat-alat bumi anu ngahasilkeun pikeun ngendalikeunana ngalangkungan paréntah sora, televisi sareng alat sanés anu tiasa dikontrol ku cara kieu.

Akuisisi Viv ku Samsung masihan ka perusahaan Koréa kaunggulan tibatan pabrik Android anu sanés, khususna ngémutan yén Asisten Google ngan bakal sayogi dina terminal Pixel anu dipidangkeun ku perusahaan sababaraha dinten ka pengker, sahenteuna pikeun waktos ayeuna. Salaku tambahan, anu mésér Viv ngamungkinkeun anjeun neraskeun ngirangan kagumantungan ka Google ogé nawiskeun kamungkinan ngamimitian nerapkeun asistén ieu di Tizen, boh dina vérsi pikeun smartphone sareng dina vérsi pikeun smartwatches.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.