Windows 10, sistem operasi anyar Microsoft

Microsoft

Dinten ieu dinten anu parantos ditangtukeun dina kalénder ku Microsoft pikeun anu énggal Windows 10, sistem operasi anu dicarioskeun ku Redmond anu pangsaéna anu aranjeunna parantos jiptakeun dina sajarah anu panjang sareng yén éta bakal aya dina tingkat parangkat lunak pangsaéna jinis ieu anu aya di pasar. Tangtosna, urang moal kantun kasempetan pikeun ningali-tingali sareng diajar ngeunaan wartos na, sababaraha trik anu pikaresepeun atanapi kumaha cara masangna gancang sareng gampang.

Upami anjeun hoyong terang seueur inpormasi ngeunaan Windows 10 anu anyar sareng ogé diajar kumaha cara masangna ku cara anu paling saderhana, candak pensil sareng kertas sabab kami bakal ngajelaskeun seueur hal ka anjeun sareng éta panginten sanés ide anu goréng pikeun nyeratna supaya anjeun moal hilap salah sahijina.

Naon anu anyar dina Windows 10?

Windows 10 siga pisan siga Windows 8, sanaos ngajaga gaya vérsi sanés sistem operasi anu suksés pisan dina pasaran. Sababaraha hal anu utama na urang parantos diringkeskeun di handap:

  • Ménu mimiti deui. Saatos leungit di Windows 8 tombol Start sareng menu na deui - warta hébat!
  • Windows 10 cross-platform. Pikeun anu munggaran, Windows 10 tiasa dijalankeun dina sababaraha alat sapertos komputer, tablet sareng smartphone, janten parangkat lunak anu sami
  • Microsoft Tepi, panyungsi wéb anyar anu tiasa pamit ka Internet Explorer baheula
  • peta Puseur, panel bewara anu langkung saderhana, langkung éfisién sareng mangpaat
  • Cortana datang kana komputer janten asistén sora anu paling dilarapkeun.
  • Aplikasi universal éta bakal cocog sareng komputer, tablet sareng telepon pinter. Henteu sadaya aplikasi bakal universal, tapi bagian anu hadé tina anu paling penting
  • Panel kontrol anyar pisan diperbaharui sareng anu janten langkung gampang dianggo
  • Sababaraha méja anu tiasa urang anggo ku karesep urang
  • Aplikasi Xbox resmi némbongan dina adegan anu ku éta urang tiasa maénkeun kaulinan konsol pidéo tina komputer
  • Desain umum anyar éta langkung pikaresepeun pikeun panon. Anu disebut ubin anu seueur anu dipikahoyong ku pangguna parantos ngaleungit, sanaos henteu sadayana

Windows 10 gratis pikeun seueur pangguna

Windows 10

Salah sahiji fitur hébat Windows 10 nyaéta gratis pikeun sakitar 100 juta pangguna di panjuru dunya. Saha waé anu ngagaduhan lisénsi Windows 7 atanapi Windows 8, kalayan apdet anu cocog dipasang, tiasa aksés pikeun ngapdet kana sistem operasi anu anyar sacara gratis. Lisénsi ieu henteu janten masalah naha éta sah atanapi henteu, sanaos anu henteu sah, pas aranjeunna ngaluncatan ka Windows 10 aranjeunna bakal kéngingkeun tanda cai anu bakal tetep katingali kecuali lisénsi na diaktipkeun.

Anu teu tiasa ngaksés Windows 10 gratis bakal tiasa kéngingkeun lisénsi, sapertos anu kajantenan sareng vérsi Windows anu sanés, kalayan harga sakitar 100 euro.

Ayeuna Windows 10 ngan ukur bakalan sayogi pikeun komputer sareng tablet. Versi pikeun alat sélulér masih dina tahap uji coba sareng teu diarepkeun sayogi sateuacan Séptémber salajengna. Upami sadaya alat gaduh aksés kana parangkat lunak énggal, tiasa leres nyarios multiplatform Windows.

Kumaha cara kuring masang Windows 10?

