iPhone 14 Pro Max: Përshtypjet e para

Zhbllokimi i iPhone 14 Pro Max

Në pritje të rishikimit të mrekullueshëm që Luis po finalizon për t'ju treguar gjithçka në videon e zakonshme të iPhone 14 Pro Max të ri, kam mundur të përdor iPhone 14 Pro Max të ri për një fundjavë të plotë, duke përfituar nga veçoritë e tij të reja dhe Unë ju sjell përshtypjet e mia të para (personale dhe sipas kritereve të mia në nivel përdoruesi). të asaj që na ofron flamuri i ri i Cupertino nga pikëpamja e përdorimit (dhe jo aq shumë detaje të specifikimeve). Këto janë përshtypjet e mia të para me një fundjavë të përdorimit të iPhone 14 Pro Max.

Për t'ju thënë këto mendime të para për iPhone-in e ri, Jam përpjekur të testoj të gjitha lajmet që sjell dhe ne do t'i kalojmë të gjitha përgjatë postimit, duke kaluar nëpër dizajnin e ri, duke testuar kamerat dhe duke analizuar ekranin me funksionalitetin e tij të ri "Gjithmonë në ekran". Le të shkojmë me të.

Dizajni: një ngjyrë e re për një linjë të vazhdueshme

iPhone 14 Pro Max ka një ngjyrë të re që del nga e zeza, e bardha dhe e arta tashmë tipike: the vjollcë e errët. Në pamje të parë, vjollca është, siç e quan Apple, e errët. Prekja mat që i jep xhami i pasmë është shumë i bukur, nuk duket vjollcë dhe është më afër një nuance blu-gri. Ne do të vëmë re vetëm nuancat vjollcë me dritë intensive jashtë ose nëse shikojmë modulin e kamerës, ku ngjyra vjollcë vlerësohet shumë më tepër për shkak të natyrës së xhamit në këtë zonë, duke qenë më e ndritshme se në pjesën tjetër të pjesës së pasme .

iPhone 14 Pro Max

Është një ngjyrë e habitshme, por e habitshme në rast se shikoni anët e inoksit, ku, duke pasur më shumë shkëlqim (dhe duke tërhequr të gjitha gjurmët tona) ngjyra ka më shumë prani. Diçka si në zonën e modulit të kamerës. Megjithatë, ngjyra i jep një prekje shumë elegante pajisjes. Duke e krahasuar atë me të zezën e re (dhe gjithashtu të mrekullueshme) hapësinore, vjollca mbetet një ngjyrë e errët për ata që nuk duan pjesën e pasme të bardhë të modeleve të argjendta dhe të arta, por me një prekje të ndryshme që nuk është e çuditshme.

Moduli i kamerës tani është më i madh

Moduli i ri (dhe i madh) i kamerës, do të ndihet e madhe veçanërisht nëse vini nga një iPhone para 13. Ai del shumë nga trupi i iPhone 14 Pro Max dhe nëse nuk vendosni një këllëf në pajisje, do të kërcejë kur ta lini në tavolinë. Pabarazia midis anëve të shkaktuar nga gunga është shumë e dukshme. Kjo është disi e pakëndshme, për shembull, kur shkruani kur kemi pajisjen tonë në një tavolinë (ndoshta nuk vlen për të gjithë). ai do të kërcejë aq shumë sa do të jetë pothuajse e pamundur të shkruash në këtë mënyrë.

Një tjetër pikë negative e një moduli kaq të madh është papastërtia që grumbullohet midis objektivave. Ato janë një magnet për pluhurin që nuk është gjëja më e lehtë për t'u pastruar, pasi keni nevojë për një shami, një bluzë ose ndonjë objekt që mund të futet në një cep të ngushtë dhe të thellë. Nuk është aq e lehtë për t'u pastruar sa mund të ishte në modelin 11 Pro, ku mezi mbeti jashtë.

iPhone 14 Pro Max kthehet me pluhur në kamera

 Mirupafshim Notch, Hello Dynamic Island

Ndoshta ndryshimi në nivelin e dizajnit që është më i habitshëm në pajisje në krahasim me gjeneratat e mëparshme. Apple i ka thënë lamtumirë Notch-it dhe i thotë përshëndetje ishullit të mirënjohur Dynamic që ndryshon tërësisht ndërveprimin tonë me pajisjen. Por le ta analizojmë së pari në nivelin e projektimit.

Ishulli Dinamik, pavarësisht se Apple e ka zbatuar atë me qëllimin e kundërt, zë më shumë se niveli. Unë shpjegoj. Ishulli Dinamik është më i ulët se Notch, duke lënë një pjesë të ekranit funksional sipër tij dhe kjo e bën atë të zërë pak më shumë nga ekrani sesa Notch. Kjo bën Elementet e iOS 16 si simboli Wi-Fi, mbulimi, emri i operatorit tonë, etj. që janë vendosur në shiritin e sipërm, tani ato shihen me një madhësi më të madhe të shkronjave e asaj që po vinte në pajisjet e tjera (ndoshta ky është një ndryshim i dukshëm vetëm për ata që nuk vijnë nga një version Max i një gjenerate tjetër).

