Urang nganjang ka Apple Park di Cupertino, ieu pangalaman urang

Kuring geus anyar geus di San Fransisco, sarta ngamangpaatkeun yén Pisuerga ngaliwatan Valladolid, sakumaha ceuk maranehna, Kuring mutuskeun pikeun lirén sakedap dina kahayang wisata kuring pikeun motret saloba-lobana lokasi, pikeun nyetél suku di Cupertino, lokasi markas Apple, sarta kumaha éta bisa disebutkeun, tingali éta cingcin raksasa spektakuler disebut Apple Park.

Kuring datang pikeun ngabejaan ka maneh naon pangalaman kuring geus, sarta dina gilirannana kuring ngingetan yén pas urang angkat ka Spanyol, urang ngobrol panjang lebar ngeunaan éta dina Podcast mingguan urang tina News iPhone.

Apple Park, impian tina Steve Jobs

Dina April 2017 karyana réngsé sarta pagawé anu dipilih bakal jadi bagian tina tim terpadu dina Apple Park, gudang sirkular badag sabudeureun 260.000 méter pasagi nu ngawengku kantor jeung laboratorium pikeun leuwih ti 12.000 pagawé. Kanyataanna, proyék ieu dimimitian ku almarhum Steve Jobs, anu teu bisa ningali salah sahiji karya paling beredar na réngsé. Anjeunna nyalira nyarios ka tim Norman Foster (arsitek Apple Park) sareng netepkeun pondasi pikeun naon anu bakal janten markasna, anu panggedéna sareng kantos diimpikeun ku Apple di kota tempat lahirna.

Kumaha carana tiasa sanés, interiors tina Apple Park éta jawab Jony Ive, salah sahiji leungeun katuhu Steve Jobs sarta nepi ka ayeuna baé jawab desain paling revolusioner dina sajarah Apple, nepi ka manéhna indit ka tukang di jaman anyar ieu dipingpin ku Tim Cook nu bringing jadi loba seuri ka investor.

Lokasi Apple Park ogé coincides jeung lokasi markas produk canggih Hewlett Packard (HP pikeun babaturan), robah jadi uing dina 2014 nalika Apple Park mega proyek dimimitian. Pikeun elaborasi pesawat ruang angkasa ieu, Apple peryogi sakitar 6 kilométer kaca kalayan pandangan ka luar sareng tangtosna ka kebon interior anu ageung tempatna. Ieu diwangun ku tangkal buah dina pamundut ti Steve Jobs, anu tumuwuh nepi deukeut widang aprikot, sarta hususna kusabab Silicon Valley éta saeutik leuwih ti sawah buah saméméh ledakan téhnologi.

Nyandak jalan nyimpang sajam pikeun nganjang ka Apple Park

Hayu urang nyebutkeun yén Apple Park teu persis di pinggiran San Fransisco, éta ngeunaan 80 kilométer ti Union Square, salah sahiji titik paling saraf-dipuseurkeun di kota badag. Lamun urang tambahkeun ka ieu lalulintas nyapekeun, urang manggihan lalampahan nepi ka sajam dina sababaraha kasempetan pikeun meunang ti puseur San Fransisco ka Center datang Apple Park, di Cupertino. Sareng ieu dimana hiji jalma cautious patut dua, abdi nyarankeun yén anjeun buku pasini lamun geus dipikir, sarta ieu mangrupa tempat disappointment munggaran anjeun bisa datangna.

Saperti nu diharapkeun, teu mungkin nganjang Apple Park sorangan, Appel geus dirancang hibrid Apple Store katuhu di hareup Apple Park nu ngagabungkeun kantin a, aula paméran, a bérés nyanghareup Apple Park jeung toko, sadayana dina hiji. Apple Park Visitors Center ngabogaan tempat parkir alus ditangtayungan pikeun pamaké toko, jadi salaku aturan umum anjeun moal boga masalah meunang aya atawa manggihan parkir. Rekomendasi kuring nyaéta anjeun sumping awal sareng nyandak kasempetan pikeun leumpang di dinya sateuacan janjian anjeun. Kuring nyokot kasempetan pikeun nyobaan katingal dina model Apple Park nu dipintonkeun dina hiji tungtung toko jeung naek ka téras nyanghareup Apple Park, dimana kuring meunang disappointment kadua.

Tangkal anu ngurilingan Apple Park ageung pisan (sapertos sadayana di Amérika Serikat…) Sadayana ieu hartosna yén konstruksi ageung henteu tiasa katingali tina jalan anu ngurilingan éta, janten upami henteu pikeun browser anjeun moal terang yén anjeun aya di gigireun markas Apple. Pondokna, ieu téh "nguciwakeun" pintonan Apple Park ti Visitors Center.

Dina titik ieu urang balik deui ka wewengkon toko nu aranjeunna geus diaktipkeun dimana urang manggihan produk ekslusif ti éta Apple Store. Sacara umum, aranjeunna gaduh cangkir, topi sareng jinis suvenir sanés, kumaha ogé, dinten kuring angkat anjeun ngan ukur tiasa mendakan kaos (dina sababaraha ukuran sabab para peminat merek nyandak lima ku lima), kantong balanja, sareng saeutik tambah. Karunya, sabab kuring bakal resep pisan nyandak cangkir. Di sisi anu sanés, sareng sapertos anu dipiharep ti Apple, souvenir ieu gaduh harga numutkeun perusahaan, kira-kira 40 euro pikeun kaos, sarta ngeunaan 25 euro pikeun bodo.

Kami mutuskeun pikeun ngeureunkeun kunjungan sakumaha aturan anu didikte, ngagaleuh Apple Watch Series 7, iPhone 12 Pro sareng sababaraha kaos oblong, kuring henteu tiasa ngantunkeun tanpa kado pikeun batur sapagawean urang Luis Padilla.

Éta patut didatangan?

Ieu mangrupikeun hal anu anjeun kedah pertimbangkeun sacara individu, khususna upami anjeun nganggap yén pandangan Apple Park rada nguciwakeun, sareng sanaos kopina saé, éta tetep henteu pantes pikeun sajam pikeun ngopi di Apple Store, dimana Ku jalan kitu, sabun leungeun bau kawas lolipop. Anu, Upami anjeun kipas tina merek atanapi anjeun khususna bungah ngeunaan éta, éta henteu pernah nyeri. Utamana lamun urang tumut kana akun nu bisa meuli rinci tangtu (kayaning kaos oblong, mugs, caps ... jsb) nu dijual sacara éksklusif di toko ieu, jenis "Abdi kantos didieu" sarta yén maranéhna nyokot jauh tarian.

Kuring sigana bakal ngalakukeun deui, kanyataanna éta mangrupikeun hal anu kuring parantos direncanakeun, janten éta henteu ngarobih rencana perjalanan kuring, upami anjeun kedah mutuskeun pikeun diri anjeun. Sahenteuna kuring tiasa nyebatkeun yén kuring caket sareng jalma normal tiasa angkat ka markas Apple.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.