iOS 9 sareng OS X 10.11 bakal fokus kana "kualitas" sareng ningkatkeun kinerja dina alat anu langkung lami

wwdc-2015

Pikeun anu munggaran dina mangtaun-taun Apple bakal ngarobih peta jalan na biasana dina ngembangkeun ios sareng OS X, anu biasana pinuh ku berita sareng paningkatan, sareng bakal fokus kana ningkatkeun kualitas sistem operasi na. Pangiriman anyar kadua sistem diperkirakeun nyarupaan datangna Snow Leopard, sistem anu sacara signifikan ningkatkeun kinerja Leopard sareng seueur urang nyarios yén sistem anu pangsaéna, dina hal kinerja, anu parantos kami anggo dina Macs kami.

Sumberna mastikeun yén, sajaba ngaoptimalkeun operasi umum sistem, Apple bakal nambihan sababaraha fitur kaamanan énggal sareng ngadamel parobihan ageung pikeun bahasa pamrograman anyarna, Swift.. Upami inpormasi na leres, sigana keynote salajengna bakal leres-leres pikaresepeun.

Fitur anyar dina ios 9 sareng OS X 10.11

Sorotan, sakumaha anu urang parantos nyarioskeun sateuacanna, bakalan pokus kana polishing sistem ayeuna (iOS 8 sareng OS X Yosemite) pikeun ningkatkeun pangalaman pangguna sacara umum. Minggu ayeuna urang parantos ngomentaran éta iOS 9 bakal sumping sareng font "San Fransisco", anu parantos aya dina Apple Watch, ogé pilihan anyar tina beulah layar anu bakal ngamungkinkeun urang nganggo multi-window. Salajengna, diperkirakeun éta peta ogé ditingkatkeun ku patalimarga sareng inpormasi pendirian. Ngeunaan OS X, Apple bakal mendakan yén nambihan fungsi énggal dina sistem operasi desktop langkung hese tibatan di iOS, janten berita na tiasa kirang tibatan dina sistem operasi seluler. Kuring pikir éta bakal ngaapresiasi upami ieu kajantenan, kusabab sistem, khususna OS X, parantos ngagaduhan seueur fungsi sareng naon anu dipénta ku pangguna nyaéta fluidity anu langkung ageung.

Bisi wae, éta henteu hartosna yén berita moal dugi ka OS X. Sistem operasi anu énggal bakal neraskeun jalur anu dimimitian dina OS X Yosemite sareng, sacara logis, sareng gambar na. Ogé, sigana éta Apple ngarencanakeun ngalebetkeun Pusat Kontrol dina OS X 10.11. Pusat Kontrol bakal ngagaduhan seueur kontrol sistem, sapertos kadali musik sareng kontrol sanés anu parantos urang tingali dina ios.

Perbaikan kaamanan

Apple ogé parantos ngagarap paningkatan kaamanan utama pikeun dua sistem operasi. Anu pangpentingna parantos dibaptis salaku "Akar", tapi kaamanan iCloud Drive sareng fitur anyar anu disebut "Trusted WiFi" ogé parantos ditambihan.

Teu kuat

Sumber internal ngarep-ngarep pisan sistem kaamanan anyar anu disebat Rootless (tarjamahan langsung "no root", tanpa tiasa "super user"), anu dijelaskeun sacara internal salaku "ageung". Ieu mangrupikeun parobahan tingkat kernel pikeun kadua sistem. Pikeun nyegah malware, ningkatkeun kaamanan ekstensi sareng jaga data anu paling peka aman, Rootless bakal nyegah pangguna bahkan dina tingkat administrasi tina aksés sababaraha file anu dijaga dina alat éta.. Rootless diarepkeun janten masalah pikeun komunitas jailbreak, tapi tiasa ditumpurkeun dina OS X. Sistem Finder anu ayeuna di OS X bakal tetep aya bahkan sareng Rootless aktip.

iCloud Girang

Sangkan panyingkronan sareng aplikasi langkung aman pikeun palanggan, Apple maksadna ngarobih seueur aplikasi inti na janten iCloud. Dina waktos ayeuna, aplikasi sapertos Catetan atanapi Kalénder nganggo basis IMAP pikeun nyingkronkeun eusi antara alat. Kalayan ios 9 sareng OS X 10.11, Apple ngarencanakeun prosés panyingkronan iCloud nawiskeun énkripsi anu langkung saé sareng panyingkronan langkung gancang tibatan IMAP konvensional.

Pikeun ngamajukeun iCloud Drive, aranjeunna ogé bakal nyobian "ngundang" kami nganggo jasa Apple. Sareng ningkatkeun jasa awan anjeun, Apple ngamutahirkeun server iCloud sareng CloudKit pikeun ngadukung berita éta. Di sisi anu sanésna, aplikasi iCloud Drive resmi diarepkeun bakal dileupaskeun, tapi pikeun ayeuna éta ngan ukur bakal dianggo sacara internal.

