Pamaréntah India mésér téknologi anu dianggo pikeun meretas iPhone

Cellebrite

Laboratorium Élmu Forensik India aya dina rundingan pikeun kéngingkeun téknologi anu diciptakeun ku pamekar parangkat lunak mobile Israél Cellebrite anu ngamungkinkeun nembus iPhone ngalangkungan sadaya ukuran kaamanan anu dilaksanakeun ku Apple, kalebet kode konci sareng sidik pangguna anu dianggo ngalangkungan Touch ID.

Téknologi anu dikembangkeun ku Cellebrite Israél nyaéta naon anu FBI anggo pikeun kéngingkeun aksés kana alat iPhone teroris San Bernardino, kasus anu ngahasilkeun kontropérsi nyebar saatos Apple nolak nurut kana paréntah pangadilan anu sacara hukum wajib pikeun ngagampangkeun aksés otoritas kana terminal ceuk dina kerangka investigasi pulisi.

India hoyong lebet kana bisnis 'muka konci'

Taun ayeuna, bédana antara Apple sareng aparat pamaréntah, khususna FBI, diperparah nalika lembaga ieu kéngingkeun paréntah pangadilan anu maksa Apple pikeun muka konci iPhone téroris San Bernardino. Perusahaan anu dipimpin ku Tim Cook, henteu leres-leres nolak, nyatakeun yén éta moal tiasa nyiptakeun alat anu ngalanggar sistem kaamanan nyalira sabab éta bakal tungtungna murag kana panangan anu salah. Bareng sareng ieu, Tim Cook negeskeun yén privasi pangguna mimiti aya, sareng henteu ragu ngajelaskeun hak privasi ieu salaku "hak asasi manusa dasar".

Janten, FBI peryogi palaku katilu anu sanggup muka konci iPhone, iPhone ieu tina dugaan téroris, sareng éta kumaha tungtungna janten kolaborasi sareng Cellebrite, perusahaan anu aya di Israél sareng didaptarkeun pikeun kaamanan.

Sakumaha nyatet ti MacRumors, Cellebrite parantos damel sareng pamaréntah sareng lembaga panegak hukum "di sakumna dunya". Kolaborasi antara FBI sareng Cellebrite bakal ngarugikeun sakitar sajuta dolar.

Naon anu dipikahoyong India pikeun téknologi muka konci ieu?

Ayeuna pamaréntah India anu badé nyepeng sistem ieu sanggup muka konci iPhone sareng, sanaos istilah perjanjian pasatujuan jual beli ieu antara India sareng Cellebrite teu acan dilereskeun atanapi, sahenteuna, aranjeunna moal dibéré terang, Pejabat anu henteu dikenal anu mangrupikeun bagian tina Laboratorium Élmu Forensik India nyatakeun yén pamaréntah India dipiharep bakal nyekel téknologi muka konci ieu gancang-gancang., sakitar sabulan.

"Kami sigana bakal gaduh téknologi dina sabulan atanapi langkung. India bakal janten hub global pikeun kasus dimana pulisi henteu tiasa telepon, "saur pejabat senior FSL. Sadaya pejabat nyarios dina kaayaan anonim.

Sakumaha ceuk pejabat FSL, saatos mésér téknologi Cellebrite parantos dilakukeun, India ngagaduhan tujuan pikeun janten "pusat global" pikeun sadaya kasus anu sami kana anu kajantenan awal taun ieu antara Apple sareng FBI, ti saprak waktos éta nagara India bakal ngagaduhan "alat kumplit" kanggo muka smartphone anu énkripsi.

Sanaos sumberna henteu masihan rinci deui, tujuan akhirna sigana lain nanaon salain ti dagang Numutkeun sumber FSL anonim ieu, pamundut anu aranjeunna tampi pikeun muka konci smartphone "bakal ngagaduhan harga."

Henteu jelas kumaha India tiasa janten "hub global" pikeun muka konci telepon pinter sabab nagara sareng lembaga sanés tiasa teras-terasan milarian "kolaborasi" perusahaan Cellebrite.

Kontropérsi bakal diteruskeun

Sanaos kanyataan yén FBI tungtungna henteu mendakan inpormasi anu aya hubunganana sareng iPhone 5c tina téroris San Bernardino, tegangan politik sareng téknologi bakal teras-terasan kapayunna numutkeun ka James Comer, diréktur FBI, énkripsi mangrupikeun masalah anu penting dina merangan térorisme. Nyatana, agénsi parantos ngamimitian diajar "pilihan légal sareng téknis" anu kedahna aksés kana iPhone panulis panusukan di malét balanja Minnesota anu lumangsung dina pertengahan Séptémber.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   anonimo cenahna

    Sareng kuring heran upami Apple henteu tiasa mésér Cellebrite's SW, analisa éta sareng tingali sistem anu aranjeunna anggo pikeun meretas telepon, ku cara éta aranjeunna tiasa ngajagi privasi pangguna.

  2.   J4vier cenahna

    Sareng upami Apple nyiptakeun éntitas luar, ku cara ieu pikeun nyebarkeun sistem anu ngalanggar sistem operasi sorangan Sareng nyingkahan prasangka masarakat, kéngingkeun artos sareng saatos tambalan sistem bakal pikaresepeun hahahaha.