Apple Watch tiasa ngadeteksi gagal jantung ku EKG saderhana

Hiji studi anyar kamajuan kamungkinan éta Apple Watch urang ngadeteksi gagal jantung sateuacan nunjukkeun gejala ngaliwatan electrocardiogram basajan dipigawé kalawan smartwatch Apple.

Kamungkinan anu ditawarkeun ku Apple Watch dina hal kaséhatan terus ngalikeun. Ieu mimitina dibuka fungsi deteksi wirahma abnormal, lajeng kamungkinan ngalakukeun EKG dina dipan di bumi nganggo Apple Watch Series 4 anjeun (sareng engké), sareng ayeuna panilitian énggal anu dilakukeun ku Mayo Clinic sareng diwakilan dina konperénsi San Fransisco tina Heart Rhythm Society nyandak léngkah-léngkah munggaran dina kamungkinan yén ngagunakeun alat anu sami, éléktrokardiogram tunggal timah Apple Watch kami, gagal jantung bisa dideteksi sahingga ngamimitian perlakuan mimiti, saméméh éta némbongkeun gejala jeung geus aya karuksakan irreparable.

Panalitian parantos dilaksanakeun nganggo 125.000 electrocardiograms ti populasi AS sareng ti 11 nagara sanés, sareng hasil anu dipasihkeun dina konperénsi anu disebatkeun di luhur cukup ngajangjikeun. Kumaha gagal jantung tiasa dideteksi ku electrocardiogram basajan? Geus aya hiji algoritma nu ngidinan Anjeun pikeun ngagunakeun dua belas-lead electrocardiogram (hiji dokter Anjeun ngalakukeun jeung alat konvensional) pikeun diagnosis panyakit ieu, jadi naon maranéhna geus dipigawé dina ulikan ieu. ngarobih algoritma éta sareng adaptasi pikeun dianggo sareng electrocardiogram single-lead (anu ngajadikeun anjeun Apple Watch). Salaku urang nyebutkeun, hasilna pisan ngajangjikeun sarta bakal ngagambarkeun kamajuan hébat dina deteksi jeung pengobatan panyakit ieu, nu nalika eta ngahasilkeun gejala geus dina tahap canggih, sarta deteksi dini teu ukur ngamungkinkeun hiji perlakuan leuwih éféktif tapi ogé nyegah. karuksakan irreparable.

Seueur jalma anu naroskeun mangpaat médis Apple Watch sareng éléktrokardiogram na, tapi waktos parantos nunjukkeun yén aranjeunna salah, sanés ngan ukur ku Panaliti anu sacara ilmiah nunjukkeun prestasi alat ieu anu kami bawa dina pigeulang urang, tapi ogé kalawan kasus nyata nu ngabejaan kumaha Apple smartwatch geus mantuan aranjeunna ngadalikeun kasakit maranéhanana. Sareng anu pangsaéna nyaéta ieu ngan ukur dimimitian.

 

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.