Apple nyanghareupan gugatan hukum anu sanés, waktos ieu pikeun konsumsi data anu kaleuleuwihi dina iPhone 5 / 5s

 

iphone-5

Dina akhir Oktober, Apple nyanghareupan paménta a ku fitur anyar dina ios 9. Wi-Fi Assistant mangrupikeun fitur anu ngamungkinkeun iPhone atanapi iPad Cellular nyambung ka jaringan telepon upami sambungan Wi-Fi henteu cekap pikeun ngalaksanakeun sababaraha pancén. Sababaraha pangguna nyatakeun yén fungsi ieu ngajantenkeun aranjeunna langkung seueur nyéépkeun data tibatan anu kedahna, kalayan kanaékan tagihan anu saluyu. Ayeuna, perusahaan anu dikelola Tim Cook nyanghareupan gugatan hukum anu sanés, waktos ayeuna kusabab iPhone 5 sareng 5s aranjeunna bakal lepat nyambungkeun kana LTE, nalika éta kedah tetep dina Wi-Fi.

Masalahna aya di Verizon sareng AT&T modél iPhone 5 sareng iPhone 5s, gagal diaku ku Apple anu direngsekeun via OTA dina Séptémber 2012 dina kasus Verizon, tapi anu mangtaun-taun pikeun dibenerkeun dina kasus AT&T. Masalahna, anu mimiti dideteksi di ios 6, lumangsung salami dua taun dugi ka tungtungna dibereskeun dina Oktober 2014, nalika ios 8.1 dileupaskeun.

Perusahaan Hagens Berman Sobol Shapiro LLP, anu ngangkut kasus éta, nyatakeun yén nalika ngalirkeun pidéo liwat Wi-Fi dina iPhone 5 sareng iPhone 5s salami 10-20 menit, aya waktos nalika GPU bakal ngeureunkeun prosés dékompresi pidéo, anu bakal nempatkeun prosesor A6 sareng A7 kana modeu hemat daya pikeun ngahémat umur batré. Parobihan kaayaan prosesor ieu bakal ngabalukarkeun telepon ngalih sambungan milih LTE tibatan Wi-Fi. Numutkeun ka perusahaan anu nanganan kasus éta, Apple henteu leres-leres ngungkabkeun fitur ieu tina modél iPhone anu disebut di luhur, sahingga ngalanggar hukum konsumén California.

Duanana Verizon sareng AT&T mutuskeun henteu ngecas konsuménna pikeun panggunaan data tambahan anu disababkeun ku masalah ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Victor cenahna

    Hal anu sami kajadian ka kuring, kuring gaduh iPhone 6 komo upami kuring nganonaktifkeun data sélulér, éta tetep nyéépkeun rencana data bulanan kuring. Nalika kuring ningali pidéo YouTube, éta masih nyéépkeun data henteu paduli naha kuring gaduh pilihan data seluler ditumpurkeun.