Aranjeunna ngantri di payuneun Apple Store pikeun ngadukung Tim Cook pikeun kapentingan privasi

antrian-konsumén-dukungan-tim-masak

Gambar: FFTF

Urang panginten henteu sadar éta, tapi konfrontasi Apple sareng pamaréntah nagara na mangrupikeun salah sahiji momen anu paling penting pikeun privasi pangguna tina sajarah Internét. Pasti, pangguna anu ngantri di payuneun App Store ogé henteu terang 100% ogé, tapi aranjeunna ngaréspon protés anu diayakeun ku kelompok hak digital Fight for the Future (FFTF) ngalawan paménta anu dilakukeun ku FBI pikeun ngabantosan aranjeunna muka konci iPhone tina téroris anu maéhan 14 jalma.

Tim Cook direspon ka FBI nyatakeun kaprihatinanana, nyatakeun yén henteu aya jaminan urang yén naon anu dipénta pikeun kasus anu khusus moal dipaké pikeun kasus anu béda pisan. Di sisi anu sanésna, sareng sabab sok ngabela, éta ogé émut yén upami panto tukang didamel pikeun pamaréntah, pangguna jahat bakal mendakanana sareng ngamangpaatkeunana, tiasa kéngingkeun sadaya data kami atanapi bahkan nganggo alat kami pikeun kapentingan nyalira (kalebet kaméra sareng mikropon).

Pamaké ngantri pikeun ngadukung Tim Cook sareng membela karusiahanana

Panitia kampanye tina fftf, Charlie Furman nyarios yén anjeunna ngayakeun acara pikeun nyayogikeun naon anu dilakukeun ku Apple pikeun privasi masarakat dina Internét sareng di dunya nyata, nyatakeun yén "Penting pisan pikeun urang nanggungjawaban perusahaan nalika aranjeunna ngalaksanakeun salah, tapi urang ogé kedah ngadukung aranjeunna nalika aranjeunna ngalaksanakeun leres.".

Cindy Cohen tina Yayasan demarkasi éléktronik (EFF), ogé aya sareng nyarios yén «Kami hoyong nunjukkeun ka Apple yén jalma-jalma ngadukung éta. Upami Apple nyerah, maka batur bakal datang sareng aranjeunna bakal nyarios 'Apple, laksanakeun pikeun kuring'. Kumaha anjeun bakal nyarios henteu waktos salajengna?".

Salaku tambahan, LTFT ogé ngarencanakeun ngayakeun démo warga nagara anu bakal diayakeun Salasa salajengna, 23 Pébruari, janten sigana ieu nembé waé dimimitian. Bisi wae, kuring henteu hoyong anu sanés ti kuring gaduh aksés ka alat kuring, atanapi sahenteuna pikeun perusahaan anu nawiskeun aranjeunna nyobian pikeun ngalakukeunana. Naon anu anjeun pikirkeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alejandro cenahna

    Dina jaman dimana urang hirup, sesah milari perusahaan sapertos Apple.
    Ayeuna aranjeunna bakal luncat sareng nyarios yén kuring mangrupikeun Apple Fan.

    Perusahaan naon anu ngajual éléktronika konsumén, paduli ngeunaan kaamanan sareng karusiahan konsuménna?

    Ngan Apple anu ngagaduhan nilai-nilai ieu.

  2.   César cenahna

    Perusahaan naon anu ngajual sareng nawiskeun kirang kanggo langkung ... Ngan Apple, éta falsafah aslina ....