Opat cara Apple Watch tiasa nyalametkeun hirup anjeun

Ngadagoan Apple Watch Series 8 kaluar dina bulan Séptember sarta uninga lamun eta brings sensor anyar pangukuran suhu awak, Sésana sénsor anu dibawa ku alat ieu hartosna yén dina pigeulang urang kami mawa komputer leutik, asisten sareng penyelamat. Nyandak kana akun yén éta diciptakeun salaku penyuluhan iPhone sareng ayeuna urang ningali éta salaku gadget anu tiasa ngabantosan pangguna dina kaayaan anu sesah sareng kadang serius. Aya opat cara éta Apple Watch tiasa nyalametkeun urang sareng kami badé nyarioskeun ka anjeun ayeuna.

Ngobrol ngeunaan Apple Watch nyarioskeun ngeunaan alat anu ngagaduhan fungsi anu luar biasa sareng proyéksi abysmal. Kami ngamimitian gaduh jam tangan anu ngan ukur nandaan pesen kami sareng sakedik deui, ku kituna ayeuna urang tiasa gaduh alat dina pigeulang urang anu, sahenteuna di AS, dianggo ku dokter pikeun ngontrol jarak jauh. kaséhatan sababaraha pasien. Seueur béja ngeunaan kumaha jam tangan nyalametkeun kahirupan ieu atanapi jalma sanés sareng ku sababaraha cara anu béda. Kanyataanna, aya opat faktor atawa parameter nu lalajo terus ngukur na Upami aya anu salah, anjeunna bakal damel. Areta nyaéta:

Deteksi ragrag

Apple Watch ngagaduhan sénsor éta Aranjeunna ngadeteksi yén pamaké geus ngalaman niup sarta geus fallen. Ieu dina kaayaan normal bisa jadi teu bahaya, tapi di batur, pamaké bisa bohong dina taneuh pingsan atawa trapped tanpa bisa ménta bantuan diperlukeun. Ieu kajantenan, contona, ka patani di Nebraska anu dina yuswa 92 taun murag tina tangga tempat anjeunna damel. Jam ngadeteksi ragrag éta tur otomatis, saprak pamaké teu bisa ngabolaykeun warning, dikirim sinyal marabahaya ka angka diprogram sateuacanna. Éta sareng Siri mutuskeun pikeun komunikasi janten cairan sareng jasa darurat tiasa nyalametkeun anjeunna.

fungsi de deteksi ragrag geus sadia dina model SE jeung ti Series 4. Lamun ragrag dideteksi, arloji disada alarm tur mintonkeun ngageter. Urang tiasa milih ngahubungi ladenan darurat atanapi teu malire pesen waspada ku mencét Digital Crown, ngarampa Tutup di belah kénca juru luhur atanapi milih "Kuring henteu kunanaon". Sagampangna, buka aplikasi Apple Watch dina iPhone-> My Watch-> SOS-> Hurungkeun atanapi pareumkeun Deteksi Ragrag. Lamun deteksi ragrag diaktipkeun, urang bisa milih antara "Salawasna aktip atawa Ngan salila latihan".

pangukuran denyut jantung

Panginten salah sahiji fungsi anu paling khusus tina Apple Watch nyaéta ieu. The kamampuan pikeun ngukur sacara otomatis sareng rutin salami siang, di latar tukang, laju haté pamaké. Ku cara kieu, upami anjeun mendakan tanda anu anéh, kami bakal dibéjaan ku pesen. Salah sahiji pangukuran anu dilakukeun nyaéta denyut jantung maksimal sareng minimum. Upami éta ngaleuwihan ambang, aya anu salah sareng éta bakal ngabéjaan ka anjeun.

Éta kajadian ka Keith Simpson anu, ngarasa gering, nganggo Apple Watch anu nembé ngagaleuh sareng ngingetkeun anjeunna denyut jantung anjeun abnormally low sarta yén manéhna kudu neangan pitulung médis. Di rumah sakit aranjeunna ngaleungitkeun sababaraha gumpalan getih anu sigana bakal nyababkeun hasil anu parah.

nu béwara denyut jantung tiasa diaktipkeun nalika aplikasi Freq. jantung se kabuka pikeun kahiji kalina dina Apple Watch, atawa tina iPhone iraha wae. Pikeun éta:

Dina iPhone, urang muka aplikasi Apple Watch-> My Watch-> Heart-> Freq. kartu. tur pilih nilai pikeun BPM (ketukan per menit) -> Ketok Frékuénsi. kartu. Gulung ka handap tur pilih nilai BPM.

Siri sareng résistansi cai tina Apple Watch

Siri

Hatur nuhun kana kapasitas kakuatan ngaktipkeun siri Ngan ku paréntah sora komo ku raising pigeulang jeung bringing arloji ngadeukeutan ka raray, urang bisa komunikasi sareng saha wae urang hayang atawa ngirim pesen, atawa fungsi séjén nu datang ka pikiran. Biasana urang ngagunakeun éta pikeun nyerat hiji hal atanapi ngadamel janjian énggal dina agenda. Nanging, urang tiasa nganggo éta pikeun langkung seueur. Éta kajadian ka William Saduy ieu skating di Salmon Falls Walungan nalika anjeunna murag kana cai katirisan. Kalayan Siri sareng hatur nuhun kana kamampuan damel dina kaayaan anu ekstrim, Anjeunna tiasa nyauran jasa darurat sareng aranjeunna tiasa nyalametkeun anjeunna. 

Ku jalan kitu, upami anjeun biasana mandi sareng éta, tong hilap engke aya ide nu sae ngaluarkeun cai naon waé anu masih aya. 

Awas irama jantung teu teratur

Salah sahiji fungsi anu Apple Watch gaduh dina bagian jantung nyaéta kamampuan pikeun ngukur denyut jantung. Urang boga pilihan tina hiji electrocardiogram, tapi dina rutin sarta sababaraha kali sapoé, éta ngukur wirahma urang. Upami jam tangan ngadeteksi yén aya anu salah, éta nyarioskeun ka urang. Lamun wirahma henteu sinus, nyaeta, antara 60 jeung 100 ketukan per menit, urang bisa manggihan diri urang nyanghareupan hiji ailment. Ignoring eta teu mangrupakeun ide nu sae.

Laksanakeun sapertos Chris Mint, éta nalika nampi warnings kamungkinan fibrillation atrium ku Appel Watch, manéhna indit ka dokter sarta didiagnosis kalawan dua valves haté nu teu bisa dipake leres. Ieu nyalametkeun anjeunna tina serangan jantung atanapi parah.

Inget yén anjeun kedah salawasna gaduh Apple Watch diropéa supados anjeun gaduh perbaikan panganyarna dina widang ieu. Dina iPhone, urang buka Aplikasi Kaséhatan-> Jelajahi-> Jantung-> Bewara pulsa anu henteu teratur. Sakali diaktipkeun, anjeun tiasa ngaktipkeun atanapi mareuman bewara denyut jantung anu henteu teratur tina aplikasi Apple Watch dina iPhone.

Sigana yén éta téh pilihan alus, sabab geus euweuh ngan hiji hal anu ngabejaan urang waktu. Éta mangrupikeun asistén anu leres sareng ngurus kami unggal dinten kalayan pangukuran sareng sensor. Kami ngarepkeun yén Series 8 ngalebetkeun sénsor kaséhatan awak, mangpaat pisan dina seueur kasus sareng éta bakal dilengkepan ku sénsor anu sanés, masihan bacaan anu langkung tepat pikeun masing-masing.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.