Setélan privasi anu disarankeun dina ios 8

ios-8

Kanggo sababaraha waktos ayeuna, urang sadayana siga anu konspirasi kacang sareng unggal berita anyar ngeunaan panjagaan nagara. Sigana dugi ka NSA parantos maju sareng disebatkeun sateuacan umum bagian tina fungsi spionase ka warga sipil anu anjeunna lakukeun, éta saolah-olah éta teu aya, leresna, urang anu nganggap éta disebut pencinta konspirasi atanapi ngan saukur "urang nonton seueur pilem."

Tapi saleresna mah lingkungan urang didorong ku nilai anu tiasa urang sumbangkeun. Dina hal janten ancaman pikeun nagara atanapi wargana éta kabuktosan, tapi aya asumsi anu umum teuing yén urang parantos diinternalisasi, éta kasus perkara reklameu, unggal klik dilacak sareng ditugaskeun sedemikian rupa sehingga teu lami komputer bakal nyaritakeun naon, iraha sareng kumaha ngalaksanakeun transaksi online.

Dikotomi tina «Upami teu lepat, kuring teu kedah sieun" nyaeta fallacy upami teu aya idin Sateuacanna, henteu leres pikeun Facebook nyimpen sadaya inpormasi urang, gaduh gambar kami sareng nénjo paguneman urang, sareng éta sanés hiji-hijina, tapi anu munggaran anu asup ka pipikiran.

Saatos pamundut NSA pikeun data pangguna ti Apple, pangguna parantos hudang sareng rada prihatin kana data na. Tim Cook parantos nyatakeun yén Apple henteu tiasa dianggo sareng organisasi pamaréntah naon waé sareng yén éta henteu nyayogikeun data palanggan (kacuali aya dina paréntah pangadilan, anu dina hal ieu sadayana kedah nurut).

Kalayan iPhone 6 anjeun tiasa ngawatesan sababaraha pilihan anu ngamungkinkeun panggunaan «langkung pribadi»Tina terminal.

Data diagnostik sareng panggunaan

Éta diwangun ku a kompilasi ampir sadaya anu anjeun lakukeun dina iPhone anjeun, sareng nalika éta diaktipkeun, sadayana dikirim ka Apple salaku «henteu aya namina»Dina upaya ningkatkeun pangalaman ios, tapi ku ngamungkinkeun fitur ieu anjeun masihan ijin ka Apple lagu deui sagala hal anu anjeun lakukeun ngarah hadé mareumanana.

Jalanna nyaéta setélan > kalaluasaan > Diagnosis sareng panggunaan. Teras pilih «Entong ngirim»

data-diagnostik

Geolokasi

Sacara standar, unggal-unggal nyandak poto dirékam lokasi sareng, sareng data téknis sanés, sadaya inpormasi disimpen dina anu disebat Data EXIF tina poto. Janten upami anjeun ngirim poto éta ka batur, aranjeunna tiasa ningali dimana anjeun nyandak. Upami anjeun ngirimkeun ka babaturan éta moal janten masalah, tapi upami anjeun anjeun nyebarkeun, saha waé tiasa ngakses lokasi biasa anjeun komo nyabut alamat anjeun sareng ngantosan dugi ka anjeun nuju pakansi kanggo neng anjeun.

Pikeun nganonaktipkeun setélan buka setélan > kalaluasaan > Poto. Di dieu anjeun tiasa milih aplikasi anu anjeun badé aksés kana lokasi gambarna.

nyukcruk-poto

Iklan dumasar lokasi

iAds parantos aya sababaraha taun, éta nyayogikeun jasa iklan dumasar lokasi aranjeunna henteu kedah nganggo lokasi anu pasti sareng Apple henteu masihan inpormasi ieu ka pangiklan. Bisi wae, éta mangrupikeun hiji deui téma pikeun mareuman sabab henteu nawiskeun nanaon ka pangguna.

Dibuka setélan > kalaluasaan > Lokasi > Sistem jasa. Anjeun bakal ningali daptar, milarian «iAds dumasar lokasi»Balikkeun saklar sareng mareumanana.

iAds-lokasi

Gulung ka handap pikeun «Diagnosis sareng panggunaan"sareng dina"Lokasi sering»Sareng mareumanana ogé.

Diagnosis-pamakean

 

Nyukcruk Iklan

Iklan tiasa ngalacak sagala anu anjeun lakukeun, pikeun nyingkahan éta setélankalaluasaan > Iklan, didieu anjeun kedah ngaktipkeun tracking Wates. Ati-ati yén éta dobel négatip sareng tiasa ngabingungkeun dina basa Spanyol, éta kedah diaktipkeun dina hal ieu.

kalaluasaan

Es disarankeun ngamangpaatkeun kanyataan yén anjeun dina kaca ieu pikeun Reset identifier pariwara, ku cara ieu anjeun mimitian ti mimiti, salaku pangguna anyar.

Entong lagu di Safari

Do Not Track mangrupikeun prakarsa anu ngamungkinkeun pangguna nyegah pangiklan tiasa lacak kabiasaan browsing anjeun. Safari ngamungkinkeun anjeun milih kaluar sareng nyegah riwayat browsing anjeun tina kakeunaan ku agénsi iklan.

safari-no-track

Pikeun langganan langganan, buka setélanSafari Privasi sareng kaamanan, sareng di dieu aktipkeun pilihan Do not track, éta ogé sumber anu saé pikeun meungpeuk jandéla pop-up.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Nachopuntocom cenahna

    Tulisan anu saé pisan. Hatur nuhun

  2.   Odalie cenahna

    Tulisan anu saé!

  3.   Nestor Martin cenahna

    Kuring pikir yén dina bagian safari "entong lacak" anjeun kedah ngantepkeun diaktipkeun, nyaéta héjo.
    No?

    1.    RadioRadio cenahna

      Nestor, upami ditingali pisan ¬¬… éta nyatakeun «sareng di dieu aktipkeun pilihan Do not track». Salam

  4.   Kyrosblanck cenahna

    Panulis ieu henteu ngalakukeun tulisan anu kirang nyerat sareng biasa-biasa waé, tapi dina waktos ieu kuring kedah nyarios yén anjeunna damel padamelan PISAN.

    Naha batur ngalakukeun anu salah atanapi nalika aranjeunna ngalaksanakeunana leres, éta kawajiban urang pikeun ngabéjaan aranjeunna. Janten, tulisan anu saé pisan 🙂

  5.   Pedro cenahna

    Tulisan anu saé, hatur nuhun 👌