Platform podcast langganan Spotify bakal ngeusi komisi 5% ti taun kadua

Sakumaha parantos diumumkeun ku Wall Street Journal, perusahaan Swédia parantos resmi nampilkeun platform langganan na kana podcast, platform anu bénten pisan sareng operasi langganan podcast anu ditepikeun ku Apple minggu kamari, sawaréh mastikeun informasi yén média ieu maju.

La Platform langganan podcast Spotify moal ngajaga perséntase tina jumlah anu dibayar ku pangguna salami dua taun munggaran. Hiji-hijina jumlah anu panyipta kontén bakal ningali diskon nyaéta komisi anu dijaga ku platform pembayaran pikeun tiap transaksi (Stripe).

Langganan Podcast Spotify

Ti taun katilu, Spotify bakal tetep 5% komisi dina sadaya langganan. Sadaya panyipta eusi anu hoyong ngabiayaan konténna ngalangkungan Spotify kedah nganggo platform jangkar, platform anu Apple mésér sababaraha taun ka pengker langkung ti $ 100 juta.

Harga anu tiasa ditagih ku penerbit nyaéta $ 2,99, $ 4,99, atanapi $ 7,99 per bulan. Sanaos panerbit nganggo platform Anchor pikeun unggah sareng nyirian podcast salaku "palanggan waé", podcast bakal sayogi dina Spotify ditandaan ku padlock.

Langganan Podcast Spotify

Kanggo ngadangukeunana, pangguna kedah nganjang ka halaman wéb program anu dimaksud sareng ngalanggan, hiji-hijina metoda anu sayogi pikeun tiasa leupaskeun komisi 30% anu ditagihkeun ku Apple boh Google. Mimitina sigana rada pajeujeut, tapi kedah dianggap yén sadaya eusina bakal diintegrasikeun ku cara anu langkung raoseun sareng saderhana pikeun pangguna.

Kalayan pengumuman ieu, Spotify mastikeun mikat sajumlah ageung panyipta eusiKusabab, saatos dua taun munggaran, komisi jasa Spotify nyaéta 5%. Kalayan Apple Podcast, salami taun kahiji, perusahaan Tim Cook ngajaga 30%, sedengkeun ti taun kadua teras turun janten 15%.

Mimitina platform podcast Spotify bakal dileupaskeun sacara éksklusif di Amérika Serikat pikeun laun ngalegaan ka langkung nagara.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.