Irlandia kedah ningkatkeun tingkat na 12,5% ka Apple sareng anu sanés

Perusahaan tech ageung sapertos Apple, Google, Microsoft sareng perusahaan sanésna ngadegkeun markasna di Irlandia kusabab manpaatna dina hal pajak anu kedah dibayar. Ayeuna perusahaan ieu mayar pajeg 12,5% sareng ieu kedah dirobih ku rencana global anu diusulkeun ku administrasi Biden, tapi pamaréntah Irlandia henteu resep pisan kusabab éta bakal ningali sabaraha perusahaan mundur HQ na ti nagara.

Bangsa-bangsa G7 sareng Uni Éropa ngahontal perjanjian dina prinsip dimana sadaya nagara anggota bakal maksakeun pajeg minimum pikeun perusahaan anu aya dina 15%, naékkeun jumlah anu ayeuna dibayar di Irlandia ku 2,5 poin.. Tangtosna, nagara parantos nunjukkeun kaayaan teu satuju sareng tindakan ieu tapi ayeuna bakal daék negosiasi poin-poin anu dilarapkeun kana pajak éta.

Kontekstualisasi kaayaan ayeuna, lNagara boga kamungkinan nerapkeun perséntase anu béda pikeun perusahaan anu nguntungkeun di unggal nagara. Dina aspék ieu, Irlandia mangrupikeun nagara Éropa anu gaduh pajak panghandapna ka perusahaan kana kauntunganana, 12,5%. Ieu parantos janten pemicu pikeun perusahaan anu kuat sapertos Apple, Google, Microsoft sareng anu sanésna parantos ngadegkeun markasna di buana di nagara ieu. Ieu saé pikeun Irlandia sabab ngajantenkeun manpaat anu sigana moal dicekel upami henteu. Ieu hususna kasus Apple, anu museurkeun kauntungan na ti sadaya nagara Éropa di Irlandia pikeun kauntungan tina perséntase ieu.

Amérika Serikat ngusulkeun pajeg minimum 21% tapi henteu aya perjanjian internasional. Sabalikna, Leres, éta 15% parantos sapuk sareng sésana bangsa G7 (AS, Inggris, Perancis, Jérman, Kanada, Italia sareng Jepang) sareng Uni Éropa. Salaku anggota Uni Éropa, Irlandia kedah luncat tina 12,5% na kana 15% anu disatujuan.

Irlandia ngartos yén lamun aranjeunna kedah nyirian tingkat pajak anu sami sareng nagara-nagara Uni anu sanés, moal aya alesan pikeun perusahaan tetep pajak di sana sareng netepkeun HQ na di dinya. Kusabab kitu katingalina Irlandia hoyong negosiasi 'komitmen' na pikeun tingkat anu ayeuna dilarapkeun pikeun perusahaan ieu. Nanging, Sigana mah éta bakal mendakan seueur dukungan kumargi sésana nagara ningali tingkat ieu salaku kaunggulan kompetitif tibatan sésana nalika perusahaan ageung mayar pajeg di sababaraha nagara. Urang bakal ningali naon akibatna ieu pikeun perusahaan, organisasi sareng padamelan anyar poténsial na muncul di Éropa saluareun Dublin HQs.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.