iPhone i kyçur nga IMEI

Në këtë faqe mundeni zbuloni nëse një iPhone është kyçur nga IMEI. OSEn iPhone mund të kyçet nga IMEI sepse është Vjedhur, ka humbur ose për shkak të një borxhi me operatorin.

Kontrolloni nëse po ju shesin një iPhone të raportuar para se ta blini. IPhonët e mbyllur me IMEI nuk mund të përdoren me asnjë celular dhe në shumicën e rasteve nuk mund të zhbllokohen.

IPhone mbyllur apo vjedhur?

Përdorni formularin e mëposhtëm për të zbuluar nëse një iPhone është kyçur ose është vjedhur:

Ju do të merrni të gjitha të dhënat e iPhone në emailin e lidhur me llogarinë tuaj Paypal ose emailin që shkruani nëse paguani me një kartë krediti. Normalisht ju do të merrni informacionin brenda 5 deri në 15 minuta, por në raste specifike mund të ketë vonesa deri në 6 orë.

Raporti që do të merrni do të jetë i ngjashëm me këtë:

IMEI: 012345678901234
Numri Serik: AB123ABAB12
Modeli: IPHONE 5 16GB I ZI
IMEI shënohet si e vjedhur / humbur në bazën e të dhënave të Apple: Jo / Po

Gjithashtu nëse dëshironi mund të kontrolloni gjithashtu nëse është mbyllur nga iCloud, nga cila kompani është iPhone juaj, nëse ka një kontratë të përhershme dhe nëse mund të jetë zhbllokuar nga IMEI Duke zgjedhur opsionin në zbritjen e pagesës, do të duhet të paguani vetëm pak më shumë për të zgjeruar këtë informacion.

Si të dini nëse një iPhone është vjedhur

Vitalshtë shumë e rëndësishme që kur të blini një pajisje të re Apple iPhone të dorës së dytë të zbulojmë me lehtësi nëse ky iPhone është i kyçur nga IMEI. Arsyeja kryesore pse kompanitë zgjedhin të bllokojnë një pajisje mobile përmes kodit të saj IMEI është sepse pronari i saj e ka zhvendosur ose vjedhur në mënyrë të paligjshme. Kjo është arsyeja pse ne duhet të sigurohemi për vlefshmërinë e kodit IMEI të lidhur me një pajisje, duke verifikuar kështu që origjina e saj është plotësisht e ligjshme.

Kjo është arsyeja pse shërbimi që ne ofrojmë do t'ju lejojë të zbuloni në një çast nëse iPhone që po planifikoni të blini është apo jo i bllokuar IMEI apo jo. Kështu që parandalohen mashtrimet e mundshme dhe blerja e një pajisje origjina e së cilës nuk është e ligjshme.

Mund të zhbllokoni një iPhone të kyçur nga IMEI?

Në përgjithësi, janë kompanitë telefonike ato që kanë fuqinë të bllokojnë dhe zhbllokojnë pajisjet përmes kodit IMEI. Kjo është arsyeja pse, nëse duam të zhbllokojmë një iPhone që është bllokuar më parë nga IMEI, ne do të shkojmë drejtpërdrejt në kompaninë telefonike përgjegjëse për bllokimin, për të konfirmuar zyrtarisht që pajisja është rikuperuar dhe është në duart e pronarit të saj ligjor, për shembull, mund të përdorni faturat përkatëse të blerjes.

Forshtë për sa më sipër, që ne ju ofrojmë këtë shërbim që do t'ju japë mundësinë e njohjes në çast nëse iPhone që planifikoni të blini është i kyçur përmes IMEIThjesht plotësoni informacionin që korrespondon me kodin IMEI të pajisjes që dëshironi të blini në formën vijuese, si dhe emailin në të cilin dëshironi të merrni raportin e përgjigjes në të cilin do të njihni statusin e bllokut IMEI. Vetëm duke plotësuar të dhënat në formular do të merrni një email me një raport të të dhënave të kërkuara brenda afërsisht pesëmbëdhjetë minutash (në disa raste specifike mund të vonohet deri në 6 orë).