WhatsApp sareng cara perdaganganana sareng data pribadi kami

whatsapp rampog

Ieu sanés pertama kalina anjeun maca judul ieu, sareng kuring yakin yén éta moal terakhir kali anjeun maca numutkeun latar tukang WhatsApp Inc. Henteu perlu disebatkeun, seuseueurna jasa ieu anu ditepikeun pikeun " gratis "Aranjeunna kedah kéngingkeun sababaraha kauntungan tina sagala anu ditawarkeun ka kami, nyatana aranjeunna henteu miharep artos kami, aranjeunna langkung resep anu langkung saé, data anjeun. Data anjeun henteu hargana, éta ngagaduhan pembeli anu henteu kaétang, sareng kaayaan éta gampang pisan ayeuna. Kami henteu ngan ukur nyarioskeun ngeunaan perusahaan iklan atanapi pamasaran, Pamaréntah, panon anu ningali sadaya ogé ngagaduhan aksés kana paguneman WhatsApp anu paling pribadi.

Pamaréntah Amérika Serikat henteu deui nyumput yén éta biasa nénjo kana komunikasi pangeusina, éta ti saprak harita aya jinis phobia anu mimiti dititénan. Nyanghareupan kaayaan sapertos kitu urang leres-leres henteu dijagaan, upami Pamaréntah nyalira parantos ngalaksanakeunana, conto naon anu aranjeunna badé da'wah? Kurangna scruples dina pasar data pribadi ngahontal wates anu teu disangka-sangka sareng kami korban. Kumaha sareng dimana data urang disimpen mimiti hariwang ku urang unggal dinten, Nanging, éta kaprihatinan henteu janten parobihan langkah-langkah anu nyegah manipulasi ieu ku entitas anu imanna goréng, sareng éta tanpa dukungan pamaréntah, saeutik anu tiasa dilakukeun pamaké dina leumpang.

The Electronic Frontier Foundation (EFF), perusahaan anu didédikasikeun pikeun ngaudit perusahaan swasta dina bidang privasi sareng panangtayungan data, dinten ayeuna ngaluarkeun laporan anu merinci ruang lingkup 24 perusahaan téknologi. Kitu ogé, éta ngajentrekeun kumaha masing-masingna ngajawab masalah perlindungan privasi, nganalisis tina kamungkinan aya bewara ka pangguna ngeunaan paménta pamaréntah pikeun data pribadi, dugi ka nyimpen sareng ngaleungitkeun data pribadi dina sérver.

Muka-hoaxes-WhatsApp

Tina sadaya anu dianalisis, WhatsApp Inc. parantos lirén anu pang parahna, kalayan ngan ukur hiji bintang tina lima kamungkinan, janten perusahaan dianalisis anu nawiskeun jasa privasi sareng transparansi anu paling parah. Pondokna, WhatsApp bahkan henteu mastikeun paménta aksés kana data ku pulisi ngalangkungan paréntah pangadilan sareng kirang-langkungna éta ngajantenkeun naon waé jinis tindakan anu nyegah aksés bébas ku Pamaréntah sareng perusahaan swasta kana data ieu. Ku alatan éta, anjeun nganggo WhatsApp? Anjeun kakeunaan. Tapi budug ku pelesir henteu peurih.

Hal anu paling panasaran nyaéta Facebook, anu gaduh kareueus tina WhatsApp saatos jumlah duit anu ampir diinvestasikeunana dina pamésér, parantos ngahontal skor anu langkung luhur dina tés. Nanging, aranjeunna henteu sadayana bel dina angin, ngan 9 ti 24 perusahaan anu ngahontal peunteun pangluhurna, sapertos Dropbox, WordPress sareng Apple. Urang tiasa nyarios sakedik langkung seueur perkawis éta, seueur pisan gerakan sareng sindiran ku perusahaan ageung ieu perkawis privasi dina Internét mangrupikeun rupa-rupa, aranjeunna sering disada sapertos guyonan dina rasa anu goréng.

Nanging, urang tiasa nyarios yén ampir teu mungkin dijaga pinuh tina jenis ancaman ieu, utamina kusabab seueur aplikasi atanapi sistem ieu ngajantenkeun hirup urang langkung gampil dina silih gentoskeun, sareng sering jalma-jalma henteu sadar pisan ngeunaan éta. Naon anu kajantenan, jelas pisan upami urang ningali jumlah unduhan sareng pangguna anu Telegram gaduh perkawis WhatsApp. SNanging, kami bébas nganggo parangkat lunak anu paling dipikaresep ku kami sareng di luhur sadayana, kami bébas masihan data pikeun saha waé anu kami pikahoyong, sareng éta sababna urang "asup" kontrak sareng masing-masing fasilitas, nampi istilah jasa. Sareng émut, dina jaring, teu aya anu dijagi lengkep.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Trako cenahna

    Sajauh anu kuring terang whatsapp henteu gratis sahingga aranjeunna kéngingkeun artos ti sadaya sisi

  2.   Ny cenahna

    Tulisan anu saé, WhatsApp saé éndah. Naha anjeun hoyong naséhat propésional? entong kantos ngirimkeun inpormasi sénsitip pikeun jenis jasa ieu dina kahirupan. Ieu Kuring parantos nyarios ka langkung ti hiji, tapi masing-masing ngalakukeun naon anu aranjeunna anggap. Sacara pribadi, kuring bakal nganggo iMessenger "antara iPhones" sateuacan, tangtosna, éta henteu aman 100%, tapi kumaha ayeuna? Pilihan sanés anu langkung saé tibatan WhatsApp nyaéta Telegran. Masalahna sami sareng biasana ... saha anu nganggona?

  3.   Mike cenahna

    "Nalika anjeun henteu mayar produk, éta sabab anjeun produk"

  4.   Antonio cenahna

    Miguel Kuring ngingetan yén apel ogé ngajual data privasi ka nagara Amérika diantarana, émut yén éta parantos ngagaduhan sababaraha keluhan privasi ti sababaraha nagara ... upami henteu ngawartosan sakedik.

  5.   Malcolm cenahna

    Kusabab kuring ngahapus WhatsApp sareng ngamimitian Telegram langkung ti 1 taun ka pengker, kuring langkung ti batan bagja!
    WhatsApp ngagaduhan seueur hal anu goréng ogé hal-hal anu saé ... Masihan kasempetan ka Telegram, sabab upami henteu, moal aya anu bakal sareng éta bakal janten gelung ... kuring ngagaduhan na ayeuna kuring ngagaduhan seueur kontak sareng saha kuring nyarios dina Telegram, anu jauh langkung saé 🙂

    1.    Rafa cenahna

      Tangtosna, tangtosna, henteu percanten ka Amerika, anu ngajual data na. Ngadamelna ti Rusia, anu sah pisan. Naon anu tiasa dibaca…

      1.    Malcolm cenahna

        Kiwari percanten ka batur mahal pisan ... tapi éta leres sareng éta nyatakeun dina langkung ti hiji artikel yén Telegram gaduh privasi anu saé pisan (sareng langkung-langkung ku rahasia Obrolan, anu henteu ngahemat paguneman sareng ngarusak diri tina sérver) smartass ...
        Anjeun langsung sacara umum sabab éta aplikasi anu didamel ku urang Rusia sareng anjeun henteu kedah percanten deui? Naon anu kedah dilakukeun…