Tim Cook: "Sadayana tiasa robih kecuali nilai"

Tim-Cook-Wawancara

CEO Apple Tim Cook masihan wawancara ka majalah Company gancang. Dina éta anjeunna parantos nyentuh seueur jejer perusahaan ayeuna, sapertos masa depan anu sami, Apple Campus 2 anu caket, warisan Steve Jobs, jst. Cook ogé ngarujuk kana skeptisisme anu Apple Watch anyar provokasi sareng ngajelaskeun éta di Apple anjeun tiasa ngarobih sadayana kecuali nilai-nilai anjeun. Ieu ringkesan sorotan:

Skepticism ngeunaan Apple Watch anyar

Tim Cook ngarujuk kana skeptisisme anu masarakat sareng kritikus nampi alat Apple anyar, smartwatch Apple Watch. Ngeunaan hal ieu, Cook henteu ragu nginget yén "teu aya anu ngarepkeun produk répolusionér Apple janten suksés nalika aranjeunna dileupaskeun. Ieu anu kajantenan sareng iPhone, iPod sareng iPad. Sarerea nampi kritik sareng anu naros ka diri sorangan: "Naon anu anjeun peryogikeun ieu?" Ngan ku ngantepkeun waktos ngalangkungan teras ningali deui, naha anjeun tiasa ningali nilai nyata produk ieu. Meureun ku Apple Watch éta bakal kajadian cara anu sami ”.

Salaku tambahan, CEO Apple ogé ngarujuk kana kanyataan yén parantos aya jam tangan pinter anu séjén di pasar: "Kami sanés anu mimiti ngaluncurkeun pamuter MP3, ogé kami anu mimiti ngaluncurkeun tablet atanapi Smartphone di pasar, tapi tanpa diragukeun telepon urang mangrupikeun telepon modéren anu munggaran sareng ogé bakal nonton urang. Intina janten anu pangpayunna leres-leres masalah”. Sateuacan masihan penting pikeun janten anu mimiti angkat ka pasar, Apple langkung paduli ngeunaan "kasabaran pikeun ngalereskeunna", sakumaha anu diungkabkeun ku Tim Cook.

Birokrasi perusahaan

Apple langkung ageung unggal taun, di pasar sareng salaku perusahaan. Salaku akibatna, birokrasi internal na ogé, ngajantenkeun teu tiasa dihindari pikeun ngandelkeunana. Ieu sanés masalah, salami anjeun terang kumaha ngokolakeunana, sakumaha Tim Cook ngungkabkeun: "Kami ningkatkeun volume kolaborasi sabab kami jelas pisan yén janten suksés urang kedah janten kolaborator pangsaéna di dunya".

Cook henteu hoyong hilap ka sainganna, nyatet titik anu ngabédakeun aranjeunna nalika nyusun produk naon waé. Anjeunna negeskeun yén "sihir Apple, tina sudut pandang produk, lumangsung dina titik kasaimbangan anu leres antara perangkat keras, perangkat lunak sareng jasa. Éta titik anu masihan kasaimbangan. Tanpa kasaimbangan, naon anu anjeun gaduh mangrupikeun produk Windows. Salaku tambahan, hadiahna langkung ageung unggal-unggal upami leres dilakukeun. Hésé; éta ibarat merjuangkeun gravitasi, tapi anjeun nyandak éta saolah-olah anjeun teu aya dina kotak leutik, anjeun tiasa ngalakukeun ”.

Anjeunna ogé hoyong nambihan éta Android kakurangan tina kanyataan yén éta henteu sapertos platform terintegrasi dina produk sapertos alat Apple, dimana sistem sareng produk mangrupikeun unsur tunggal: "Éta kajadian éta Hiji perusahaan ngadamel sistem operasi, anu sanés ngadamel hardware produk, sareng anu sanés ngajantenkeun bagian sanés produk", Cenah. "Éta anu kajantenan ayeuna di planét Android. Upami anjeun ngempelkeun sagala rupa anu dilakukeun ku perusahaan anu béda sareng nempatkeun éta dina produk, naon hasilna tina éta henteu cekap pikeun ngahontal pangalaman pangguna anu suksés ".

