Spotify ngahontal 155 juta palanggan mayar

Perusahaan Swédia Spotify parantos ngumumkeun hasil komérsial anu pakait sareng kuartal terakhir 2020, di mana éta ngumumkeun éta jumlah palanggan mayar éta parantos ningkat 11 juta, kalayan kuartal sateuacanna, ngahontal 155 juta.

Éta ogé parantos mastikeun yén sanaos parantos ningkatkeun jumlah pangguna anu mayar, parusahaan tetep kaleungitan artos. Pikeun nyobian ngatasi karugian ieu, sababaraha dinten ka pengker Spotify ngumumkeun yén éta naékkeun harga rencana kulawarga di langkung seueur nagara, rencana anu angkat tina 14,99 dugi ka 15,99 euro per bulan ti bulan Maret kanggo palanggan ayeuna.

Sakumaha jumlah langganan anu mayar parantos ningkat, kitu ogé anu jumlah pangguna tina vérsi gratis kalayan iklan, kalayan 190 juta pangguna. Atuh ka inohong ieu, dugi ka 31 Désémber 2020, Spotify ngagaduhan 345 juta pangguna (ngagabungkeun versi anu mayar sareng gratis).

Numutkeun kana Wall Street Journal, seueur kamekaran anu dialaman ku perusahaan éta kusabab gabungan uji coba gratis anu panjang sareng tawaran perkenalan murah di pasar maju, ditambah sababaraha kuota handap di nagara berkembang, sapertos hal di India.

Perusahaan parantos didaptarkeun karugian $ 125 jutaan, pangirangan lumayan ti taun saméméhna, karugian anu ngahontal 209 juta dolar. Pendapatan langganan ngahontal 1.890 juta euro, sedengkeun anu diala tina iklan ngahontal 281 juta euro. Sacara tradisional, pangsa tina pendapatan iklan Spotify kirang ti 10%, nanging waktos ieu nangtung dina 13%.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.