Naha iPad Pro tiasa ngagentos MacBook énggal?

MacBook-iPad-Pro

Apple hoyong iPad Pro janten awal leres jaman Post-PC. IPad anu gaduh kakuatan atah anu luar biasa sareng alat anu diperyogikeun sahingga tablet Apple tiasa lirén janten produk anu dikonsumsi sareng mimiti ngahasilkeun. Layar ageung na, keyboard sareng Apple Pencil, sasarengan sareng prosesor A9X sareng RAM 4GB nempatkeunana dina kaayaan optimal pikeun tiasa nyanghareupan laptop saatos, tapi harga na sareng ngagaduhan ios salaku sistem operasi ngawatesan pisan. Naha iPad Pro tiasa janten alternatif nyata pikeun MacBook?

Especificaciones

Hésé netepkeun perbandingan antara dua alat anu bénten sapertos MacBook sareng iPad Pro. Anu kahiji nyaéta laptop "konvensional", anu kadua tablet. Tapi kuring sahenteuna hoyong tiasa ngagambarkeun aspek-aspek anu tiasa dibandingkeun dina dua alat anu béda-béda tapi yén perjuaraan priori pikeun posisi anu sami.

JABATAN MacBook 2015 iPad Pro
beurat 0.92 kg 0.71 kg
SCREEN 12 " 12.9 "
Otomatis horas 9 horas 10
Konsep USB-C kilat
LANGKAH 256GB-512GB 32GB-128GB
HARGA $ 1299- $ 1599 $ 799- $ 1079

Dina tabel ieu aspék sapertos RAM, prosésor atanapi resolusi layar teu aya, tapi kuring pikir éta mangrupikeun data anu henteu ngagaduhan seueur patalina sareng prakték, sabab éta alat anu gaduh sistem operasi anu bénten-bénten sahingga bakal sapertos ngempelkeun perang abadi antara RAM alat Android sareng iPhone.

Portabilitas maksimal sareng otonomi

Jigana teu aya mamang yén kadua alatna sami-sami dibabawa, Boh pikeun diménsi sareng beurat ogé pikeun otonomi. Bisa kaluar sareng laptop atanapi tablet anjeun énjing-énjing sareng mopohokeun carjer di bumi persis naon anu dipilarian ku seueur, sareng kadua alatna bakal nyumponan sarat ieu. Salaku tambahan, diménsi na sami pisan anu sacara praktis anjeun moal memperhatoskeun bédana antara ngagem hiji atanapi anu sanés.

MacBook-5

Panyimpenan kawates

IPad Pro sayogi dina dua kapasitas, 32GB sareng 128GB. Upami ieu urang nambihan kanyataan yén teu mungkin pikeun ningkatkeun kapasitas ieu Tablet Apple aya dina kakurangan anu jelas dibandingkeun sareng MacBook, anu modél paling dasar na gaduh 256GB sareng aya deui modél anu gaduh 512GB. Memang leres yén iPad Pro mangrupikeun alat anu dirancang pikeun disimpen dina awan, naha nganggo iCloud atanapi kalayan jasa anu sanés, tapi éta masih mangrupikeun watesan pikeun gumantung kana kabutuhan anjeun.

Sambungan anu aya ogé ngajantenkeun bédana anu penting antara dua alat. MacBook ngagaduhan sambungan USB-C anu seueur dikritik, sareng iPad Pro ngagaduhan port Kilat klasik anu aya dina alat ios. Sanaos seueur anu panginten yén ieu nyayogikeun aranjeunna dina undian téknis, kanyataanana béda pisan. Parantos aya adaptor pikeun USB-C anu nawiskeun sababaraha palabuhan atanapi kasaluyuan sareng konéksi USB normal, hal anu teu aya pikeun Kilat. Anjeun tiasa nyambungkeun alat panyimpenan éksternal ka MacBook, naha nganggo konektor USB tradisional (ngalangkungan adaptor) atanapi ku USB-C, standar anu bakal beuki nyebar dina periferal notebook.

apple-pencil-accessory-ipad-pro

Toél panganteur sareng Apple Pencil

Kuring pikir yén bédana pangbadagna antara kadua alat sareng panginten salah sahiji kriteria anu paling penting nalika mutuskeun antara hiji atanapi anu sanés. IPad gaduh layar rampa anu ageung kalayan résolusi 2732 × 2048 (264ppi) sedengkeun MacBook gaduh layar anu ukuranana sami, kalayan résolusi anu langkung handap (2304 × 1440 sareng 226ppi) tapi henteu kaéra. Sabalikna éta ngalebetkeun trackpad kalayan téknologi Force Touch anu sabagian tiasa ngagentos kakurangan ieu, tapi anu pastina moal tiasa disebatkeun sami.

