Kumaha carana muka konci iPhone anjeun nganggo topéng sareng Apple Watch

Pembaruan salajengna ka ios 14.5 bakal ngamungkinkeun anjeun muka konci iPhone anjeun nganggo topéng tanpa kedah lebetkeun kode kaamanan, hatur nuhun ka Apple Watch anjeun. Kami ngajelaskeun kumaha jalanna, kaunggulan sareng karugian.

Saprak dimimiti pandemi, Face ID parantos janten sistem buka konci anu paling saé pikeun kaamanan sareng genah, janten gangguan anu nyata sabab éta henteu aya gunana pisan nalika urang nutupan satengah rupa. Sahenteuna dugi ka datangna ios 14.5, versi anu kami ngaleupaskeun Béta munggaran pikeun pamekar, sareng éta bakal ngamungkinkeun anjeun nganggo Apple Watch pikeun muka konci iPhone nalika nganggo topéng. Kumaha jalanna? Naon kaunggulan sareng kalemahanana? Kami ngajelaskeun sadayana ka anjeun dina pidéo ieu.

sarat

Hal kahiji anu urang butuhkeun nyaéta milik urang iPhone sareng Apple Watch diénggalan ka ios 14.5 sareng watchOS 7.4 anu dina waktos nyerat aya dina Béta 1, ngan ukur pikeun pamekar. Versi ahir pembaruan ieu kedahna henteu kedah lami teuing sareng bakal nembongan dina setélan alat anjeun pas éta sayogi pikeun sadaya pangguna. Sakali diropea kana versi ieu (sahenteuna) anjeun bakal tiasa ngamangpaatkeun fitur anyar ieu anu ngamungkinkeun iPhone anjeun dikonci bahkan nganggo topéng. Tapi anjeun kedah tumut kana sababaraha sarat deui:

  • iPhone sareng Apple Watch kedah gaduh WiFi sareng Bluetooth anu diaktipkeun.
  • Urang kedah ngaktipkeun pilihan "Buka konci ku Apple Watch" dina Setélan iPhone, dina menu Face ID.
  • Kadua alat-alatna kedah caket-caketna (maksimal dua méter).
  • Apple Watch kedah ngagaduhan kode buka konci, sareng éta kudu dikonci sareng dina pigeulang urang.

Kalayan sadaya syarat ieu parantos direngsekeun, nalika urang nyobian muka konci iPhone kami nganggo topéng, layar anu parah tina kode buka konci moal aya deui anu nembongan, tapi urang tiasa ningali kumaha iPhone nyaritakeun yén éta parantos teu dikonci ku Apple Watch, sareng dina Apple Watch kami kami bakal nampi bewara anu nunjukkeun kanyataan ieu. Ogé bakal aya tombol dina layar jam urang anu bakal ngamungkinkeun urang pikeun ngonci iPhone upami muka konciana teu dihoyongkeun.

Sistem anu raoseun sareng gancang

Operasi sistem ieu rada transparan pikeun pangguna nalika kami parantos ngaktipkeunana. Sakumaha anu parantos Kuring sebutkeun, anjeun ngan ukur kedah nyobian nganggo topéng sareng anjeun bakal ningali kumaha iPhone anjeun dikonci dina waktos anu sami sareng dina Apple Watch anjeun sora hurung ngonci sareng éta ngageter dina pigeulang anjeun. Nanging, aya kaayaan dimana sistem muka konci ieu moal jalan, pikeun masihan kaamanan anu langkung ageung:

  • Nalika urang balikan deui iPhone urang kedah ngalebetkeun heula kodeu muka konci sateuacan tiasa nganggo Face ID sahingga muka konci sareng Apple Watch.
  • Kahiji kalina urang nyobian muka konci telepon ku topéng, éta bakal naros ka kami pikeun kode buka konci.
  • Upami Apple Watch langkung ti dua méter, éta bakal naros ka kami kode buka konci sareng Face ID atanapi muka konci ku Apple Watch moal jalan deui dugi ka urang nuliskeun sacara manual.
  • Upami urang ngahalangan iPhone ngalangkungan béwara anu nembongan dina Apple Watch urang urang kedah ngalebetkeun kodeu ku cara manual supados Face ID sareng muka konci ku Apple Watch tiasa dianggo deui.
  • Éta henteu tiasa dianggo sareng mode Saré diaktipkeun.

Tapi ku drawbacks

Éta sanés solusi anu sampurna anu jauh tina éta. Éta mangrupikeun lega pikeun urang anu nyéépkeun seueur jam sadinten nganggo topéng, tapi aya masalah kaamanan anu diaku ku Apple nyalira. Kanyataanna anjeun moal tiasa nganggo muka konci ieu sareng Apple Watch kanggo mayar di Apple Pay dina iPhone kami, sanés pikeun muka aplikasi anu dijagaan sareng Face ID, atanapi pikeun ngeusian kecap akses nganggo iCloud Keychain. Masalah anu janten émutan nyaéta naon anu lumangsung upami aya anu nyandak telepon urang sareng muka konci éta kirang ti dua méter ti jam tangan urang? Jawabanana saderhana: iPhone henteu dikonci. Ieu ngagaduhan seueur cetakan anu saé, tapi éta tiasa muka konci. Jalma anu sanés kedah nganggo topéng, kitu ogé kami, sareng parantos muka konci iPhone sawaktos-waktos nalika éta, kedah tetep caket pisan sareng urang, sareng urang kedah henteu perhatoskeun sora atanapi geter dina Apple Watch nalika iPhone teu dikonci .

Éta mangrupikeun Béta munggaran anu kami kaluarkeun sistem muka konci anu anyar, tah mugia bakal ningkat dina vérsi hareup, contona, ngalakukeun bacaan parsial dina raray urang, cukup ku sing saha waé anu nyandak éta nganggo topéng henteu tiasa muka konci éta. Bahkan kalayan paningkatan ieu, saur kuring éta sanés solusi anu bakal final, sareng Apple pasti bakal neraskeun ngagarap alternatif séjén pikeun méréskeun masalah topéng, nanging antukna, solusi ieu kuring pikir sampurna ngalaksanakeun misi na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.