Apple patén sénsor lampu sakurilingna dilebetkeun kana layar iPhone

iPhone7

Kantor Patén Amérika Serikat parantos masihan Apple patén sanés anu tiasa ngabantosan perusahaan ngadamel tampilan ujung-ka-ujung bezel-kirang pikeun iPhone generasi salajengna. Patén anyar ngajelaskeun sababaraha hal alat éléktronik kalayan sénsor lampu terintegrasi kana layar, sareng ngarujuk khusus kana metode anu dimungkinkeun ku perusahaan tumpukan sensor cahaya sakitar iPhone di handapeun layar, tinimbang gigireunana dina bezel iPhone.

Dina patén, aya sababaraha setélan anu mana Apple tiasa ngajalankeun téknologi. Mimiti éta nembongkeun sénsor cahaya, anu ngabantosan iPhone ngadeteksi lampu lingkungan di kamar atanapi di luar, diwangun langsung di luhur lapisan sénsitip toél layar (Gambar 6), sedengkeun anu sanésna ngagaduhan sensor dina posisi luhur layar. lapisan sénsitip toél tanpa nyebrangna (Gambar 9). Patén nunjukkeun yén metode palaksanaan téknologi ieu henteu ngan ukur ukur sénsor lampu, tapi bisa dipaké pikeun sénsor jarak atanapi sénsor anu sanés.

ambient-light-sensor-patén

Dina alat anu has, sénsor cahaya ngalih sateuacana ti daérah layar sapanjang nyanghareupan hareup alat. Ku alatan éta, rohangan tambahan disayogikeun dina alat umum di luhur, handapeun atanapi sisi area tampilan anu aktip pikeun nampung sénsor lampu. Ieu tiasa ngahasilkeun kanaékan ukuran sareng beurat alat anu teu dipikahayang, upami teu diperhatoskeun, tampilan tiasa ageung atanapi bezel anu ageung pisan tiasa dikurilingan. Ku alatan éta, éta bakal pikaresep janten tiasa nyayogikeun alat anu langkung saé sareng sensor lampu anu terintegrasi kana tampilan.

Hasilna, ieu tiasa hartosna éta iPhone kahareup tiasa hasil nyabut bezels generasi sareng kéngingkeun layar ujung-ka-ujung, tapi henteu sadaya bagéan layar bakal interaktif.

Minggu kamari, Apple dipasihan patén anu sanés pikeun téknologi iPhone kahareup anu tiasa ngahijikeun sénsor sidik langsung kana layar alat, tibatan meryogikeun komponén anu misah sareng nyandak rohangan dina layar. IPhone sareng iPad. Kalayan dua patén ieu, Apple lalaunan mendakan cara pikeun miceun bezel tina handapeun iPhone (Tombol Utama / Touch ID) sareng luhur (sénsor lampu).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.