Tilu studi anyar Apple pikeun diajar asma, gagal jantung sareng COVID-19

Apple Watch parantos janten alat anu tiasa kéngingkeun inpormasi anu aya hubunganana sareng seueur aspek kahirupan pangguna. Hatur nuhun kana data sareng métrik anu dikumpulkeun, kaayaan atanapi patologi sapertos fibrilasi atrium tiasa diprediksi berkat wirahma henteu teratur dina detak jantung. Atanapi deteksi ragrag nganggo pangukuran giroskop sareng akselerometer. Kalayan datangna oksimeter ka Apple Watch Series 6, Apple ngajalankeun pikeun diajar asma, gagal jantung sareng diagnosis prématur COVID-19 kalayan tilu studi panilitian anyar.

Apple Watch Series 6 pikeun diajar asma, gagal jantung sareng COVID-19

El Apple Watch Series 6 ngiringan oksimeter. Ieu ngamangpaatkeun sensor infra red disimpen dina bagian anu aya hubunganana sareng kulit pigeulang. Ku cara kieu, alatna ngaluarkeun sareng nampi cahaya tina pembuluh darah, ngahontal ngitung jenuh oksigén dina getih. Nilai ieu penting pikeun patologis jantung sareng pulmonal, sabab éta aya hubunganana sareng jumlah oksigén anu ngagaduhan hémoglobin getih urang dina waktos anu ditangtoskeun.

Dina presentasi "Time Flies" minggu kamari, anu Wakil Présidén Kaséhatan Sumbul Ahmad Desai ditepikeun teh tilu garis panilitian anyar dina kaséhatan Apple. Garis-garis anyar ieu timbul tina kagabungna hiji oksimeter pulsa dina Apple Watch anyar. Data anyar ieu, babarengan sareng métrik anu parantos dikumpulkeun sareng sésana sénsor, bakal nyayogikeun inpormasi konci pikeun diajar patologi sapertos asma atanapi COVID-19.

Oksigén getih sareng oksimetri pulsa parantos umum di pandemi (kusabab COVID-19). Nalika anjeun ngambekan, jantung sareng paru-paru nyebarkeun oksigén kana saluruh awak. Jenuh oksigén mangrupikeun tanda fungsi anu saé pikeun sistem ieu sareng kaséhatan pernapasan sareng jantung.

Panilitian munggaran bakal ngungkulan kumaha carana langkung ngontrol asma nganggo sinyal fisiologis Apple Watch. Pikeun ngalakukeun ieu, aranjeunna bakal ngagaduhan bantosan ahli ahli pulmonologis ti Universitas California di Irvine sareng Anthe. Panilitian anu kadua bakal nganalisis kumaha indikator oksigén getih tiasa dianggo pikeun ngubaran gagal jantung. Pikeun ngalakukeun ieu, aranjeunna bakal ngagaduhan bantosan pusat rujukan jantung di Amérika Kalér: Jaringan Kaséhatan Universitas. Salian ti gaduh panaliti ti Universitas Toronto.

Tungtungna, anu katilu sareng panilitian panilitian anyar bakal diungkulan hubungan antara COVID-19 sareng flu. Panilitian ieu bakal dilaksanakeun sacara kolaborasi sareng Studi Flu Seattle sareng fakultas ti Universitas Washington School of Medicine. Panilitian ieu bakal tiasa ngungkulan gejala awal panyakit pernapasan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.