WiFi anu dipercaya

Anu pangénggalna dina hal kaamanan nyaéta fitur "WiFi Terpercaya", anu dina pamekaran bakal dileupaskeun gancang-gancang, tapi tiasa ditunda dugi ka kaluaran ios sareng OS X taun payun. WiFi anu dipercaya bakal ngijinkeun alat Mac sareng ios pikeun nyambung kana jaringan Wi-Fi tanpa léngkah kaamanan tambahan, tapi nganggo énkripsi anu langkung kuat pikeun router anu teu dipercaya. Apple parantos nyobian aplikasi nyalira sareng aplikasi pihak katilu pikeun mastikeun yén éta bakal tiasa dianggo dina sababaraha jaringan Wi-Fi nalika fitur diaktipkeun.

Optimisasi pikeun alat anu langkung lami

Warta anu saé pikeun pangguna alat "kirang anyar". Seuseueurna pangguna percanten yén sistem operasi sélulér Apple anu bakal datang bakal maksa aranjeunna mésér smartphone atanapi tablet énggal, tapi Sigana mah perusahaan anu dipimpin ku Tim Cook damel pikeun ngajantenkeun alat-alat ieu langkung saé kalayan datangna ios 9.

Sesuatu anu bakal kaget sababaraha jalma, sumber mastikeun yén alat anu nganggo prosesor A5 (iPhone 4S sareng iPad 2) bakal tiasa nganggo ios 9. Ieu disababkeun ku kanyataan yén Apple ngahajakeun yén, ti ayeuna, alat-alat na sok dianggo "sopan", henteu sapertos anu dialaman ku pangguna iPhone 4 anu diénggalan ka ios 7.

Swift 2.0 sareng aplikasi anu kirang beurat

Salian ti sadayana berita dina sistem operasi, Apple ogé nuju nyiapkeun pembaruan utami pikeun sistem pemrograman anyarna, anu dipidangkeun dina WWDC Juni kamari.

Nalika Swift dileupaskeun, Apple henteu ngempelkeun perpustakaan na di ios. Pamustunganana, ieu nambihan 8MB kana total beurat unggal aplikasi anu ditulis dina Swift, sareng langkung seueur aplikasi anu ditulis dina Swift anu urang gaduh, ruang kirang aya anu urang tinggalkeun dina iPhone kami. Ieu bakal robih ku datangna ios 9 sareng OS X 10.11. Perpustakaan bakal dipasang sateuacana dina ios sareng OS X sareng ieu hartosna aplikasi bakal meryogikeun kirang rohangan, hal anu bakal dihargaan ku pangguna anu gaduh alat anu kirang tempatna. Aplikasi Apple, dina naon anu tiasa urang sebut "di imah panday, séndok kai", moal ngamimitian ngarobih aplikasi na kana Swift dugi ka taun payun, parantos nganggo iOS 10 sareng OS X 10.12. Moal telat upami kabagjaan saé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Klaus Ryo Isambert cenahna

    Anu kedah dilakukeun ku aranjeunna nyaéta aplikasi na nyaéta opsional pikeun dipasang, contona aplikasi Jam kedah janten aplikasi sareng sanés sistem operasi, Apple ngagaduhan seueur APP anu henteu dianggo sanés.

    1.    Rikardo Moreno cenahna

      Amin anu éta.

  2.   Ios 9 cenahna

    Abdi hoyong éta nalika aplikasi kedah diénggalan, aplikasi lengkep henteu diunduh sareng ngan ukur parobihan sareng paningkatan anu dilaksanakeun ku pengembang dina aplikasi na anu diunduh.

    Jelas kuring sanés pamekar atanapi programmer tapi dina dunya perangkat lunak sareng ku datangna IOS 9 sadayana tiasa dimungkinkeun.

    Ngunduh game 1gb dina 15 jam kusabab wifi kuring henteu masihan langkung seueur, sareng pembaruan anu kaluar (wajib dimaénkeun) mangrupikeun guyonan, henteu sami pikeun ngaunduh 1gb deui tibatan ngaunduh contona 100mb sareng sistem na ngajantenkeun perobihan ku mupus anu henteu anjeun peryogikeun tina aplikasi 1gb sareng nerapkeun 100mb anyar éta.

  3.   Virginia cenahna

    Punten Ios 9 dipasang dina alat anu kirang énggal !!! Éta bakal janten bantosan salian ti nyumbang pikeun ningkatkeun pangalaman pikeun ios 8 !!!