Apple sakali deui pasrah ka Cina sareng deui mundur aplikasi anu dianggo dina protés Hong Kong

Kacuali anjeun cicing dina gelembung gelas anu diisolasi tina berita dunya, anjeun pasti bakal nguping masalah aparat Hong Kong sareng warganaWarga anu henteu hoyong Cina gaduh kakawasaan nagara ieu, anu gumantung kana sabagianana.

Sababaraha dinten ka pengker, Apple nyabut aplikasi HKMap, aplikasi anu didesain supados warga nagara terang satiap waktos dimana demonstrasi diayakeun pikeun nyingkahanana nalika aranjeunna balik ka bumi atanapi damel. Masalahna nyaéta pangguna ngagunakeun éta pikeun milari dimana demonstrasi na sareng badé masse.

Saatos narik deui aplikasi éta, sababaraha dinten sateuacana éta disayogikeun deui di App Store, hal anu sapertos anu diarepkeun henteu parantos masihan rahmat ka pamaréntah nagara éta, anu nyatakeun ngaliwatan People Daily yén Apple nyandak kaputusan anu gagabah sareng anjeun kedah mikirkeun akibat tina kaputusan anjeun.

Protés Hong Kong

Apple siga kitu anjeunna henteu hoyong ningali usahana na di Cina dibahayakeun sareng parantos gancang pensiunan aplikasi ti App Store. Pikeun nyobaan menerkeun kaputusan ieu, sareng jalma-jalma henteu nyangka yén aranjeunna sieun ku naon anu dilakukeun ku raksasa Asia ka aranjeunna, Apple parantos ngaluarkeun pernyataan ieu:

Kami parantos ngawangun App Store janten tempat anu aman sareng dipercaya pikeun mendakan aplikasi. Kami parantos terang yén hiji aplikasi, HKmap.live, parantos dianggo ku cara ngabahayakeun pasukan kaamanan sareng warga Hong Kong.

Seueur nasabah anu prihatin di Hong Kong parantos ngahubungi kami ngeunaan aplikasi ieu sareng kami langsung mimitian nalungtikna. Aplikasi ieu nunjukkeun lokasi pulisi sareng kami parantos diverifikasi sareng Cyberecurity Hong Kong sareng Tech Crime Bureau anu aplikasi éta parantos dianggo pikeun nyerang sareng nyerang pulisi, ngancam kasalametan umum, sareng penjahat parantos nganggo éta pikeun korban penduduk di daérah anu aranjeunna terang yén teu aya penegak hukum.

Aplikasi ieu ngalanggar hukum sareng tungtunan lokal urang, sareng kami parantos ngaleungitkeun ti App Store.

Sanaos ditarik aplikasi, warga Hong Kong tiasa terang iraha waé dimana démo na ngalangkungan halaman wéb ieu.

Apple deui nyungkeun permintaan ti Cina

Éta sanés pertama kalina, ogé moal janten anu terakhir, sadayana sigana nunjukkeun yén Apple nyerah kana paménta / paménta anu sumping ti pamaréntah Cina. Sateuacanna, Kami parantos ningali kumaha Apple:

Sanaos kasieunan yén Apple tiasa gaduh ti pamaréntah Cina, pamaréntah ieu terang éta langkung seueur anu kedah éléh Kusabab upami Apple ngeureunkeun pabrik di nagara éta, teu lami saatos sesa pabrikna sareng jutaan karyawan bakal aya di jalan.

Google ngan ukur hiji-hijina ayeuna-ayeuna éta parantos nangtung kana tuntutan pamaréntah Cina. Nalika aranjeunna ngawartoskeun anjeunna di 2009 yén anjeunna kedah nyaring hasilna, cenah henteu. Sareng sacara logis éta ninggali rencana ékspansi na di nagara éta.

Apple mangrupikeun perusahaan anu ngasilkeun artos sapertos sadayana perusahaan sareng logis panginten yén éta jaga kapentinganna. Tapi janten anu biasa nyandak privasi Anjeun henteu kedah nyerah kana jenis pikasieuneun sapertos kieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.