Nilai sareng budaya Apple

Tim Cook hoyong ngajelaskeun yén dina jabatanana, Apple sanés perusahaan anu sami dina kaayaan Steve Jobs, sanaos Apple Apple DNA tetep gembleng: "Steve Jobs ngaraos yén lamun Apple tiasa ngalakukeun éta (produk sareng alat anu hadé pikeun jalma) maka aranjeunna tiasa ngahontal hal-hal hébat. Kuring ngagaduhan perasaan anu jero éta bakal janten kontribusina pikeun dunyajangka panjang, sareng kami masih percanten kana éta; masih tetep janten leitmotif perusahaan ieu".

Tapi di Apple ogé aya tempat pikeun parobihan. Numutkeun ka Tim Cook: "Kami ngarobih unggal dinten. Kami parantos robih unggal dinten nalika anjeunna aya di dieu sareng kami teras-terasan robih unggal dinten kumargi anjeunna henteu aya di dieu ”, ngarujuk ka Steve Jobs. "Tapi inti, nilai-nilai anu janten inti perusahaan tetep gembleng ti saprak 1998. Sapertos taun 2005 atanapi 2010. Sadayana tiasa robih di Apple, kecuali nilaina".

Tamatkeun warisan téknologi

CEO Apple ogé hoyong nunjukkeun yén aranjeunna sami bangga sareng produk anu aranjeunna pilih pikeun henteu dilakukeun nalika aranjeunna ngahasilkeun. Logika anu sami diterapkeun pikeun warisan téknologi, anu Apple sering anu pangheulana ditilar, teu sapertos perusahaan sanés dina industri téknologi anu hoream ngalaksanakeunana. Nyaéta ngarujuk ka jelaskeun nalika aya anu kedah lirén dianggo.

Kanggo Cook "bagian tina masalah Microsoft kusabab ieu. Apple parantos ngagaduhan disiplin pikeun nyandak kaputusan kaluar. Salaku conto, urang ninggalkeun floppy drive nalika seueur konsumen anu masih nganggona. Daripada ngalakukeun hal-hal ku cara anu langkung tradisional pikeun ngaleutikan résiko, kami mutuskeun pikeun ngajalankeun drive optik, anu seueur anu dipikacinta. "

Anjeunna ogé ngarujuk kana masalah ditinggalkeun ku Apple, palabuan tilu puluh-pin, pikeun alat ios, langkung milih anu langkung alit, langkung gancang sareng lengkep: palabuhan kilat. "Kami ngarobih colokan kami sanaos seueur jalma anu nganggo anu lami. Seueur kaputusan sapertos kieu henteu populér ti mimiti, tapi anjeun kedah gaduh sumanget petualangan pikeun leungiteun pandangan ka basisir sareng angkat ka laut. Kami salawasna ngalakukeun ieu ”.

Ngajaga informal

Ngomentaran topik kantor pusat perusahaan, Apple Campus 2, Tim Cook mastikeun yén fasilitas énggal bakal ningkatkeun kolaborasi. "Éta mangrupikeun hal anu kritis yén Apple ngalakukeun sagala cara pikeun tetep teu resmi sareng salah sahiji cara pikeun ngalakukeun éta nyaéta ku babarengan. Ieu ngadorong kolaborasi sareng mastikeun yén pagawé pendak sareng saling interaksi; henteu ngan ukur dina rapat-rapat anu dijadwalkeun, tapi unggal dinten, pangobatan impersonal anu lumangsung unggal dinten di kantin atanapi ngan ukur jalan-jalan di pasilitas "

Tim Cook ngaku éta Kantor Steve Jobs di fasilitas Cupertino, tempatna pas sareng na, masih kosong. Anjeunna henteu tiasa mastikeun naha, dina fasilitas anu énggal, bakal aya kantor sapertos kitu, didaptarkeun pikeun pendiri Apple Steve Jobs. "Kuring henteu terang naon anu bakal kami laksanakeun," saurna. "Saur anjeunna jalma anu henteu tiasa digentoskeun sareng éta sababna kuring moal ngaraos raoseun upami aya anu nyandak jabatan éta." "Komputer anjeun masih aya, sapertos anu tiheula; méja anjeun, ogé. Anjeunna gaduh seueur buku di ditu, "saur panerusna Steve Jobs, ogé nambihan yén randa Steve Jobs, Laurene," nyandak sababaraha hal sareng nyandak éta ka bumi. "

Akhirna, Tim Cook nyimpulkeun ku nyarios yén "namina kedahna masih aya dina panto. Kieu kuduna sareng ieu kumaha kuring raoseun ”.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.