Så fungerar delat fotobibliotek i iOS 16

iOS 16 innehåller en nyhet som vi har väntat på länge: det delade fotobiblioteket. Vi kan nu dela alla våra bilder med andra, och alla kan lägga till eller ta bort. Det är så det är upplagt och det är så det fungerar.

Konfigurera delat fotobibliotek

För att ställa in det delade fotobiblioteket behöver du uppdateras till iOS 16.1 på din iPhone eller iPadOS 16 på din iPad. De som du delar ditt bibliotek med måste också uppdateras till dessa versioner. I fallet med macOS behöver du uppdateras till macOS Ventura. Ett annat krav är det har bilderna synkroniserade med iCloud. Du kommer inte att kunna dela ditt bibliotek om dina foton inte lagras i Apples moln. Om du vill använda den här funktionen och du inte har tillräckligt med utrymme i iCloud måste du utöka utrymmet genom att betala för 50 GB, 200 GB eller 2 TB och synkronisera dina bilder. När de har laddats upp till iCloud kan du använda alternativet Delat fotobibliotek.

Inställningar för delat fotobibliotek

Öppna enhetsinställningarna på din iPhone eller iPad, tryck på ditt konto och öppna iCloud> Foton. Längst ner på skärmen hittar du alternativet Delat fotobibliotek. Där kan du aktivera den och konfigurera vem du vill ska ha tillgång till. Du kan dela den med upp till 6 personer totalt. På Mac måste du komma åt samma meny i inställningarna för programmet Foton, på fliken "Delat fotobibliotek".

Så fungerar delat fotobibliotek

Du kan dela fotobiblioteket med fem andra personer att skapa totalt sex personer med tillgång till det fotobiblioteket. Alla med åtkomst kommer att kunna lägga till, ta bort och redigera foton. Vilka bilder du delar är upp till dig, det kan vara från alla dina foton till ett fåtal, det är ditt beslut när du konfigurerar det delade fotobiblioteket. Tänk såklart på att du bara kan ha en. Foton du delar tar bara upp plats i arrangörens iCloud-konto från fotobiblioteket

Delat fotobibliotek iOS 16

När du har delat ditt fotobibliotek kan du växla i appen Foton om du vill se ditt personliga eller delade bibliotek. Du kan fortsätta lägga till bilder till den delade om du vill, du kan till och med göra det automatiskt om du föredrar det. Du har inställningarna för den här funktionen i inställningarna på din iPhone och iPad, i avsnittet som är dedikerat till appen Foton. Du kan också välja i kameran var du vill att bilderna du ska ta ska sparas, för vilket du måste klicka på ikonen längst upp på skärmen med silhuetter av människor. om den är aktiverad i gult kommer bilderna till det delade fotobiblioteket, om de är överstrukna i svartvitt kommer de till det personliga biblioteket. Inom Photos-applikationen kan du också flytta bilder från ett fotobibliotek till ett annat genom att hålla nere på fotot för att ta fram den sammanhangsberoende menyn.

Apple TV och iCloud.com

Vi har pratat om iPhone, iPad och Mac hela tiden, men hur är det med Apple TV och iCloud på webben? Även om du inte kan konfigurera någon av dessa funktioner på Apple TV eller iCloud på webben, kan du det. du kan se bilderna från det delade fotobiblioteket.


Innehållet i artikeln följer våra principer om redaktionell etik. Klicka på för att rapportera ett fel här.

Bli först att kommentera

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

*

  1. Ansvarig för data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Syftet med uppgifterna: Kontrollera skräppost, kommentarhantering.
  3. Legitimering: Ditt samtycke
  4. Kommunikation av uppgifterna: Uppgifterna kommer inte att kommuniceras till tredje part förutom enligt laglig skyldighet.
  5. Datalagring: databas värd för Occentus Networks (EU)
  6. Rättigheter: När som helst kan du begränsa, återställa och radera din information.