Apple negeskeun yén kabocoran kode sumber iBoot tina ios 9, henteu mangaruhan kaamanan alat-alatna

Sababaraha dinten ka pengker, sareng sababaraha jam, kode sumber pikeun iBoot, manajer boot pikeun iPhone sareng iPad sareng ios 9, mecenghul di GitHub. Sangkan urang silih ngarti, urang nyarioskeun hal anu sami sareng BIOS tina komputer. Seueur ahli kaamanan nyatakeun yén ngalangkungan kode hacker ieu, pamaréntah sareng jalma sanés anu ngagaduhan niat jahat tiasa aksés ka terminal dina vérsi saatos ios 9.

Beda sareng naon anu biasa Apple pikeun urang, sareng janten masalah kaamanan anu ka-XNUMX anu ditempuh Apple dina sababaraha bulan ka pengker sareng anu mana deui mangaruhan reputasina, perusahaan kedah masihan koméntar kana masalah éta pikeun netelakeun keraguan sareng nyobian ngaheningkeun sadayana "ahli" anu parantos nempatkeun panangan dina sirah pikeun naon anu dina téori kode ieu ngamungkinkeun dina vérsi ayeuna.

Numutkeun ka Jonathan Levin, ahli kaamanan, aksés kana kode sumber ieu ngamungkinkeun urang milari kerentanan anyar anu teu acan kauninga ku Apple dugi ka ayeuna, anu ngamungkinkeun urang pikeun ngalangkungan larangan sareng tindakan kaamanan anu ayeuna urang tiasa mendakan di ios . Salaku tambahan, éta ogé ngamungkinkeun mendakan liang kaamanan anyar anu ngajantenkeun rentan ka jailbreak ogé janten jalan anu mungkin pikeun nginféksi alat.

Tapi sigana naon anu mimitina siga musibah, hiji deui, pikeun Apple, ahli kaamanan ieu nyasar. Apple sacara resmi negeskeun yén upami éta mangrupikeun kode sumber pikeun boot alat anu dikelola sareng ios 9, parangkat lunak anu yuswa tilu taun, tapi henteu mangaruhan parangkat ayeuna, sabab éta parantos lengkep diganti dina édisi pang anyarna ios anu ayeuna aya di pasar, ios 11, sareng éta ogé henteu ngan ukur ngagunakeun parangkat lunak pikeun ngajagi data anjeun.

Numutkeun kana pernyataan yén Apple parantos ngintun ka MacRumors:

Kodeu sumber anu lami ti tilu taun ka pengker sigana parantos bocor, tapi ku desain kaamanan produk urang henteu gumantung kana rasiah kode sumber kami. Aya seueur lapisan panyalindungan perangkat keras sareng parangkat lunak dina produk kami, sareng kami sok ngadorong konsumén pikeun ningkatkeun kana versi parangkat lunak pangénggalna pikeun ngamangpaatkeun perlindungan anu pang anyarna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.