Perang ngalawan kabocoran ngahasilkeun 29 PHK taun ka tukang

Bocorna nyaéta anu ngajantenkeun kami waspada kana kamajuan di Cupertino sareng pabrik perakitanana, urang moal tiasa ngabantosan éta. Nyatana, hatur nuhun ka aranjeunna, dina taun-taun ayeuna urang parantos terang sagala rupa anyar anu disayogikeun ku perusahaan Amérika Kalér mangpirang-pirang bulan sateuacan presentasi resmi na.

Nanging, jinis eusi ieu anu urang terbitkeun biasana gaduh korban, padamel anu sateuacanna nyaring éta. Salila 2017 dugi ka 29 karyawan Apple dipecat kusabab ngabocorkeun inpormasi kana saringan, malahan aya anu langsung ditéwak.

Saé sepuh Mark Gurman, éditor tina Bloomberg, parantos ngabocorkeun email anu disangka parantos ngahontal anjeunna tina sumber anu dipercaya di Cupertino, anu nyatakeun karusakan jaminan anu disababkeun ku kabocoran anu lumangsung sacara terus-terusan ti Apple. Email anu parantos dijudulan "Pangaruh tina kabocoran"ngandung inpormasi sénsitip sapertos anu kajantenan di 2017, nalika perusahaan tiasa lirénkeun dugi ka 29 padamel anu mantep -kaasup karyawan, kontraktor sareng assembler- kanggo ngabocorkeun inpormasi ngeunaan ios 11 sareng kumaha cara sanésna ti telepon andalan na dinten ayeuna, iPhone X.

Kalayan email ieu perusahaan nyandak kasempetan pikeun ngingetan karyawan ngeunaan akibat tina bocor eusi ka pers, kanyataanna, Ieu parantos mangtaun-taun saprak Keynote gaduh sihir anu dilakukeun nalika Steve Jobs - rada resep ngajaga perusahaan cicingeun - anjeunna jawab. Éta ironis sahenteuna yén inpormasi ieu ogé parantos dugi ka panangan Mark Gurman, anu ngahartikeun dirina salaku analis tapi anu teras-terasan janten anu munggaran ngabagi inpormasi anu leres-leres ngeunaan masa depan perusahaan Cupertino.

Eusi email:

Urang teraskeun nyalin email anu dibahas dina Bloomberg:

Bulan kamari, Apple mendakan sareng mecat pagawé anu tanggung jawab bocor detil rapat internal sareng rahasia dina roadmap perangkat lunak Apple. Ratusan insinyur perangkat lunak anu aya, sareng rébuan dina organisasi nampi rinci ngeunaan naon anu dibahas di jerona. Hiji jalma ngahianat kapercayaan anjeun.

Karyawan anu ngabocorkeun rapat ka reporter engké nyarios ka penyidik ​​Apple yén anjeunna ngalakukeun éta kusabab anjeunna pikir aranjeunna moal mendakan. Tapi jalma anu nyaring, naha éta pagawé Apple, kontraktor atanapi suplai, kapendak, sareng aranjeunna langkung gancang tibatan kantos.

Dina kaseueuran kasus, anu nyaring henteu ngalakukeunana ngahaja. Jalma anu damel pikeun Apple sering ditargetkeun ku pers, analis sareng blogger anu sobat aranjeunna ngalangkungan jaringan propésional sareng sosial sapertos LinkedIn, Twitter sareng Facebook pikeun ngala inpormasi. Sanaos sigana pujian pikeun dideukeutan, penting pikeun émut yén anjeun ditipu. Kasuksésan jalma luar ieu diukur ku Rahasia Apple anu aranjeunna peroleh ti anjeun sareng umum. Sapotong dina produk Apple anu teu acan diumumkeun tiasa ngahasilkeun patalimarga anu cukup pikeun hiji pos sareng nguntungkeun sacara finansial blogger atanapi wartawan anu nyebarkeunana. Tapi pagawé Apple anu ngabocorkeun inpormasi éta seueur kaleungitan.

Pangaruh kabocoran ngalangkungan jalma-jalma anu ngagarap hiji proyek.

