Kumaha carana nyegah NSA eavesdropping dina iPhone anjeun

NSA-spionase

Edward Snowden nembé ngungkabkeun yén NSA ngagaduhan kamampuan pikeun ngupingkeun iPhone bahkan nalika dipareuman. Para ahli sanés ragu kana pernyataan ieu, tapi henteu ngaraos ngadangukeun peretas anu ngajukeun cara ngajaga telepon anjeun tina Ceuli anu teu dihoyongkeun.

Émut yén Snowden mangrupikeun jalma anu ngungkabkeun program panjagaan massal pamaréntah "rahasia" sataun katukang. Saprak harita éta terus janten berita dina média kalayan kanyataan anu ngareuwaskeun ngeunaan wengkuan spionase Badan Kaamanan Nasional (NSA).

Minggu kamari ditawarkeun wawancara ka Néglasari, dimana anjeunna ngajelaskeun yén anjeun tiasa nénjo telepon sanajan telepon pareum. "Batur tiasa hurungkeun deui tina jarak jauh upami pareum?»Presenter naros ka Snowden ngarujuk kana smartphone anu anjeunna biasa ngumbara ka Rusia pikeun wawancara. «Dupi anjeun muka aplikasi? Naha anjeunTosomeone kapikiran upami kuring google hasil pertandingan Rangers-Canadiens tadi wengi? "

«Abdi badé nyarios leres, ka sadayana patarosanWalon Snowden. «Aranjeunna tiasa ngahurungkeunana sareng ngagunakeunana sanaos dipareuman«Anjeunna nambahan.

US-AKAL-Kaamanan-Wawancara-SNOWDEN

Teu aya béja yén agénsi Amérika, sareng aranjeunna sigana sanés ngan ukur hiji-hijina, anu ngagunakeun telepon sélulér salaku alat nénjo sahenteuna XNUMX dasawarsa. enggeus 2006, média ngalaporkeun yén FBI nerapkeun téknik katelah «bug roving»Éta ngamungkinkeun aranjeunna jarak jauh ngaktipkeun mikropon telepon telepon sélulér sareng ngupingkeun paguneman caket terminal.

La geolokasi hiji jalma éta henteu janten masalah, hatur nuhun kana GPS. Téknologi ieu parantos ngabantosan pisan dina milarian jalmi anu leungit, émut yén kami kagungan kapercayaan yén pembuangan batré terminal ngajantenkeun monitoring teu mungkin, dugi ka bulan Juli taun kamari, éta Washington Post diterbitkeun que «Dina Séptémber 2004, téhnik NSA énggal ngamungkinkeun telepon sélulér ayana, bahkan nalika aranjeunna dipareuman.»Téknologi disebut«Anu Milarian«, Sareng« parantos loba dipaké di Irak.

Pikeun ngaleungitkeun prosés ieu dina iPhone, anjeun kedah nempatkeun kana modeu pembaruan firmware (DFU), saur Eric McDonald, insinyur perangkat keras anu ngahususkeun kana kaamanan. Dina modeu ieu, sadaya unsur telepon ditutup kecuali port USB anu ngantosan iTunes masang firmware anyar. Ku cara kieu, unit manajemén kakuatan telepon override software naon waé anu dijalankeun, kaasup naon waé jinis malware anu dirancang pikeun mensimulasikeun mareumanana, saur McDonald.

Pidéo ieu terangkeun undak-usukna pikeun anu teu wawuh sareng modeu DFU.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Carlos cenahna

    Naon rasana upami kedah di DFU, naon gunana? Atanapi éta ngan ukur nempatkeun éta sareng nyandakna kaluar sapertos kitu?

  2.   Carmen rodriguez cenahna

    Éta sanés sual kapaké tapi pilihan. Upami anjeun henteu hoyong dilacak, tong mareumanana atanapi cabut batréna (ahem…) tapi lebetkeun kana modeu DFU.

  3.   Buka omong kosong cenahna

    super mangpaat, kuring bakal ngalakukeun éta unggal jam. Hatur nuhun pikeun warta anu hébat ieu

    1.    Xavier cenahna

      Atanapi anjeun ngantepkeun telepon dina laci, anu anjeun bakal pasihan panggunaan anu sami sapertos dina dfu tapi ogé teu aya kamungkinan anjeun bakal megatkeun éta.

      Kualitas tulisan dina blog ieu akhir-akhir ieu endah pisan ...

  4.   Jose cenahna

    Kami jalma biasa mikir yén NASA bakal resep nenjo saha waé

  5.   NASA cenahna

    Ati-ati NASA panginten janten nenjo anjeun ningali naha anjeun cocog janten astronot !!!!

  6.   Hochi75 cenahna

    Aduh, NSA nuju nenjo kuring! Nya teras, nenjo kuring. Upami anjeun sanés teroris, paranoid atanapi anjeun pikir anjeun bangor sareng éta sababna aranjeunna kedah ningali anjeun terus-terusan, anjeun tiasa tenang atanapi ngantep telepon nyalira.

  7.   NASA cenahna

    Pasti, NASA, yokél. NSA!

  8.   Bijak cenahna

    Masalahna nyaéta naon anu tiasa aranjeunna laksanakeun kalayan inpormasi di hareup ... pikirkeun sakedik ayeuna, kuring moal ngabayangkeun kasus ieu ... ayeuna anjeun sanés sareng anjeun ngonsumsi narkoba, anjeun gaduh awéwé, jsb. Tapi kumaha upami dina sababaraha taun kabeneran nasib anjeun janten presiden nagara anjeun, sareng sababaraha alesan anjeun ngalawan kapentingan nagara anu dimaksud, naon saur anjeun anu bakal dilakukeun ku inpormasi anjeun anu aranjeunna terang ngeunaan anjeun …… ….

    Wasalam