Sanaos kanyataanna ti saprak 29 Juli, anu ayeuna, Windows 10 parantos sayogi di langkung ti 190 nagara, laun bakal ngahontal pamaké, janten panginten di sababaraha tempat di planét anjeun moal tiasa menikmati sistem operasi anu anyar ayeuna.

Dina urutan pikeun ngapdet kana Windows 10, sabab éta bakal dipasang ku anu kedah mésér lisénsi, urang kedah sateuacanna nyayogikeun lisénsi, upami teu acan dilakukeun, urang panginten kedah ngantosan sababaraha jam sareng dinten. Pikeun mariksa naha urang parantos tiasa ngapdet kana parangkat lunak anyar Urang kedah angkat ka panel kontrol sareng parios dina Windows Update pembaruan anu sayogi Windows 10. Upami urang parantos sayogi urang bakal tiasa ngapdet sareng urang moal kedah ngantosan lami teuing pikeun ngamimitian mikaresep sistem operasi Microsoft anu énggal.

Trik pikeun anjeun janten ahli dina Windows 10

Janten ahli dina Windows 10 sanés tugas anu sesah, tapi éta bakal kirang ogé berkat trik leutik ieu.

Mimiti urang bade ningalikeun anu énggal pintasan keyboard anu énggal dina énggal ngeunaan sistem operasi ieu. Anu anjeun anggo dugi ka ayeuna tetep.

  • Menangkeun + Panah Kénca / Katuhu + Luhur / Turun: Ngalereskeun jandéla dina hiji sisi
  • Alt + Tab: Pindah antara windows panganyarna
  • Win + Tab: Tampilan tugas, sadaya windows kabuka katingali
  • Kéngingkeun + C- Jantenkeun Cortana némbongan
  • Win + Ctrl + D: Nyiptakeun desktop virtual
  • Meunang + Ctrl + F4: Tutup desktop virtual aktip
  • Menangkeun + Ctrl + Kénca atanapi Katuhu: Napigasi antara méja virtual
  • Kéngingkeun + I: Ngajalankeun setelan sistem

Naha anjeun gaduh mamang? Cortana tiasa ngabantosan anjeun pikeun méréskeunanaAnjeun kedah konsultasi aranjeunna sareng asistén sora Microsoft anu aya di juru kénca layar, pas dimana pesenna «Milarian wéb sareng dina Windows». Émut yén upami anjeun parantos ngaktipkeun mikropon komputer anjeun anjeun bakal tiasa berinteraksi sareng Cortana. Pikeun narik perhatian aranjeunna, kantun sebutkeun "Hello Cortana."

Windows 10

Ngamutahirkeun parangkat lunak wajib, sanaos tiasa ditunda janten, salaku conto, éta henteu pas sareng awal dinten damel anjeun. Salaku tambahan, urang ogé tiasa ngajadwalkeun reboot anu kedah dilakukeun komputer pikeun ngalengkepan pembaruan ieu sareng yén dina sababaraha waktos parantos bérés kasabaran urang. Anjeun tiasa ngalakukeun duanana tina panel kontrol, dina pilihan "Anyarkeun sareng kaamanan".

Naha pantes dipasang Windows 10?

Ieu pendapat pribadi, tapi kuring parantos janten pangguna Windows 10 ti saprak versi percobaan kahijina aya, kuring kedah nyebatkeun éta Éta leres-leres patut sareng éta nyaéta salian ti gratis, urang mimiti tiasa mopohokeun Windows 8 sareng ngamimitian ngamangpaatkeun sistem operasi anyar ieu.

Warta seueur, fungsi anyar ogé seueur sareng di luhur sadaya pangalaman pangguna parantos ningkat pisan. Upami anjeun teu acan ngaunduh Windows 10 sareng masangkeunana dina komputer anjeun, numutkeun kuring anu hina anjeun nyéépkeun waktos anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Luis Padilla cenahna

    Kuring henteu acan sanggup nguji éta, kusabab Windows keukeuh teu hoyong nga-update, tapi tina naon anu kuring baca, éta Cortana anu henteu sanggup ngalakukeun tugas saderhana sapertos nambihan panginget ka Outlook atanapi ngirim email saderhana . Éta leres?