Nyaring karya Apple ngaruksak saha waé anu damel di Apple sareng taun-taun anu aranjeunna nanem modal dina nyiptakeun produk Apple. "Rébuan jalma damel teu reureuh mangbulan-bulan pikeun nganteurkeun unggal pelepasan parangkat lunak utama," saur pamimpin UIKit Josh Shaffer, anu timna jadi korban kabocoran ios 11 usum gugur kamari. "Ningali padamelan kabocoran urang téh parah pisan pikeun urang sadayana."

Pangaruh tina kabocoran ngalangkungan jalma-jalma anu damel dina hiji proyek khusus - dirasa di sapanjang perusahaan. Inpormasi anu dibocorkeun ngeunaan produk anyar négatip tiasa mangaruhan penjualan modél ayeuna, masihan perusahaan saingan langkung seueur waktos pikeun ngamimitian réspon kalapa, sareng nyababkeun kirang seueur penjualan produk énggal nalika éta sumping. "Kami hoyong gaduh kasempetan pikeun ngawartosan palanggan kami naha produk éta saé tibatan batur ngalakukeun éta parah," saur Greg Joswiak tina Marketing Produk.

Investasi Apple parantos mangaruhan pangaruh kana kamampuan perusahaan pikeun ngaidentipikasi sareng ngadeteksi kabocoran. Sateuacan acara khusus Séptémber kamari, hiji pagawé ngabocorkeun tautan kana versi master emas ios 11 ka pers, deui percanten yén éta moal mendakan. Sistem operasi anu teu dileupaskeun rinci ngeunaan parangkat lunak sareng perangkat keras anu diumumkeun, kalebet iPhone X. Dina sababaraha dinten, jalma anu tanggung jawab kabocoran éta diidéntifikasi ngalangkungan panilitian internal sareng dipecat. Forensik digital Global Security ogé ngabantuan néwak sababaraha pagawé anu nyayogikeun detil rahasia ngeunaan produk anyar, kalebet iPhone X, iPad Pro, sareng AirPods ka blogger 9to5Mac.

Taun kamari, Apple néwak 29 leaker.

Jalma anu tanggung jawab kabocoran dina ranté pasokan ogé kapendak. Kaamanan Global parantos damel raket sareng padagang pikeun nyolong maling properti inteléktual Apple, ogé pikeun ngaidentipikasi individu anu nyobian ngaleuwihan aksésna. Aranjeunna ogé parantos bermitra sareng padagang pikeun ngaidentipikasi kerentanan, duanana fisik sareng téhnologis, sareng mastikeun tingkat kaamananna patepung atanapi ngaleuwihan harepan Apple. Program-program ieu sadayana tapi ngaleungitkeun maling prototipe sareng produk ti pabrik, parantos ngajebak sababaraha palaku kabocoran, sareng nyegah seueur kabocoran sanésna.

Saringan henteu ngan saukur kaleungitan padamelan di Apple. Dina sababaraha kasus, aranjeunna nyanghareupan waktos panjara sareng denda beurat pikeun gangguan jaringan sareng maling rahasia dagang, duanana diklasifikasikeun salaku kajahatan féderal. Dina 2017, Apple néwak 29 jalma anu tanggung jawab kabocoran, 12 diantarana ditahan. Ieu kalebet karyawan Apple, kontraktor, sareng sababaraha mitra dina ranté pasokan Apple. Jalma-jalma ieu henteu ngan ukur kaleungitan padamelan, tapi ogé bakal nyanghareupan kasusah anu parah dina milarian padamelan di tempat séjén. "Konsékuénsi kriminal kamungkinan tina bocor nyata," saur Tom Moyer ti Global Security, "sareng éta tiasa janten bagian tina idéntitas pribadi sareng propésional anjeun salamina."

Nalika aranjeunna ngagaduhan akibat serius, kabocoran sacara lengkep dihindari. Éta mangrupikeun hasil tina kaputusan ku saha waé anu panginten henteu ngémutan pangaruh tina tindakanana. "Sadayana sumping ka Apple pikeun ngalakukeun padamelan anu paling saé dina kahirupanna, damel anu penting sareng nyumbang kana naon anu dilakukeun sasarengan ku 135.000 jalma di perusahaan ieu," saur Joswiak. "Cara anu paling saé pikeun ngahargaan sumbangan éta nyaéta henteu nyaring éta"


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.