Apple: Target Netralitas Karbon ku 2030

Apple teraskeun museurkeun cara ngadamel alat-alat na kana lingkungan sareng yén alat-alat dikembangkeun sacara sustainable. Jumaah kamari anjeunna ngaleupaskeun laporan na tentang 2021 Kamajuan Lingkungan nguatkeun fokus na kana target anu diumumkeun sateuacanna pikeun ngahontal nétral karbon di saluruh ranté manufaktur sareng distribusi dugi ka 2030. Operasi Apple sorangan nétral karbon ti April 2020.

Laporan 2021 nunjukkeun yén aya léngkah-léngkah anu signifikan pikeun dilaksanakeun pikeun ngahontal tujuan ieu. Numutkeun laporan, parantos dikirangan sareng pangaruh lingkungan pikeun produk na salami taun kamari sareng proyek kamajuan anu bakal dipiboga ku Apple dugi ka nol émisi dina 2030 ti taun ayeuna, sahingga netepkeun peta jalan dampak lingkunganana.

Ngahontal target nétral karbon ku 2030 maksa Apple ka produk desain anu ngagunakeun bahan anu langkung didaur. Éta ogé mangaruhan naon produk kedah langkung épisién (Hal anu urang moal wadul sareng yén urang parantos ningali dina alat sanés salian ti iPhone sapertos MacBook énggal sareng prosesor M1). Sadaya ieu disababkeun ku kanyataan yén Apple badé ngitung jumlah karbon anu dicandak ku alat-alat ieu salami waktosna aya gunana, ogé biaya pikeun ngasilkeun émisi na.

Salah sahiji kaputusan paling kontroversial sareng koméntar anu dilakukeun ku Apple dina taun kamari pikeun ngadeukeutan ka nétral karbon, nyaéta kaputusan ngaleungitkeun helm anu teras-teras ngiringan iPhone dina kotak na ogé adaptor témbok, kantun terminalna nganggo kabel salaku hiji-hijina barang anu kalebet dina jual. Kalayan ukuran ieu, Apple nyatakeun éta bakal nyegah ékstraksi 861.000 métrik ton tambaga, timah sareng seng tina taneuh. Ku henteu kalebet barang-barang ieu, Apple ogé ngirangan ukuran bungkusan iPhone na. Ieu ngandung harti yén 70% langkung telepon tiasa cocog dina unggal palét pangiriman, ngirangan tapak suku karbon tina ngangkut alat-alatna.

Ngeunaan rakitan sareng ranté suplai, Apple parantos nandatanganan perjanjian kalayan langkung ti 110 mitra manufaktur anu komitmen kana transisi ékologis sareng nganggo énergi terbarukan 100% dina pembuatan alat-alat dina 2030.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.