Kumaha WhatsApp ngadamel artos

duit whatsapp

Dina taun 2014, Mark Zuckerberg ngagaleuh aplikasi WhatsApp ti developerna pikeun ampir $20 milyar. Tujuh taun ti harita, ngan anjeunna sareng tim akuntan anu terang naha operasi éta nguntungkeun atanapi henteu.

Éta jelas yén nilai aplikasi ieu ngan ukur sareng éksklusif dina portopolio ageung pangguna anu anjeun kendalikeun, sareng inpormasi berharga anu ditawarkeun ku domain na. Sanaos WhatsApp énkripsi end-to-end, kuring henteu percanten yén Zuckerberg henteu nampi sababaraha jinis kauntungan tina aplikasi éta, anu dugi ka ayeuna masih gratis sareng tanpa iklan….

WhatsApp geus undoubtedly jadi aplikasi olahtalatah nu boga paling pamaké sakuliah pangeusina. Miliaran jalma anu nganggo obrolan ieu rutin unggal dinten. Jauh ngaleuwihan aplikasi anu sanés sapertos Facebook Messenger, WeChat atanapi Telegram.

Kasuksésan ayeuna aplikasi ieu disababkeun ku sababaraha faktor. Alesan kahiji nyaéta yén éta mangrupikeun aplikasi olahtalatah instan anu munggaran pencét pasar, sareng éta gancang janten populer pisan. Alesan anu sanés, tanpa ragu, nyaéta penanganan anu gampang sareng reliabilitas. Iwal dina kaayaan anu jarang nalika server na kacilakaan, éta mangrupikeun aplikasi anu tiasa dianggo, sareng saé pisan. Sareng panginten anu paling penting nyaéta éta gratis, sareng teu aya iklan. Sareng éta nalika patarosan timbul: naha Zucherberg kaleungitan artos sareng WhatsApp?

A sajarah saeutik

Maranéhanana ngomong saha anu neunggeul kahiji, neunggeul dua kali. WhatsApp diluncurkeun dina taun 2009. Dina waktos éta, hiji-hijina cara pikeun ngirim pesen langsung tina sélulér ka sélulér nyaéta ngalangkungan SMS atanapi antara pamilik terminal Blackberry (diantarana kuring sorangan) anu ngagaduhan aplikasi WhatsApp sorangan. Tangtosna, éta ngan ukur dianggo antara telepon sélulér tina merek éta.

Dina taun-taun mimiti ayana, WhatsApp gratis dina taun kahiji, sareng anu kadua anjeun kedah mayar 89 sen kanggo langganan taunan. Pikeun pamaké ios, éta geus ilahar mayar hiji aplikasi, tapi loba pamaké Android nyieun pembayaran kahiji maranéhanana ka Google Play kusabab langganan ieu.

Said langganan éta teu pisan serius. Seueur kali aplikasina sorangan di-renew pikeun sataun gratis deui sateuacan ahir taun kahiji. WhatsApp hoyong ngahontal saloba pangguna anu mungkin, sanaos kedah masihan jutaan langganan taunan.

Tungtungna, dina 2014, ningali yén masalah biaya langganan taunan teu acan materialized, sarta ku sieun yén pamaké bakal hijrah ka saingan anyar dina dunya olahtalatah kayaning Telegram, WhatsApp janten gratis salawasna.

2014 penting pisan pikeun WhatsApp

Zuckerberg

Dina 2014 Zuckerberg meuli WhatsApp pikeun $ 20.000 milyar.

2014 mangrupikeun taun anu ditandaan sateuacan sareng saatosna pikeun WhatsApp, kusabab dua kajadian anu penting pisan anu pasti ditandaan lintasan aplikasi sareng naha éta masih gratis ayeuna.

Kahiji, sabab WhatsApp ieu kaala ku Mark ZuckerBerg (dina titik ieu film teu perlu ngajelaskeun saha ceuk individu) pikeun ampir 20.000 juta dollar. Aya loba spekulasi harita ngeunaan niat Zuckerberg jeung meuli éta. Urang sadayana ngira yén WhatsApp bakal diintegrasikeun kana FaceBook, sahingga ngahijikeun sadaya pangguna dina hiji aplikasi. Kami salah, atawa éta ngan gagasan Mark urang, tapi anjeunna teu bisa mawa dirina ngalakukeun hal eta.

