iPhone 12/12 Mini vs iPhone 12 Pro / 12 Pro Max - Mega ngabandingkeun

Kisaran alat anyar Apple iPhone Ayeuna parantos sayogi sareng kami parantos ningali sadaya fitur na. Nanging, dina taun ieu 2020 urang gaduh perhatosan, henteu kantos sateuacan Apple ngaluncurkeun seueur iPhone dina Keynote tunggal, dina hal ieu urang ngagaduhan opat unit anu béda: iPhone 12; iPhone 12 Mini; iPhone 12 Pro sareng iPhone 12 Pro Max.

Sanaos katingalina mirip, kanyataanna nyaéta sadaya modél énggal iPhone 12 ngagaduhan bénten-bénten alit, kami bakal nyaritakeun ngeunaan éta. Pendakan ku ngabandingkeun mega ieu naon anu béda nyata antara sadaya modél iPhone sareng anu mana anu paling cocog sareng kabutuhan anjeun, terang sareng kami.

Fitur anu aranjeunna bagikeun

Urang badé ngamimitian tina sababaraha ciri anu aranjeunna bagikeun, sareng éta seueur hubunganana sareng interiorna. Urang mimitian ku haté, prosésorna Apple A14 Bionic anu ngajangjikeun janten 50% langkung gancang tibatan versi sateuacanna sareng langkung gancang tibatan smartphone sanésna.

Sadaya alat gaduh ID Wajah sareng panel OLED Super Rétina anu dijagaan ku Keramik Shield, opat kali langkung tahan tina ragrag. Henteu ngan ukur dina hal niup, aya ogé rohangan pikeun tahan cai (IP68) dugi ka genep méter jero maksimal 30 menit.

A14 bionik

Sato anyar prosésor B14 BXNUMX.

Kami gaduh 18W ngecas gancang sareng kasaluyuan sareng aksésoris MagSafe énggal (beban 15W) salami kisaran. Di sisi anu sanésna, sajaba konektipitas tradisional WiFi 6, Bluetooth 5.0 sareng NFC, kami menonjol kalayan téknologi 5G sub-6GHz dina sadaya modél, nyésakeun versi anu langkung maju di Amérika Serikat.

5G

Cocog sareng sadaya alat ogé kaméra hareup 12 MP TrueDepth kalayan f / 2.2 aperture sareng Retina Flash.

Dina tingkat umum, ieu mangrupikeun kamampuan anu dibagi di antara sadaya alat, nanging, engké urang bakal ningali yén aya pilihan anu dibagi diantara sababaraha modél bahkan sadayana sapertos anu aya dina kaméra utama, tapi urang bakal nyarios ngeunaan éta engké.

iPhone 12

IPhone 12 anyar didamel tina aluminium kakuatan tinggi, sareng ngagaduhan ukuran X x 14,67 7,15 0,74 cm pikeun beurat 162 gram, sayogi dina lima warna utami: Biru, héjo, beureum, bodas sareng hideung. Kombinasi warna anu saé.

Kami gaduh panel 6,1 inci Dolby Vision HDR-patuh Super Retina XDR OLED sareng resolusi 2.532 ku 1.170 piksel (460 PPI) anu nawiskeun Full HD +. Sedengkeun pikeun layar, urang bakal gaduh kacaangan maksimal 1200 nits anu bakal ngamungkinkeun urang ngaraosan kontén di luar ruangan tanpa aya masalah.

Ngeunaan kaméra, kami gaduh sensor ieu:

  • 12 MP Ultra Wide Angle sareng f / 2.4 aperture
  • 12 MP Wide Angle sareng aperture f / 1.6

Kami gaduh stabilisasi gambar optik dina sénsor utama, Night Mode, Smart HDR 3 sareng kamungkinan ngarékam pidéo di 4K dina 60 FPS néwak HDR sareng Dolby Vision (dugi ka 30 FPS).

Ieu mangrupikeun ciri utama anu ngabédakeun iPhone 12 tina persaingan sareng anu utami anu bakal kami mendakan. IPhone 12 bakal ditawarkeun dina tilu versi panyimpenan anu béda nyaéta: 64GB, 128GB, sareng 256GB.

iPhone 12 mini

Urang ngan saukur tiasa nyarios yén iPhone 12 Mini sacara internal identik sareng iPhone sareng urang moal bohong, tapi hayu urang fokus kana bédana heula. Pikeun mimitian ku ukuranana, éta bédana ageung, dina hal ieu urang nyanghareupan 13,15 x 6,42 x 0,74 cm pikeun beurat total ngan ukur 133 gram.

