Analisis Sonos Arc, soundbar pang lengkepna dina pasaran

Sonos parantos nyetél bar anu luhur pisan ku Sonos Arc na, palang sora anu dirancang pikeun nawiskeun kami sora anu pangsaéna, Dolby Atmos, anu urang kedah nambihan seueur fitur sanésna éta tempat éta tanpa ragu salaku soundbar paling lengkep dina pasaran.

Spésifikasi sareng desain

Soundbar ieu ngagaduhan ukuran ageung, panjangna 114cm, anu ngajantenkeun sampurna pikeun nempatkeun payuneun tivi ageung. Éta tiasa ditempatkeun dina handapeun TV, istirahat dina méja, atanapi ngagantung dina témbok, anu mana anjeun kedah mésér pangrojong tambahan anu henteu kalebet dina kotak. Éta ngagaduhan 11 speaker (3 tweeter, 8 woofers) sareng 11 kelas D amplifier. Spéker ieu berorientasi mikir ngeunaan ngahasilkeun sora Dolby Atmos anu pangsaéna. Ieu sanés soundbar anu "nyimulasikeun" atanapi pembaruan parangkat lunak parantos masihan Dolby Atmos, tapi didesain khusus pikeun éta.

Dina hal konéktipitas, éta ngagaduhan sambungan ethernet sareng WiFi (802.11b / g), salian ti sambungan HDMI 2.0 tunggal anu cocog sareng ARC sareng eARC (Urang bakal nyarioskeun sambungan na kana TV engké). Upami anjeun hoyong nganggo kabel optik pikeun nyambungkeun sora, henteu masalah, sabab adaptor dilebetkeun kana kotak, tapi anjeun bakal kaleungitan sora Dolby Atmos. Opat mikropon na ngamungkinkeun anjeun masihan instruksi vokal pikeun nganggo asistén virtual anu tiasa dipasang: Google Assistant sareng Alexa. Di sagigireun Dolby Atmos, éta ogé ngadukung Dolby TrueHD sareng format anu langkung konvensional sanés.

Desainna mangrupikeun ciri khas bumi, sareng grille melengkung anu bentang dina saluruh permukaan Sonos Arc, dibobor ku langkung ti 75.000 liang sareng logo Sonos anu ngarusak keseragaman permukaan payun. Langkung ageung, anggun sareng teu aya waktos, sapertos sadayana produk Sonos. Salian spéker hideung anu tiasa urang tingali dina analisis ieu, urang ogé ngagaduhan pilihan pikeun mésér éta dina warna bodas. Di handapeunna, dua suku silikon ngamungkinkeun cekelan anu saé dina méja, sareng nyingkahan geter, penting dina jenis alat ieu.

Éta ngagaduhan LED alit di luhur logo Sonos, anu nunjukkeun status sambunganna, nalika urang nampi asistén virtual, atanapi nalika kami parantos nga-muting soundbar na. Urang ogé ngagaduhan tilu tombol toél pikeun ngendalikeun polumeu sareng playback. Éta ogé ngagaduhan tombol touch di beulah katuhu pikeun mareuman asistén virtual, anu dibarengan ku LED pikeun terang statusna. Sambunganana aya di tukang, gigireun tombol kakuatan. Detil anu penting: kabel HDMI kalebet dina kotak, hal anu biasana henteu ilahar.

Sambungan TV

Bar Sonos Arc nyambung ka TV nganggo kabel HDMI, anu kedahna kana sambungan HDMI ARC / eARC dina TV anjeun. Éta hartosna anjeun moal tiasa nyambungkeun aksesoris naon waé langsung kana palang, tapi sadayana sora anu kaluar tina TV anjeun ka Sonos Arc. Ieu ngagaduhan kaunggulan sareng karugian, sanaos dina kasus kuring kuring ngahartikeun nyalira langkung milih poin positip tina pilihan ieu. Alesan utama nyaéta anjeun henteu hariwang ngeunaan naon anu diréproduksi dina TV anjeun, anjeun moal meryogikeun hub atanapi aksesoris sanés kumargi anjeun parantos béak sambungan anu cocog. Anjeun bahkan tiasa ngupingkeun eusi DTT ngalangkunganana.

