Facebook ngondang pangguna pikeun ngaktipkeun lacak dina iOS14.5 supados tetep bébas

Facebook sareng WhatsApp

Strategi Facebook parantos nuturkeun saprak diumumkeun yén Apple bakal ngenalkeun fitur di ios anu ngamungkinkeun para pangguna yén aplikasi moal ngalacak kagiatan anjeun, Perusahaan Mark Zuckerberg parantos ngalakukeun sagala kakuatan pikeun ngajantenkeun Apple ngarobih pikiran, hal anu, henteu heran, éta henteu kahontal.

Gagalna teu kéngingkeun Apple ngarobih jabatanana, tina Facebook aranjeunna parantos ngarobih pesen ka masarakat pikeun ngadorong pangguna pikeun ngaktipkeun data dina iOS 14.5, kumargi éta bakal ngamungkinkeun perusahaan teraskeun nawiskeun aplikasi éta gratis.

Facebook ios 14.5

Nalika aranjeunna negeskeun Verge The, médium anu ngagaduhan aksés kana pesen anu bakal ditingalikeun dina pembaruan kahareup dina Facebook sareng Instagram, perusahaan Mark Zuckerberg ngajak urang pikeun ngantepkeun ngalacak kagiatan urang ngalangkungan aplikasi. ku sabab kieu:

  • Tingalikeun iklan anu langkung dipersonalisasi ku anjeun
  • Bantosan tetep Instagram / Facebook gratis
  • Dukung usaha anu ngandelkeun iklan pikeun ngahontal palangganna

Pesen-pesen ieu, anu ti Facebook aranjeunna nyebat layar pendidikan, aranjeunna bakal ditingalikeun ka pangguna langsung sateuacan béwara Transparansi Ngalacak Aplikasi.

Pikeun ngabantosan jalma-jalma nyandak kaputusan anu langkung terang, urang ogé nunjukkeun layar kami nyalira, sareng Apple. Éta nyayogikeun langkung seueur inpormasi ngeunaan cara kami nganggo iklan anu dipersonalisasi, anu ngadukung usaha alit, sareng ngajagi aplikasi haratis. Upami anjeun nampi arahan ti Facebook sareng Instagram, iklan anu anjeun tingali dina aplikasi éta moal robih. Upami anjeun henteu nampi, anjeun bakal teras-terasan ningali iklan, tapi éta bakal kirang aya hubunganana sareng anjeun. Nampa indikasi ieu henteu hartosna yén Facebook ngumpulkeun jinis data énggal. Éta hartosna urang tiasa teras-terasan nawiskeun ka jalma pangalaman anu langkung saé.

Anu paling matak sadayana nyaéta titik anu kadua, dimana aranjeunna nyatakeun yén ku nampi lacak, éta ngamungkinkeun duanana jasa tetep bébas. Teu aya bukti anu nunjukkeun yén duanana platform kantos ngémutan ngadamel pamayaran pikeun panggunaanana, sabab éta panginten bakal nyababkeun pangguna kana platform anu sanés.

Pedoman Apple ngalarang aplikasi tina nawiskeun sababaraha jenis insentif pangguna pikeun ngaktipkeun data tracking. Kusabab Facebook nyatakeun yén éta mangrupikeun pesen anu inpormatip, tapi, seueur pangguna tiasa ningali éta kedah upami aranjeunna hoyong neraskeun nganggo platform ieu gratis.

Pesen-pesen ieu bakal mimiti ditingalikeun dina Facebook sareng Instagram dina poé / minggu ka hareup.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.