Sedengkeun pikeun matéri kami gaduh aluminium sapertos dina iPhone 12 sareng persis sami sareng warna: bodas, hideung, beureum, biru sareng héjo. Sedengkeun pikeun layar urang gaduh 5,4 inci Super Rétina XDR OLED kalayan HDR sareng kasaluyuan Dolby Vision, sahingga nawiskeun resolusi 2.340 ku 1.080 piksel (476 PPP) anu ngahasilkeun FullHD +.

Pikeun kaméra kami milih sensor anu sami persis sareng iPhone 12 sareng anu ogé bakal aya dina kisaran Pro:

  • 12 MP Ultra Wide Angle sareng f / 2.4 aperture
  • 12 MP Wide Angle sareng aperture f / 1.6

Sedengkeun pikeun batréna, éta mangrupikeun anu nawiskeun sahenteuna jam playback pidéo, kumargi stagnan 15 jam, Kami ngabayangkeun yén kusabab ukuran kompak anu ditawarkeun ku iPhone 12 Mini ieu pikeun kami. IPhone 12 Mini bakal ditawarkeun dina tilu versi panyimpenan anu béda nyaéta: 64GB, 128GB, sareng 256GB.

iPhone 12 Pro

Urang mimitian ku iPhone 12Pro, anu nawiskeun pangukuran anu sami sareng iPhone 12, persis X x 14,67 7,15 0,74 cm kacuali éta bakal nawiskeun 187 gram, nyaéta, 25 gram langkung seueur tibatan iPhone 12. Nanging, iPhone 12 Pro didamel di baja bedah digosok sareng dina opat warna varian: Biru Pasifik, emas, hideung pérak.

Pintonan iPhone 12 Pro persis idéntik dina tingkat résolusi, kalayan kacaangan has 800 nits, rada langkung luhur tibatan 625 iPhone 12, sanaos urang henteu terang kumaha ieu leres-leres tiasa mangaruhan pangguna akhir. Kanggo sésana, layar idéntik sareng iPhone 12, 6,1 inci Dolby Vision HDR-patuh Super Retina XDR OLED sareng resolusi 2.532 ku 1.170 piksel (460 PPI).

Kaméra mangrupikeun kabisat ageung, ngamimitian

  • 12 MP Ultra Wide Angle sareng f / 2.4 aperture
  • 12 MP Wide Angle sareng aperture f / 1.6

Bédana anu munggaran nyaéta dina Wide Angle:

  • iPhone 12 Pro: 1,7 nanométer dina pikselna, kalayan tujuh unsur sareng stabilisasi optik.
  • iPhone 12 Pro Max: 1,4 nanométer dina piksel na, aya tujuh unsur sareng Advanced Sensor Displaced Optical Stabilization.

Sareng pamustunganana kami ogé ngagaduhan béda dina kaméra katilu, teleponna:

  • iPhone 12 Pro: 52mm panjang fokus sareng f / 2.0 aperture, genep elemen dina lénsa, opat kakuatan hibrid sareng stabilisasi optik.
  • iPhone 12 Pro Max: 65mm panjang fokus sareng f / 2.2 aperture, genep elemen dina lénsa sareng lima perbesaran hibrid sareng stabilisasi optik.

Ngaleupaskeun tanggal sareng harga

Urang mimitian ku harga, anu bakal dibasajankeun

  • iPhone 12 mini 64 GB: 809 euro.
  • iPhone 128 GB: 859 euro.
  • iPhone 256 GB: 979 euro.
  • iPhone 12 64GB: 909 euro.
  • iPhone 12 128GB: 959 euro.
  • iPhone 12 256GB: 1.079 euro.
  • iPhone 12 128GB Pro: 1.159 euro.
  • iPhone 12 256GB Pro: 1.279 euro.
  • iPhone 12 512GB Pro: 1.509 euro.
  • iPhone 12 128GB Pro Max: 1.259 euro.
  • iPhone 12 256GB Pro Max: 1.379 euro.

Sedengkeun pikeun peluncuranana, dina tanggal 23 Oktober pikeun rentang iPhone 12 sareng iPhone 12 Pro, sedengkeun dina 6 Nopémber Pro Max sareng Mini bakal sumping.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.