Com gestionar el símbol de localització que apareix al teu iPhone

Segurament hagis vist que el símbol de localització apareix de tant en tant a la part superior del teu iPhone, al costat del rellotge digital o al mateix centre de control al costat de la informació de la bateria. Aquest símbol ens indica que alguna aplicació o el mateix dispositiu està utilitzant la teva localització per algun motiu i, és clar, tens la possibilitat de gestionar-ho. T'expliquem a continuació com ho pots fer.

La nostra privadesa és un dels punts que més ens preocupa a l'hora d'utilitzar el nostre dispositiu mòbil i Apple ho sap. A més d'haver inclòs en les últimes actualitzacions d'iOS la possibilitat d'habilitar que les apps ens rastregin altres dades, ja porta molt de temps la possibilitat de gestionar quines aplicacions utilitzen la teva localització, quan la utilitzen i fins i tot podem saber si l'iPhone està utilitzant la localització per millorar algun tipus de funcionament del sistema.

Per poder gestionar els serveis de localització, haurem de dirigir-nos sempre a través dels Configuració> Privadesa i al llistat, la primera opció que ens apareixerà és la Localització, on indicarà amb un Sí o un No si la tenim activada o no.

Un cop entrem el primer que ens apareixerà és un commutar per poder activar-la o desactivar-la. Sempre que tinguem els serveis de localització activats, podrem haver identificat el símbol de localització a la part superior dels nostres dispositius, si està desactivada, mai no podrà aparèixer ja que cap app tindrà la possibilitat de localitzar el nostre dispositiu i el funcionament del GPS estarà desactivat.

En primer lloc i per entendre de forma completa el símbol de localització que ens pot aparèixer (ja que hi ha 3 possibilitats), Apple inclou una llegenda a la part inferior d'aquest menú amb els tres tipus de símbols que ens poden aparèixer en funció de quan una app ha utilitzat la nostra localització.

  • Una fletxa morada buida apareixerà al menú que ens trobem per gestionar la localització quan tinguem configurat que una app pugui utilitzar la nostra localització en determinades circumstàncies.
  • Una fletxa morada farcida quan una app hi hagi utilitzat recentment la teva localització.
  • Una fletxa grisa omple quan una app hagi utilitzat la teva ubicació en algun moment de les últimes 24 hores.

És important conèixer aquestes icones ja que a la nostra «barra de tasques» ens podran aparèixer dues: la fletxa buida o la fletxa farcida. El seu significat serà semblant: fletxa buida quan tenim activat que alguna app pugui rebre sota alguna circumstància la nostra localització (com pot ser l'app del temps) i la fletxa omple, quan actualment una app l'estigui utilitzant. Però compte amb això, amb els recents canvis d'interfície amb iOS 15, Apple va introduir una altra variant: una fletxa farcida amb un fons circular blau. Això significa que l'app que tens oberta està utilitzant la teva localització al precís instant en què apareix aquest indicador.

Per poder gestionar quan una app utilitza la nostra localització, tindrem la possibilitat al menú al qual hem accedit prèviament i podrem entrar aplicació a aplicació per gestionar els permisos d'accés a la localització de què disposarà cadascuna. Un cop ho hàgim fet, les apps que ho tinguin activat d'alguna manera són les que provocaran que el símbol de localització aparegui a la nostra barra de tasques. Tindrem les opcions següents per permetre a una app l'accés a la localització:

  • mai: l'app no ​​et podrà localitzar i no farà ús del GPS ni mostrarà el símbol de localització.
  • Preguntar la propera vegada o en compartir: l'app us demanarà accés a l'app quan estiguis utilitzant-la i, per a alguna funcionalitat, la requereixi.
  • Quan es faci servir l'app: l'aplicació podrà accedir a la teva localització quan estigui oberta (o quan estigui en segon pla si teniu activada l'actualització en segon pla).
  • Quan utilitzeu l'app o els widgets: l'aplicació podrà accedir a la teva localització quan estigui oberta (o quan estigui en segon pla si teniu activada l'actualització en segon pla) o quan tinguis activat el giny d'aquesta app.
  • sempre: l'app estarà i farà ús de la teva localització en tot moment, fins i tot tancada.

També tindrem la possibilitat en alguns casos de permetre una ubicació exacta dels nostres dispositius o, si per contra, volem una localització aproximada. A això últim li veiem molt de sentit en apps com les cases d'apostes, que només utilitzen la teva localització per saber el país on et trobes i no requereixen saber el carrer com si ho pot necessitar una aplicació de navegació.

Addicionalment, i no menys important, podem gestionar l'ús que fa el propi iPhone de la nostra localització. Conegut com a «Serveis del sistema», apareix al final de tot el llistat i ens permetrà gestionar quines vegades l'iPhone utilitza la nostra localització. Aquest apartat, a més, és un dels que ens permet estalviar una mica de bateria si desconnectem alguns que no utilitzem molt sovint ja que, sinó, estaran estirant la nostra localització en tot moment.

Cal destacar, que per als Serveis del sistema, tenim la possibilitat de suprimir que ens aparegui el símbol de la localització a les nostres barres de tasques, no així per a les aplicacions. Això podem realitzar-ho activant o desactivant el toogle que apareix a la part inferior com Icona barra d'estat.

D'aquesta manera, podem gestionar quan ens apareix i quan no ens apareix el símbol de la localització i podrem entendre una mica millor els moments en què s'està fent servir la nostra posició. Amb una correcta configuració, podrem identificar només saber si el símbol apareix, quina app està situant-nos al mapa.

 


El contingut d'l'article s'adhereix als nostres principis de ètica editorial. Per notificar un error punxa aquí.

Sigues el primer a comentar

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

*

  1. Responsable de les dades: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.