Naon anu énggal dina ios 15.1

Salaku Apple ngumumkeun minggu kamari, update utama munggaran pikeun ios 15, ios 15.1, dileupaskeun kamari soré (waktu Spanyol), update nu datang jeung. sababaraha fitur paling diantisipasi yén Apple henteu kalebet dina versi ahir vérsi ieu sareng sababaraha anu parantos ngahontal iPhone 13 énggal.

Upami anjeun hoyong nyaho sagala warta nu geus sadia ngaliwatan ios 15.1 jeung iPadOS 15.1 sanggeus ngamutahirkeun ka versi panganyarna geus sadia, Kuring ngajak anjeun neruskeun maca.

BagikeunPlay

SharePlay mangrupakeun fungsi dirancang pikeun sangkan jalma bisa leuwih deukeut babarengan sacara virtual hatur nuhun kana FaceTime, fitur anu dilahirkeun tina kabutuhan pandémik coronavirus pikeun tetep hubungan sareng réréncangan sareng kulawarga urang.

Fitur ieu ngamungkinkeun pamilon pikeun pamilon muterkeun musik, runtuyan jeung pilem di singkronisasi sahingga mairan ka dinya saolah-olah aranjeunna babarengan dina kamar anu sarua.

Salaku tambahan, éta ogé ngamungkinkeun Bagikeun layar iPhone, iPad atanapi Mac anjeun sareng batur, fitur idéal pikeun ngarencanakeun perjalanan, nongkrong sareng réréncangan, ngabantosan batur nyetél atanapi ngungkulan alat anjeun.

ProRes (iPhone 13 Pro)

Native ProRes dina ios 15.1 béta 3

Kalayan ngenalkeun rentang iPhone 13, Apple ngenalkeun pilihan pidéo énggal anu disebut ProRes, a format rekaman video dipaké dina rekaman profésional nu nawiskeun kasatiaan warna luhur jeung komprési video handap, jadi loba kurang jéntré leungit.

Ieu fungsina ngan sadia dina iPhone 13 Pro sareng iPhone 13 Pro Max, pangguna anu henteu ngan ukur tiasa ngarékam, tapi ogé ngédit sareng ngabagi pidéo anu didamel tina alatna. Pungsi ieu sadia dina setélan aplikasi Camera - Formats - ProRes.

Upami anjeun hoyong ngarékam dina 4K dina 30 fps, anjeun peryogi iPhone 13 Pro 256 GB atanapi langkung luhur, saprak dina modél panyimpenan 128 GB, fungsi ieu dugi ka 1080 dina 60 fps. Ieu kusabab, numutkeun Apple, hiji menit pidéo dina 10-bit HDR ProRes nyandak 1.7 GB dina modeu HD sareng 6 GB dina 4K.

Fungsi makro

Poto makro

Salah sahiji fungsi anyar anu sayogi ngalangkungan kaméra iPhone énggal sareng ios 15.1 nyaéta makro. Kalawan ios 15.1, Apple geus ditambahkeun switch ka mareuman otomatis makro.

Nalika dinonaktipkeun, aplikasi Kamera moal otomatis pindah ka slow Ultra Wide Angle pikeun poto makro sareng video. Pungsi anyar ieu sayogi dina Setélan - Kaméra.

IPhone 12 perbaikan manajemén batré

ios 15.1 geus diwanohkeun algoritma anyar pikeun nyaho kaayaan pasti batréna, algoritma nu nawiskeun a estimasi pangalusna tina kapasitas batré kana waktosna dina iPhone 12.

HomePod ngadukung Lossless Audio sareng Dolby Atmos

Henteu ngan ukur iPhone anu nampi warta penting sareng ios 15.1, saprak HomePod ogé parantos ngapdet parangkat lunakna ka 15.1, nambahkeun audio lossless sarta rojongan Dolby Atmos kalawan audio spasial.

Pikeun ngaktipkeun pungsi anyar ieu, urang kudu ngalakukeun ngaliwatan aplikasi Home.

App Bumi

Parantos ditambihan micu automation anyar dumasar kana bacaan tina cahaya anu cocog sareng HomeKit, kualitas hawa atanapi sensor tingkat kalembaban.

téks Live on iPad

Fungsi tina pangakuan téks, Live Text, sayogi ngalangkungan kaméra dina iPhone, ayeuna ogé sayogi di iPadOS 15, fitur anu ngamungkinkeun anjeun ngenal teks, nomer telepon, alamat ...

fitur ieu sadia dina iPads kalawan Prosesor A12 Bionic atanapi langkung luhur.

Potong kompas

Parantos ditambihan lampah anyar geus dijadwalkeun anu ngamungkinkeun urang pikeun superimpose téks dina gambar atanapi file dina format GIF.

Kartu vaksinasi dina Dompét

Apple Wallet dina ios 15

Pamaké anu parantos nampi vaksin COVID-19 tiasa nganggo aplikasi Dompét pikeun nyimpen jeung ngahasilkeun kartu vaksinasi anu tiasa ditampilkeun dimana waé anu diperyogikeun tanpa kedah nyandak sertifikasi fisik dina kertas.

Fungsi ieu ayeuna éta ngan sadia di sababaraha nagara bagian Amérika Serikat.

Perbaikan bug

Ngalereskeun masalah anu dipidangkeun ku aplikasi Poto nalika tampilan salah yén gudang pinuh nalika ngimpor video sareng poto.

Masalah anu kajantenan nalika maén audio tina aplikasi anu tiasa direureuhkeun nalika ngonci layar.

Kalayan ios 15.1 ogé parantos ngalereskeun masalah éta teu ngidinan alat pikeun ngadeteksi jaringan Wi-Fi sadia.

MacOS 15 Monterey ayeuna sayogi

macOS Monterey

Marengan sékrési ios 15.1, Apple ngaluarkeun éta macOS Monterey versi ahir, versi anyar anu ngenalkeun sababaraha fitur anu ogé sayogi dina ios sapertos SharePlay.

Pikeun ayeuna mah, fungsi Kadali universal, Fungsi anu ngamungkinkeun anjeun manjangkeun monitor tina Mac ka iPad, henteu sayogi tapi bakal sumping dina minggu anu bakal datang, numutkeun Apple sababaraha dinten ka pengker.

macOS Monterey ngabagéakeun Potong kompas, modeu beton sareng Safari énggal tina ios 15. Versi anyar ieu cocog sareng komputer anu sami sareng macOS Big Sur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.