Kami ogé ngagaduhan Apple Pencil, pensil digital anu luar biasa Désainer anu pasti bakal ngalamun ngeunaan kemungkinan éta nawiskeun aranjeunna di gigir layar ageung éta. Dina kasus MacBook kami kedah nambihan tablet grafik anu, salian kanaékan harga anu signifikan, ngirangan kanyamanan ku peryogi ruang kerja anu ageung sareng teu tiasa dianggo deui dimana-mana.

iPad-Multitasking

iOS vs OS X, dina waktos ayeuna teu aya diskusi anu mungkin

Hayu aya anu salah paham kuring: ios mangrupikeun sistem operasi anu saé sareng paningkatan anu ditampi dina taun-taun ayeuna parantos nempatkeun dina kaayaan anu langkung caket kana naon anu tiasa ditawarkeun ku sistem "konvensional" sapertos Windows atanapi OS X. Kuring sorangan nganggo iPhone kuring unggal dinten di damel sareng éta mangrupikeun alat penting pikeun dinten-dinten dina kasus kuring, tapi anjeun kedah réalistis sareng naon anu ditawarkeun OS X dinten ayeuna masih jauh tina naon anu ditawarkeun ios. Keterbatasan sistem anu ditumpukeun ku Apple (kirang sareng kirang) sareng filsafat Apple nyalira pikeun ngajantenkeun alat-alat ios kana alat-alat pikeun sakulawarga hartosna yén éta aya kerugian anu jelas dibandingkeun sareng OS X, sareng kamungkinan pangumpulan masih jauh pisan jauh tina duanana sistem.

Hal anu saderhana nyerat tulisan ieu praktis teu mungkin dina ios. Kuring henteu hoyong ngabayangkeun waktos anu diperyogikeun pikeun ngaunduh gambar kana iPad Pro kuring, toél aranjeunna, lebetkeun kana aplikasi WordPress (musibah) pikeun ios, tempatkeun tagna, eusian SEO ... Kuring ' m yakin seueur anjeun anu tiasa masihan kuring conto anu sanés sareng tugas umum anu sanés pikeun anjeun. Ogé batur tiasa masihan kuring conto sabalikna, kuring henteu ragu.

MacBook-4

Awal anu saé tapi dina harga anu lungkawing

Sugan diskusi ieu moal aya upami harga iPad Pro henteu saalitna. Pasti argumen kuring bakal ambruk nalika aya anu nyarios ka kuring "MacBook hargana dua kali langkung seueur." Tapi kanyataanna nyaéta upami urang nambihan Smart Keyboard kana iPad Pro sareng angkat ka panyimpenan 128GB (kuring nyésakeun pensil sareng 4G kusabab MacBook henteu ngagaduhan pilihan éta), Harga na dugi ka $ 1118, caket pisan sareng $ 1299 anu hargana MacBook kalayan 256GB gudang.

Pribadi, kuring bakal teras ngantosan dugi ka Apple mutuskeun nyiptakeun hibrid kahijina, gaya Microsoft Surface. Henteu goréng éta nalika nyambungkeun keyboard kana iPad Pro OS X El Capitan nembongan dina layar, Sareng kuring henteu ragu yén ku spésifikasi éta tiasa dilakukeun tanpa masalah. Tapi éta tiasa pikeun generasi salajengna, atanapi anu salajengna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ruben Campos cenahna

    Abdi sapuk sapinuhna, alus pisan!

  2.   sumberdaya cenahna

    Éta ngalakukeun naon anu dilakukeun ... Blogger bakal ngalakukeun Macbook langkung saé langkung saé, atanapi bahkan laptop € 399 anu langkung ageung. Anjeun tiasa nyerat dina Windows, Mac OS atanapi Linux, tapi anjeun gaduh sistem file anu lengkep, desktop sareng folder-folderna ... Tapi ogé, sistem multi-window, drag and drop, plug and play. IPad mangrupikeun layar toél sareng keyboard anu tiasa ngetik dina sistem anu super terbatas. Di momen anjeun henteu tiasa sareng henteu sigana anjeun bakal tiasa ngalakukeun seueur hal dina jangka pondok: retouching poto dina tingkat propésional, ngarancang buku, majalah, ngadamel logo sareng alternatipna, ngarancang rencana di CAD, ... Tapi dimimitian ku naon A blogger henteu tiasa blog ku iPad, teu kedah langkung seueur anu disebatkeun.

    Sadaya ieu kanggo waktos. Ratusan rébu jalma bakal mésér éta di Amérika Serikat, aplikasi anyar bakal diluncurkeun, ios Pro bakal mekar ... urang bakal ningali naon anu kajantenan.

    1.    Luis Padilla cenahna

      Kuring ngan saukur nempatkeun conto. Ayeuna langkung gampang nempatkeun conto karya anu iPad ieu henteu kapaké tibatan sabalikna. Jelas iPad Pro ieu kedah mekar, ios kedah ogé mekar sareng panginten dina sababaraha taun urang bakal ngagaduhan produk buleud anu cocog sareng langkung séktor tibatan ayeuna. Ayeuna ayeuna sacara praktis diwatesan pikeun désainer sareng anu sanés.

  3.   Luis cenahna

    Sapinuhna satuju khususna sareng bagian terakhir, unggal taun kuring ngarepkeun hibrida, éta bakal anu pangsaéna, kuring gaduh macbook pro tapi éta beurat pisan sareng kuring parantos ngagoda mésér hawa tapi kuring mikir ipad, sanaos éta tétéla ngajual ipad 3 yén kuring ngagaduhan éta ku iphone 6 plus lirén ningali eusi dina éta.