Apple Watch nyaéta anu paling pas dina pasaran

Apple Watch nyaéta anu paling pas dina pasaran

Salah sahiji pendekatan utama Apple Watch, upami sanés anu utama, nyaéta alat anu janten "wali" kasihatan urang. Nyatana, sigana ieu mangrupikeun ideu asli perusahaan, alat anu sanggup ngukur akurat sababaraha aspék kaséhatan urang sareng aktivitas fisik urang anu, satengahna nyiptakeunana, ditambahan ku fungsi béwara sareng seueur deui.

Ayeuna, panilitian anu dilakukeun ku Klinik Cleveland sareng diterbitkeun dina JAMA Cardiology, negeskeun yén Apple Watch mangrupikeun alat anu leres-leres nyukcruk kasihatan tina sabaraha aya di pasar kategori produk anu sami.

Apple Watch, di garis hareup alat anu tiasa dianggo dina pangukuran denyut jantung

Kusabab presentasi na dina bulan Séptember 2014 sareng peluncuran saterusna dina April 2015, perusahaan Cupertino parantos fokus kana usaha dina ngamajukeun kamampuan kasihatan Apple Watch, hal anu parantos ditekenkeun kalayan peluncuran modél runtuyan 2 taun ieu. Sareng katingalina, anjeunna parantos ngahontal cita-citana.

Panilitian anyar anu dilakukeun ku Cleveland Clinic nyimpulkeun yén Apple Watch mangrupikeun alat anu paling pas dina pasaran sajauh monitoring kaséhatan anu prihatin.

Said panilitian parantos dijantenkeun rujukan 50 jalma anu séhat nyambung ka éléktrokardiogram (ECG atanapi EKG, pikeun akronimna dina basa Inggris), sabab ieu alat dianggap paling akurat pikeun ngukur aktivitas jantung.

Tingkat jantung tina lima puluh pamilon dicandak dumasarkeun kana tilu darajat atanapi tingkatan kagiatan: di istirahat, leumpang sareng lumpat dina salah sahiji treadmills ieu anu urang tiasa tingali dina gim mana waé.

Salajengna, pangukuran dilaksanakeun nganggo alat anu sanés pikeun ngabandingkeun hasilna anu dipikagaduh. Alat-alat ieu, salian ti Apple Watch, gelang kuantitén Fitbit Charge HR, Mio Alpha, Basis Puncak sareng ogé alat anu napel na dada pamilon masing-masing nganggo tali.

hasil

Diantara sadaya alat ieu anu dianggo dina pangajaran, juara anu jelas justru tali anu napel dina dada, kusabab tingkat kasuksésanna nyaéta 99 persén anu aya hubunganana sareng hasil anu diala ku éléktrokardiogram. Hasil ieu sapertos anu diarepkeun, kumargi duanana instrumen nyandak data langsung tina jantung, janten katepatan na bakal langkung ageung.

Ngeunaan alat anu tiasa dianggo, Apple Watch nunjukkeun tingkat akurasi anu paling luhur, kalayan tingkat kasuksésan 90 persén pikeun hasil EKG.

Apple Watch Ngajalankeun

Sésa alat, sadayana, nempatkeun tingkat kasuksésan anjeun dihandap 80 persén, sakumaha anu dicontokeun dina majalah TIME ku Dr. Gordon Blackburn, salah sahiji panulis karya ieu sareng diréktur rehabilitasi jantung di Cleveland Clinic.

Perhatoskeun yén, sabab intensitas aktivitas fisik pamilon ningkat, sadaya alat anu digunakeun pikeun ngarékam denyut jantungna ngagaduhan kamampuan pikeun sacara akurat dikirangan. Numutkeun ka Dr. Gordon Blackburn, alesan pikeun ieu kusabab alat-alat pigeulang nalungtik aliran getih pikeun nangtukeun denyut jantung. Nalika kagiatan janten langkung intens, aya "langkung bouncing, janten anjeun tiasa kaleungitan sababaraha kontak éta."

Apple jempé, Fitbit ngaréspon

Sanaos Apple henteu acan ngaluarkeun koméntar ngeunaan panilitian anyar ieu, ti Klinik Cleveland, Fitbit parantos parantos nyarios ngalangkungan pernyataan ka pengikutna anu nyatakeun yén alatna "henteu dimaksudkeun pikeun janten alat médis." Perusahaan ogé ngamangpaatkeun pikeun nekenkeun kanyamanan anu ditawarkeun ku alatna yén, nalika dianggo dina pigeulang, langkung raoseun tibatan tali dada. Tapi Fitbit ogé bertentangan sareng hasil tina padamelan ieu, nyatet yén dina tés internal na tingkat akurasi 94 perséno.

Pelacak Fitbit henteu dimaksad janten alat médis. Beda sareng tali dada, pelacak basis pigeulang pas sareng nyaman dina kahirupan sadidinten, nyayogikeun denyut jantung anu teras-terasan salami sababaraha dinten tanpa ngeusi ulang pikeun masihan gambaran anu langkung lengkep ngeunaan kasihatan umum sareng tren kasihatan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.