Sareng kadua, yén dina taun anu sami, aplikasi olahtalatah énggal muncul ti mana waé: Telegram. Saingan Rusia tangguh, kawas Ivan Drago dina pilem Rocky Balboa. Pavel Durov sareng tim pangembangna ngaluncurkeun aplikasi olahtalatah anu ngajantenkeun pulsa Zuckerberg ngageter nyalira, anu parantos ngagaduhan WhatsApp na dina sakuna, hoyong ngamangpaatkeunana sareng pulih dua puluh milyar dolar éta.

Sareng anu gaduh Facebook sareng Instagram kedah mikirkeun deui naon anu kudu dilakukeun sareng WhatsApp. "Ivan Drago" tina aplikasi olahtalatah langkung jangkung sareng langkung kuat tibatan anjeunna. Éta ngagaduhan sababaraha fists anu kuat pisan: Pesen anjeun langkung aman sabab énkripsi, éta leres-leres cross-platform, tiasa dianggo dina sababaraha alat dina waktos anu sami (sapertos PC), sareng éta gratis sareng gratis. tanpa iklan. Anceman anu pohara kuat.

Jeung Zuckerberg panik. Anjeunna terang yén sagala léngkah anu salah bakal nyababkeun jutaan pangguna ngalih ka Telegram énggal anu énggal, sareng upami aranjeunna nyobian éta, aranjeunna moal bakal uih deui. Janten sababaraha taun parantos kapengker, sareng CEO Facebook masih henteu ngalih.

Telegram masih gratis sareng gratis iklan, sareng salami anjeun tiasa ngagantung, WhatsApp bakal tetep sami. Janten Zuckerberg, ningali yén anjeunna henteu tiasa "ngarampa" pangguna pribadi, parantos mutuskeun pikeun ngamimitian usaha sareng WhatsApp pikeun perusahaan.

Usaha WhatsApp

bisnis

Kalayan WhatsApp Business, platform mimiti ngahasilkeun panghasilan.

WhatsApp Business, mangrupikeun aplikasi anu didamel taun 2017 sareng fokus kana bisnis perusahaan. Éta diciptakeun supados usaha leutik tiasa komunikasi sareng para nasabah, nunjukkeun produk sareng jasana, sareng tiasa ngobrol sareng palanggan nalika mésér sareng ngajawab patarosan na.

Cara anu sae pikeun nyambungkeun perusahaan sareng klien, ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun katalog virtual pikeun nampilkeun produk sareng jasa, sareng nganggo alat khusus pikeun ngajadikeun otomatis, pesenan sareng gancang ngabales pesen. Éta ngagaduhan jasa gratis, sareng anu sanésna dibayar.

Sareng sajaba ti ngecas jasa ieu, sareng WhatsApp Business Zuckerberg ngumpulkeun sajumlah ageung inpormasi bisnis anu berharga, anu tiasa dieksploitasi dina platform sanés sapertos Facebook.

Pamayaran WhatsApp

Pangmayaran WhatsApp bakal janten léngkah salajengna Zuckerberg pikeun nyandak kauntungan tina WhatsApp. Hiji layanan pamayaran sarupa Bizum yén urang sadayana terang. Sareng deui, ku kasieun "ngarampa" pangguna akhir, pikeun aranjeunna pangmayaran sareng panghasilan bakal gratis, sareng perusahaan anu bakal mayar hargana.

Éta mimiti damel di Brazil taun ka tukang, sareng diperkirakeun dina taun 2021 énggal ieu bakal diperpanjang ka langkung seueur nagara. Sanaos jasa éta gratis pikeun pangguna, kusabab volume transaksi anu ageung anu tiasa dibangkitkeun platform ieu antara individu sareng perusahaan, kauntungan pikeun Zuckerberg tiasa lumayan.

Rocky ngaharepkeun capé Ivan Drago

Pavel Durov

Pavel Durov, Ivan Drago tina olahtalatah.

Sapertos dina pilem Sylvester Stallone, Amérika ngantosan Rusia capé, dugi ka tungtungna meunang tarung. Éta anu dilakukeun ku Mark Zuckerberg. Anjeunna terang yén engké atanapi engké, Pavel Durov kedah ngecas Telegram na, atanapi ngenalkeun iklan pikeun ngahasilkeun kauntungan. Ieu bakal nalika Amérika bakal nyieun move a, sarta bakal lakonan hal nu sarua, neruskeun jadi Jawara Dunya olahtalatah, dina Jumlah pamaké, sarta tungtungna, bisa nyieun WhatsApp nguntungkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Harry cenahna

    Whatsapp sanés anu munggaran. Sateuacan aya sahanteuna hiji disebut Ping. Kuring kungsi eta. Anu kuring henteu émut deui nyaéta upami éta ngan ukur pikeun iPhone atanapi aya ogé pikeun Android.