ios 14.5 bakal nyegah anjeun tina dilacak nganggo AirTag atanapi anu sami

Konsép AirTags Apple

Kusabab éta Airtags ti Apple langkung ti sataun katukang sareng ciri na sareng cara damel na bocor, kuring parantos ningali yén éta bakal janten alat anu bentrok pisan.

Kalayan éta bakal gampang pisan "nénjo" lokasi hiji jalma, nyumputkeun AirTag dina ransel anjeun, atanapi dina mobil anjeun, contona. Sareng éta henteu pasagi kuring sareng hormat sareng perawatan anu jero anu parantos dipiboga ku perusahaan sareng privasi para nasabah. Sigana mah ios 14.5 badé nutup kamungkinan ngalacak ieu tanpa idin ti pangguna, sateuacan diluncurkeun AirTags anu seueur dikabarkan.

Salah sahiji ciri utama pelacak Apple ka hareup, AirTags anu seueur dikabarkan, nyaéta éta tiasa ditempatan jarak anu jauh bari henteu dugi ka kisaran Bluetooth langsung antara alat sareng iPhone anjeun.

Sacara prinsip AirTag anggo Bluetooth pikeun nyambung ka alat Apple anu sanés éta aya dina jangkauan anjeun sahingga dina cara anu transparan sareng jempé, éta ngirimkeun geolokasi na ka anu bogana sareng tiasa ningali éta dina aplikasi «Milarian».

Salaku conto, upami anjeun hilap ransel anjeun dina taksi, sareng daun na, sareng anjeun gaduh AirTag di jero na, alat ieu nyambungkeun via Bluetooth ka iPhone supir taksi atanapi anu sanés anu caket pikeun ngirimkeun posisina ka anu ngagaduhan ransel.

A penemuan hébat, tapi éta tetep pedang bermata dua. Nya kitu, anjeun tiasa nyumputkeun AirTag anjeun dina saku jaket tina "korban pikeun nonton" anjeun, sareng gaduhna terus ayana. Éta Apple moal tiasa ngantepkeun ku cara naon waé.

Fungsi kaamanan alat

Perhatosan AirTag

Kalayan ios 14.5 anjeun tiasa mutuskeun upami anjeun badé ditempatan ku AirTag atanapi henteu.

Ayeuna persis dina kode béta katilu ios 14.5 parantos kapendak fitur anyar anu disebat «Fungsi kaamanan alat«. Fitur ieu meungpeuk kamungkinan eavesdropping tanpa idin anjeun ku AirTag atanapi alat anu sami nganggo aplikasi lokasi "Milarian" Apple.

Fitur anyar ieu, anu opsional sareng tiasa diaktipkeun sareng dipareuman, dihurungkeun sacara standar. Kalayan diaktipkeun, éta bakal ngabéjaan nalika éta mendakan yén anjeun ngagaduhan AirTag caket dieu atanapi alat pelacak anu cocog sareng aplikasi «Milarian». Sacara standar, fitur bakal nyegah iPhone anjeun tina ngabagi lokasi anjeun sareng alat pelacak anu henteu dikenal.

Upami anjeun nganonaktipkeun fitur ieu, anjeun bakal nampi bewara anu nyarios yén barang éta bakal tiasa ningali lokasina. Sareng kusabab éta, jalma anu nempatkeun alat lacak caket anjeun ogé bakal tiasa ningali lokasi anjeun.

Kalayan ieu urang parantos ngagaduhan dua hal anu jelas. Mimiti, éta Apple henteu ngijinkeun jalma tiasa dilacak tanpa idin ku aranjeunna kalayan gampang ku alat aranjeunna, sareng anu kadua, yén kami ngagaduhan hiji deui petunjuk yén AirTags leres-leres aya, henteu ngan ukur dina sirah Jon prosser. Sareng yén aranjeunna ragrag.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Victor cenahna

    Kuring ogé mikirkeun kaanehanna sareng sigana bener pikeun kuring, tapi upami éta diaktipkeun sacara standar sareng fungsina pikeun nyegah airtag anu sanés milik komunikasi liwat Bluetooth sareng héndsét, janten airtag kaleungitan sadayana kagunaanna, upami henteu Éta ngatur nyambung ka iPhone mana waé sabab sadayana ngagaduhan kaamanan anu sami, anjeun moal tiasa mendakan ransel, anjing atanapi dompét anu anjeun leungit…

    1.    Tony Cortes cenahna

      Sapuk satuju. Sugan ieu parantos telat diluncurkeun. Upami aranjeunna tungtungna "ngabatesan" fungsi éta, sareng dina conto dina tulisan, iPhone supir taksi henteu kéngingkeun lokasi AirTag, anjeun moal tiasa mendakan deui ranselna. Ieu bakal ngandelkeun AirTag ka fob 10 tombol jarak jauh fob konci Bluetooth. Naon sih. Kuring ngarepkeun éta dileupaskeun pikeun ningali kumaha aranjeunna parantos ngabéréskeun masalah.