Cum funcționează noul mod USB restricționat iOS 11.4.1

Este una dintre marile noutăți ale iOS 11.4.1, nu pentru că adaugă o funcție spectaculoasă iPhone-ului, ci pentru că îmbunătățește securitatea dispozitivelor noastre împotriva încercărilor de acces neautorizat. Noua versiune lansată de Apple ieri încorporează un nou mod USB restricționat care blochează portul iPhone-ului sau iPad-ului nostru.

Această nouă caracteristică face ca dispozitivele să-și ocolească portul Lightning atunci când sunt blocate, deci niciun accesoriu nu va putea accesa datele de pe iPhone sau iPad fără a le debloca. Cum functioneazã? Cum o putem dezactiva? Cum ne afectează accesoriile? Vă explicăm totul mai jos.

iOS 11.4.1 și iOS 12

Acest nou mod USB restricționat Este disponibil în versiunea finală a iOS 11.4.1 pe care Apple a lansat-o ieri și cum nu ar putea fi altfel, tot în iOS 12. Este o funcție nouă care îmbunătățește securitatea dispozitivelor noastre și care va fi deja prezentă în viitoarele actualizări lansate de Apple. Prin urmare, pentru ca acesta să funcționeze, primul lucru de făcut este să actualizați la cea mai recentă versiune de iOS disponibilă în acest moment, care este iOS 11.4.1 menționat anterior.

Acces interzis la fulgerul portului

Această nouă caracteristică începe când a trecut mai mult de o oră de la ultima blocare a dispozitivului. Atâta timp cât a trecut acest timp, iPhone-ul sau iPad-ul dvs. nu vor accepta niciun accesoriu pe care îl conectați la portul fulger, chiar dacă este computerul dvs. de încredere cu același cont iCloud. Va trebui să vă deblocați dispozitivul pentru ca acesta să funcționeze corect.

Așa cum spunem noi trebuie să fi trecut cel puțin o oră de când dispozitivul a fost blocat ultima dată. Înainte de acest timp, veți putea continua să utilizați accesoriile în mod normal, fără niciun fel de restricție. După șaizeci de minute, trebuie să deblocați dispozitivul pentru a conecta un accesoriu, iar acest lucru va fi indicat pe ecran.

Și încărcătoarele?

La încărcătoare nu ar trebui să aveți nicio problemă, cu excepția cazului în care este un tip de încărcător care necesită o comunicare specială cu dispozitivul. Un încărcător normal, certificat Apple, nu ar trebui să aibă nicio problemă și îl puteți conecta fără a fi nevoie să vă deblocați dispozitivul, chiar dacă a trecut o oră de la ultima utilizare. În cel mai rău caz în care încărcătorul nu este detectat corect, va fi necesar doar să deblocați dispozitivul pentru ca acesta să înceapă să funcționeze normal.

În cât timp?

După ce ați deblocat dispozitivul și ați conectat accesoriul, chiar dacă blocați dispozitivul și în timp ce accesoriul este conectat, acesta nu va reporni numărătoarea inversă pentru a se bloca din nou. Adică, dacă conectați un iPhone la un computer, în ciuda blocării acestuia și atâta timp cât acesta rămâne conectat, acesta nu va înceta să funcționeze. la o oră după ultimul blocaj.

tocmai acesta este un punct slab care au găsit această măsură de securitate, dar dacă nu ar fi cazul, ar putea cauza probleme cu unele accesorii, deoarece după o oră ar înceta să funcționeze.

Cum îl pot dezactiva?

Nu este recomandat să îl dezactivați, deoarece este o măsură de securitate, dar dacă doriți să o faceți, Apple vă oferă opțiunea. Trebuie să navigați la Setări> Face ID și cod> accesorii USB»(Setări> Touch ID și cod> Accesorii USB pe iPhone 8, 8 Plus și versiuni anterioare) și trebuie să activați opțiunea„ Accesorii USB ”pentru a permite accesul. În mod implicit, este dezactivat, care funcționează cu modul USB restricționat.


Conținutul articolului respectă principiile noastre de etică editorială. Pentru a raporta o eroare, faceți clic pe aici.

2 comentarii, lasă-le pe ale tale

Lasă comentariul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

  1. Responsabil pentru date: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Scopul datelor: Control SPAM, gestionarea comentariilor.
  3. Legitimare: consimțământul dvs.
  4. Comunicarea datelor: datele nu vor fi comunicate terților decât prin obligație legală.
  5. Stocarea datelor: bază de date găzduită de Occentus Networks (UE)
  6. Drepturi: în orice moment vă puteți limita, recupera și șterge informațiile.

  1.   Byron vega el a spus

    Să vedem dacă mă puteți ajuta cu întrebarea mea. Lucrez într-un serviciu tehnic oficial și acum, pentru a diagnostica un terminal, va trebui să cer clientului parola dispozitivului. Înainte, ceea ce am făcut a fost pur și simplu să-l restaurăm și să-l actualizăm punându-l în modul DFU, iar acum această metodă este invalidă, deoarece nici măcar nu detectează faptul că telefonul mobil este conectat la computer, cât de maro vom avea aici acum.

  2.   Peter el a spus

    Ar fi interesantă o opțiune pentru a o dezactiva din primul minut, opțiunea orei sau a o lăsa activă continuu, astfel încât, după cum comentează Byron Vega, serviciul tehnic să nu aibă probleme la diagnosticarea unui terminal.