Ku 2023 prosesor Apple bakal 3 nm

meulah

Tanpa ragu, salah sahiji kasuksésan pangpentingna dina sajarah Apple boga ngaran na surname: Silikon Apple. A alungan rada picilakaeun dina pihak pausahaan, nu geus undoubtedly materialized sampurna.

Parobihan anu ageung dina sadaya komputerna, dumasar kana arsitéktur Intel, pikeun anu énggal sareng prosesor super ARM sorangan. Sareng pangguna iPhones, dina rebound, bakal nguntungkeun tina parobihan ieu. Prosesor Apple Silicon tina 2023 bakal 3 nm, sarta geus nempatkeun, pamadegan iPhones na iPads, teuing. Ole!

Jelas pisan yén Apple sugema pisan sareng padamelan anu parantos dilakukeun ku supplier prosesor ARM salami mangtaun-taun, TSMC. Sadaya hasil tina sababaraha taun ka pengker prosesor ARM A-series parantos nyugemakeun.

Jeung Apple teu hesitated neruskeun cacah dina supplier na TSMC, pikeun pabrik rentang anyar prosesor runtuyan M pikeun Apple Silicon Anjeun. Sareng parantos suksés. Saatos peluncuran taun ka tukang tina Macs munggaran kalayan prosésor M1, taun ieu kami parantos ngagaduhan pasar MacBook Pro énggal sareng chip anu langkung kuat dumasar kana anu munggaran, M1 Pro sareng M1 Max.

Émbaran ti nembé dipasang a laporan dimana eta ngécéskeun yén Apple, wareg jeung ieu prosesor anyar, geus ngadorong TMSC ka rarancang jeung pabrik runtuyan anyar malah leuwih kuat sarta efisien dina konsumsi, lamun mungkin.

TMSC bakal ngahasilkeun chip 3nm.

M1

Prosesor M1 Apple nyaéta 5nm.

Sareng éta nyababkeun ngirangan ukuran chip ieu. Seri M ayeuna diproduksi kalayan arsitéktur tina 5 nanométer. Ramalan TMSC nyaéta yén dina 2022, saur M séri prosesor Apple Silicon bakal terus diproduksi dina 5 nm.

Sabalikna, sigana pikeun séri A16 tina iPhone 14 salajengna taun hareup, perusahaan bakal ngirangan ukuran prosésor ka 4 nm, sahingga ningkatkeun konsumsi kakuatan tina A15s ayeuna.

Paling dipikaresep, ku 2023, chipmaker bakal geus dina posisi nyadiakeun prosesor anyar dumasar kana hiji arsitektur 3nm malah leuwih leutik. Pausahaan parantos damel di aranjeunna. Aya tilu prosesor anyar anu namina kode nyaéta «Ibiza","Lobo"Jeung"Palma".

Janten sakali TMSC ngagaduhan prosés industri sadayana pikeun ngahasilkeun prosesor 3nm M-Series énggal, éta bakal ngamangpaatkeun investasi éta pikeun ngaluncurkeun prosesor A-Series énggal pikeun iPhones sareng iPads, dumasar kana arsitektur 3-nanometer ieu, anu hartosna aranjeunna bakal leuwih efisien. Aranjeunna bakal meakeun kirang, sarta aranjeunna bakal panas kirang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.