Tapi éta ogé hartosna yén TV anjeun kedahna kawilang modéren pikeun tiasa nganggo éta. HDMI ARC sanés masalah, sabab seuseueurna tivi ngalangkunganana, tapi HDMI eARC nyaéta, anu henteu acan sambungan anu nyebar pisan. Ngaliwatan HDMI ARC anjeun tiasa ngupingkeun sora anu saé, tapi henteu 100% nyata Dolby Atmos, ngan ukur hal anu caket pisan anu disada leres-leres saé, tapi henteu nyata. Kalayan HDMI eARC anjeun tiasa nampi sora pangsaéna anu tiasa dipasihkeun ku Sonos Arc. Pastikeun jinis konéksi anu kalebet dina tipi anjeun pikeun terang persis naon kualitas sora anjeun tiasa ngahontal.

Sedengkeun pikeun kendali palang sora, anjeun tiasa nganggo remote control tipi anjeun, ogé jarak jauh Siri tina Apple TV anjeun. Anjeun moal kedah ngalakukeun nanaon, anjeun henteu kedah ngonpigurasikeun naon-naon, anjeun ngan saukur kedah nyambungkeun Sonos Arc kana televisi anjeun, sareng nyandak remote control anu anjeun anggo sacara rutin pikeun tiasa naékkeun sareng turunkeun volume palang sora. Aya reureuh minimum sababaraha kasapuluh sadetik, hal anu pancen anekdotal anu henteu ngarobih ku cara naon waé pangalaman anu saé pikeun ngagunakeun aksésori ieu pikeun tipi anjeun.

Sora bioskop di bumi anjeun

Kualitas sora Sonos Arc henteu diragukeun, sabab kedahna dina bilah sora high-end. Anjeun bakal terasrasakeun sadaya detail sora pilem sareng serial anjeun, kalayan bass anu hadé sareng sora anu tiasa anjeun nguping kalayan jelas bahkan dina adegan anu paling banter Ieu mangrupikeun hal anu menonjol tina alat anu langkung terjangkau, bahkan kalayan pilihan nganggo dua HomePods anu numbu ka Apple TV anjeun.. Sora sakuliling anu anjeun anggo ukur ku Sonos Arc leres-leres saé, janten pilihan anu hadé pikeun anu henteu hoyong ngeusian ruang tamu na ku panyatur.

Tina aplikasi Sonos pikeun iPhone urang urang tiasa nganggo sababaraha pilihan pikeun ningkatkeun sora, atanapi langkung, adaptasi kana unggal kaayaan. Sonos Arc ngagaduhan TruePlay, pilihan anu nyaluyukeun sora kana rohangan anu anjeun pasihkeun kana mikropon iPhone anjeun. Tapi ogé anjeun tiasa ngaktipkeun dua pilihan anu pikaresepeun sapertos modeu wengi sareng dialog ningkat. Anu pangpayunna ngirangan sora banter tanpa kedah nurunkeun polumeu, sareng anu kadua supados dialog langkung jelas, cocog pikeun pilem aksi.

Modularitas sareng dilegakeun sistem sora anjeun mangrupikeun ciri khas Sonos, sareng ku Sonos Arc ieu tetep janten titik anu penting. Ku nyalira éta nawiskeun kami sora anu spektakuler, tapi upami anjeun hoyong anjeun tiasa nambihan dua satelit pikeun nempatkeun di gigireun sofa, sapertos Sonos One, atanapi nambihan amplifier bass, sapertos Sonos Sub, pikeun ngajantenkeun pangalaman sora langkung saé. Sareng sadaya ieu sacara nirkabel, ku mencét sababaraha ménu dina aplikasi Sonos anjeun.

