Naha Apple Watch tiasa ngabantosan sareng ngungkulan épék coronavirus?

Aranjeunna parantos ngalaksanakeun seueur panilitian dina Apple Watch, seueur di antawisna anu aya hubunganana sareng pandemi ayeuna anu sangsara dunya, COVID-19. Dina pengertian ieu éta majalah Jaringan Jaringan Buka nembongkeun detil ngeunaan kamungkinan gelang Apple Watch atanapi Fitbit tiasa nyayogikeun data ngeunaan épék jangka panjang coronavirus énggal ieu.

Ayeuna urang nyanghareupan pakuat inféksi di nagara urang, jinis-jinis ieu panilitian anu dilakukeun di California, ku sakelompok élmuwan ti Scripps Research Translational Institute, pasti nambahan nilai pikeun ngalawan pandemi ieu. Tés dilaksanakeun ti 25 Maret 2020 dugi ka 24 Januari 2021 kalebet langkung ti 37.000 jalma Hasil anu dipidangkeun dina Digital Dursasana sareng Nyukcruk pikeun Kontrol Dini sareng Perawatan (DETECT) nunjukkeun kamungkinan pangaruh jangka panjang tina kasakit ieu.

Pangguna anu ilubiung dina pangajian sareng anu nganggo Apple Watch, pinggel Fitbit suku atanapi alat anu sami dina pigeulang aranjeunna nunjukkeun deteksi panyakit anu langkung akurat dibandingkeun sareng jalma-jalma anu henteu nganggo jinis jam tangan pinter atanapi pinggel. Nembongan yén variasi dina denyut jantung sareng data sanés anu kauninga ku alat ieu mangrupikeun konci sakali urang kéngingkeun COVID-19.

Henteu diragukeun parobihanana sapisan panyakitna dirungkulan sareng nyaéta yén denyut jantung dina sésana beda-beda upami anjeun parantos ngalangkungan COVID-19 dibandingkeun sareng panyakit atanapi flu sanés, aya ogé parobahan anu jelas dina mobilitas jalma-jalma ieu kusabab aranjeunna cenderung kirang aktip tibatan sateuacan ngalangkungan panyakit. Ieu tiasa jelas kusabab capé atanapi sesak napas disababkeun ku coronavirus énggal. Sanaos panilitianna pondok, sababaraha panaliti teraskeun milarian waleran ngeunaan patarosan ngeunaan kamungkinan pangaruh jangka panjang panyakit anyar ieu di dunya


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.