Komisi Eropa bisa uga nuntut Apple amarga nglanggar hukum kompetisi

Komisioner Eropa

Aku ora ngerti babagan hukum, nanging ana prekara sing ora bisa dingerteni lan logika, kayata komplain sing Komunitas Eropa nglawan Apple, diganggu dening Spotify.

Platform audio sambat yen ora bisa nyaingi rega Apple Music amarga Apple nyimpen 30% saka omzet download Spotify liwat App Store. Dheweke pengin Apple nyuda komisi, utawa ngunggahake rega langganan Apple Music. Kain apa

Kaya sing diterbitake Financial Times, Komisi Eropa bakal ngajokake Apple minggu iki amarga dheweke yakin nglanggar ukum kompetisi EU gratis. Keluhan iki nuduhake perselisihan antimonopoli sing ditindakake Spotify sajrone rong taun lan Apple.

En 2019, Spotify ngajokake komplain karo Komisi Eropa, negesake manawa Apple ngetrapake aturan App Store sing "sengaja matesi pilihan lan nyegah inovasi kanthi biaya pengalaman pangguna", nuduh perusahaan kasebut "tumindak minangka pemain lan wasit. Kanthi sengaja ngrusak aplikasi liyane pangembang. '

Spotify nyathet manawa komisi 30% saka Apple tuku app StoreKlebu langganan ing aplikasi kasebut, meksa layanan streaming musik ngisi pelanggan sing wis ana 12,99 Euros saben wulan kanggo rencana Premium ing App Store, kanggo njaga 9,99 Euro saben wulan sing biasane dikenani biaya ing njaba. Saka App Store.

Spotify ujar manawa Apple menehi keuntungan sing ora adil amarga ora bisa nyaingi rega standar Apple Music saka 9,99 Euros saben wulan ing App Store.

Aku percaya tenan yen duwe jutaan pangguna Apple sing nawakake aplikasi ing Apple App Store duwe regane, manawa perusahaan Cupertino kudu ngisi biaya apa wae Spotify.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.