Amazon Alexa, Google Assistant sareng AirPlay 2

Salaku tambahan pikeun panggunaan salaku palang sora, urang gaduh pilihan sanés anu ningkatkeun nilai alat ieu. Urang tiasa masang asistén maya ti Google atanapi Amazon, pikeun ngagaduhan spéker anu pinter di ruang tamu urang. Naon anu anjeun tiasa laksanakeun sareng asistén ieu? Nya, hal anu sami anu anjeun lakukeun sareng panyatur pinter konvensional: ngadangukeun musik tina layanan streaming anjeun, kontrol otomatisasi bumi, dengekeun podcast atanapi radio langsung, naroskeun inpormasi ngeunaan naon anu anjeun peryogikeun ... Sareng ogé, aktipkeun TV anjeun atanapi pareum, sareng kontrol volume na.

Sareng Siri? Nya, Siri henteu tiasa dipasang dina Sonos Arc ieu, tapi Leres, anjeun tiasa ngirim kontén berkat kasaluyuan AirPlay 2. Ieu ngandung harti yén bilah sora ieu bakal dilebetkeun kana aplikasi Bumi anjeun, sareng anjeun tiasa nganggo Siri tina alat naon waé anu ngagaduhanana (iPhone, iPad, HomePod…) pikeun ngirim sora ka Sonos Arc. Anjeun tiasa ngamangpaatkeun multiroom, atanapi ngolompokkeunana sareng panyatur AirPlay anu sanés kalayan musik anu sampurna nyingkronkeun dina sadayana.

Musik dina Sonos Arc anjeun

Ku cara kieu Sonos Arc Éta henteu ngan ukur biasa ngupingkeun eusi tivi anjeun, tapi ogé ngupingkeun musik ngamangpaatkeun jasa naon waé anu anjeun anggo. Apple Music, berkat kanyataan yén éta kalebet kana Amazon Alexa atanapi ngalangkungan AirPlay 2, Spotify atanapi jasa musik streaming anu kalebet dina aplikasi Sonos sareng anjeun tiasa ngendalikeun tina aplikasi éta sorangan.

Kualitas musik ngalangkungan Sonos Arc saé pisan, sanaos éta henteu ngabédakeun seueur speaker anu luhur sapertos urang ngupingkeun pilem atanapi séri. Dua HomePods dina stereo tiasa nawiskeun sora anu mirip pisan sareng Sonos Arc ieu, anu henteu négatip, sabalikna.. Sonos Arc ngalaksanakeun unggulan nalika ngeunaan bioskop, sareng luar biasa nalika ngeunaan musik.

Pendapat editor

Kalayan Dolby Atmos, kasaluyuan AirPlay 2, kamungkinan ngagunakeun Alexa atanapi Google Asisten, sareng kamungkinan modularitas sareng perluasan anu ditawarkeun Sonos dina panyaturna, Sonos Arc ieu tanpa diragukeun soundbar anu paling lengkep sareng pikaresepeun anu anjeun tiasa mendakan. pasar. Harga na sigana mahal, tapi upami urang ngabandingkeunna sareng bar sora anu sanés anu nawiskeun Dolby Atmos, éta sigana bakal murah pikeun kami, sareng éta tanpa ngitung fitur-fitur sanés anu ditawarkeun ku sababaraha urang (atanapi henteu). Urang tiasa mésér kanggo € 899 dina Amazon (link).

Sonos busur
  • Peunteun éditor
  • Meunteun 5 bentang
899
  • 100%

  • Sonos busur
  • Tinjauan ngeunaan:
  • Dipasang dina:
  • Modifikasi terakhir: 10 2021 Méi
  • rarancang
    Editor: 90%
  • Sora
    Editor: 90%
  • Bérés
    Editor: 90%
  • Kualitas harga
    Editor: 80%

Naros

  • Alexa sareng Asisten Google
  • Dolby Atmos sareng Dolby TrueHD
  • Kabel HDMI sareng adaptor optik kalebet
  • Desain kompak
  • Kamungkinan ékspansi sareng produk Sonos sanés
  • Cocog sareng AirPlay 2
  • Sonos aplikasi

Kontra

  • Subwoofer henteu kalebetkeun

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.