Aranjeunna ngembangkeun cara pikeun ngukur tekanan getih ku pidéo atanapi selfie

Dina waktos anu kawilang pondok Apple berhasil asup kana alat sapertos ieu Fungsi Apple Watch ECG sareng téknologi terus maju pikeun nganteurkeun kamampuan pokus-kasehatan anu langkung ageung ka alat sélulér urang. Sababaraha dinten ka pengker aya omongan kamungkinan yén Apple Watch sanggup ngukur glukosa getih kalayan metoda non-invasif sareng dinten ieu urang tingali yén aranjeunna ngembangkeun metode pikeun ngukur tekanan getih ku ngan ukur nyandak pidéo atanapi selfie sareng iPhone.

Ieu bakal mangrupikeun hal anu saé pisan sareng Universitas Toronto, di Kanada, sareng Universitas Hangzhou, di Cina, ngembangkeun perangkat lunak ieu. Panaliti damel dina fungsi pikeun ngukur tekanan getih ku nganalisis sinyal vidéo anu dicandak ku kaméra iPhone urang atanapi alat sélulér naon waé ku algoritma intél buatan. ngan ukur 30 detik.

Dr Kang Lee, mangrupikeun salah sahiji panaliti utama ngeunaan proyék di Universitas Toronto sareng ngajelaskeun:

Tekanan darah tinggi mangrupikeun panyumbang utama panyakit kardiovaskular, salah sahiji panyabab utama maot sareng cacad. Pikeun ngendalikeun sareng nyegah aranjeunna, pangawasan tekanan getih rutin penting pisan. Upami panilitian kahareup mastikeun hasil kami sareng nunjukkeun yén metoda ieu tiasa dianggo pikeun ngukur tekanan darah anu klinis tinggi atanapi handap, urang bakal ngagaduhan pilihan metoda non-kontak, non-invasif pikeun ngawas tekanan getih kalayan merenah, panginten iraha waé sareng dimana waé

Jauh teuing pikeun ngaluncurkeun téknologi ieu dina pasaran, tapi padamelan parantos dilakukeun

Sareng ieu aya sababaraha masalah anu urang kedah perhatoskeun nalika ngadamel pangukuran ieu, sapertos pencahayaan anu saé dina waktos pangukuran atanapi karakteristik jalma anu dibaca, anu tiasa gagal gumantung kana warna kulitna (langkung énténg , langkung poek, jst) sareng perlu diteruskeun nalungtik pikeun nyaluyukeun anomali ieu anu dideteksi dina tés nyata anu mimiti. Sanaos leres ieu metode sigana tiasa dianggo dina 95% kasus anu parantos diuji.

Téknologi anu urang teu tiasa nyarios parantos siap diluncurkeun, tapi aya aplikasi pikeun iPhone sareng Android anu dumasar kana metode pangukuran anu sami anu ditalungtik ku kelompok damel ieu sareng anu ayeuna henteu ngukur tekanan getih tapi henteu ngukur tingkat denyut jantung sareng tingkat setrés. Cara pikeun ngadeteksi masalah dina kaséhatan urang teraskeun mayunan sareng ieu mangrupikeun conto anu jelas ngeunaan ieu sareng panilitian anu saé pisan anu tungtungna tiasa dugi ka leungeun urang langkung gancang tibatan anu urang pikir.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.