Kako izbrisati pouzdani računar na iPhoneu ili iPadu

Poverenje

To je sigurnosni mehanizam koji je Apple implementirao u iOS 7 i koji sprečava bilo koji računar povezan na vaš iPhone ili iPad da preuzme kontrolu nad njim bez vašeg prethodnog odobrenja. Kada svoj iPhone ili iPad prvi put povežete s računarom, ovaj će se dijaloški okvir pojaviti na ekranu vašeg uređaja i morat ćete kliknuti na Pouzdaj da bi se veza uspostavila. StrAli kako brišete računare za koje ste dali ovlaštenje?. To je opcija koja je skrivena u izborniku postavki i koju ćemo objasniti u nastavku.

Reset-Povjerenje

Ako greškom kliknete na gumb "Ne vjeruj", možete to vrlo jednostavno riješiti, samo morate ponovo povezati uređaj i kada se pojavi prozor, kliknite na ispravnu opciju. Ali ako ste dali "povjerenje", a niste željeli ili više ne želite da bilo koje računalo ima autorizaciju, to nije tako jednostavno. U stvari, ne možete izbrisati jednostavan računarUmjesto toga, morat ćete izbrisati sve računare kojima ste dali ovlaštenje. Štoviše, morat ćete ukloniti postavke lokacije i privatnosti.

Zapravo, morate otići u izbornik «General> reset> Reset location and privacy» i unijeti kôd za zaključavanje (ako je aktiviran). Jednom kada se to učini, sve dozvole koje biste dali aplikacijama u vezi s pristupom vašoj lokaciji, kontaktima itd. morat ćete ih dati ponovo, jer će biti resetirani. Ako želite ponovno autorizirati računalo, jednostavno je poput ponovnog povezivanja iPhonea ili iPada s njim i ponovo kliknite Trust. Nedostaje vam precizniji meni za ovu funkciju koji vam omogućava brisanje jednostavnog računara ili vas barem ne prisiljava da izbrišete sve postavke privatnosti i lokacije svog uređaja. Trenutno se ni u iOS 9 nije promijenio.


Sadržaj članka pridržava se naših principa urednička etika. Da biste prijavili grešku, kliknite ovdje.

Komentar, ostavi svoj

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

*

  1. Odgovoran za podatke: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Svrha podataka: Kontrola neželjene pošte, upravljanje komentarima.
  3. Legitimacija: Vaš pristanak
  4. Komunikacija podataka: Podaci se neće dostavljati trećim stranama, osim po zakonskoj obavezi.
  5. Pohrana podataka: Baza podataka koju hostuje Occentus Networks (EU)
  6. Prava: U bilo kojem trenutku možete ograničiti, oporaviti i izbrisati svoje podatke.

  1.   sebastian rekao je

    Zašto se opcija koda ne pojavi, ostaje kao da ništa kada je pritisnem, bilo kakvo rješenje, pls?