Ishulli dinamik me reflektimin e dritës natyrore

Por është e bukur, shumë e bukur. Dynamic Island rifreskon dizajnin e iPhone 14 Pro Max dhe duket se ka pasur vërtet një ndryshim në dizajn. Në fund të fundit, pjesa me të cilën ndërveprojmë më shumë dhe e shikojmë më shumë është ekrani dhe kjo na jep këtë ndjenjë ndryshimi të vërtetë. Gjithashtu ka pasur shumë thashetheme se “kërcimi nga moduli FaceID te kamera është i dukshëm”. Gënjeshtra. Është e dukshme në momentet e dritës së prapme, me ekranin të kyçur (ose Gjithmonë në ekran) dhe duke e parë atë nga këndi i treguar. Shumë e përpunuar. Në ditët tuaja nuk do ta kuptoni dhe duke e parë nga përpara (siç e shikoni në 99% të rasteve), do të shihni pilulën e plotë dhe të zezë që të gjithë e dimë tashmë.

Dynamic Island në modalitetin e dizajnit është një sukses kundrejt Notch.

Kamerat: 48 MP për detaje spektakolare dhe stabilizim të mirë të videos

Një nga risitë më të mëdha në krahasim me gjeneratën e mëparshme është (ose janë) moduli i ri i kamerës që tani ka 48 MP për të qenë në gjendje të kapë shumë më tepër detaje në fotografitë tona. Dhe, duke analizuar nga këndvështrimi i përdoruesit (meqenëse nuk jam aspak një fotograf ekspert dhe po mësoj të përdor lentet e reja dhe aftësitë e tij), është një shpërthim i vërtetë.

Munda të shkoja në male, të kapja peizazhe të ndryshme, me shumë tekstura (gurë, pemë, re, diell...) dhe Kamera e re e iPhone 14 Pro Max nxjerr foto spektakolare. Në një mjedis me dritë natyrale, 0.5x funksionon shumë mirë (megjithëse mendoj se Apple ende nuk mund të gjejë 100% në këtë. Mungesa e përmirësimit, për shembull, në krahasim me një GoPro mesatare të gjeneratave të fundit). Në një nivel personal, nuk më pëlqen shumë të bëj foto në 2x ose 3x. Unë gjithmonë preferoj t'i kap me 1x dhe t'i zmadhoj ose zvogëloj derisa të gjej kornizën që dua, por për zonat malore, 2x dhe 3x bëjnë foto shumë të detajuara dhe lejojnë distanca që, në këtë rast, nuk mund t'i arrija fizikisht dhe lehtë. .

Unë të lë ty 4 shembuj fotosh të thjeshta në 0.5x, 1x, 2x dhe 3x. Një zmadhim dixhital më i lartë është më i mirë ose përdorni atë.

Foto e shkrepur me 1x

Foto e shkrepur me 2x

Foto e shkrepur me 3x

Një pikë tjetër që kam parë shumë të përmirësuar është cilësia e fotove panoramike. Më parë ato ishin shumë të paqarta kur zmadhonin dhe ishin të bukura vetëm nëse i shihnim në modalitetin e plotë në iPhone-in tonë, por detajet, cilësia, drita dhe në përgjithësi, fotot panoramike tregojnë gjithashtu cilësi të shkëlqyera.

Nga ana tjetër, në nivelin e videos, mënyra e veprimit është shumë e suksesshme. Jam mësuar të xhiroj video "aksioni" me GoPro dhe nuk e prisja të kisha një stabilizim të tillë në iPhone. Ne kemi regjistruar ngjitjen e shkëmbinjve në mal dhe vrapimin nëpër to dhe e vërteta është kjo video ruan stabilizim shumë të mirë dhe do të pëlqehet nga shumica. Një kontakt i parë i mirë i Apple me këtë aspekt edhe pse ka vend për përmirësim. Megjithatë, jam i sigurt se do të përdoret shumë më tepër se modaliteti i kinemasë.

Ekrani: Modaliteti i ekranit gjithmonë aktiv si një risi kryesore

Risia më e madhe në nivel ekrani është modaliteti i ekranit Always-On, i cili cNdryshon plotësisht mënyrën se si ndërveprojmë me pajisjen tonë (kur nuk keni një Apple Watch). Ekrani gjithmonë i ndezur i iPhone 14 Pro Max ndryshon rrënjësisht atë që kemi parë në terminalet e tjera Android. Edhe pse në këto ata kaluan duke vendosur të gjithë pikselët në të zezë dhe duke lënë të aktivizuar kohën dhe disa ikonë njoftimi, Apple ka revolucionarizuar këtë koncept dhe errëson të gjithë ekranin duke theksuar elementët në krye (kohën dhe miniaplikacionet). Por ne shohim të gjithë ekranin.

Modaliteti Always-On Display i iPhone Pro të ri tregon sfondin tonë edhe banderolat e njoftimeve sikur ekrani të ishte ndezur, por jo. Mund të kontrollojmë njoftimin e fundit (sepse nëse duam të shohim më shumë nëse duhet të ndërveprojmë me ekranin dhe ai ndizet) pa pasur nevojë të prekim ekranin për ta ndezur. Ky, në nivelin e përdoruesit, është një ndryshim brutal kur bëhet fjalë për ndërveprimin me pajisjen.

Ekrani gjithmonë aktiv i iPhone 14 Pro Max

Gjithmonë në ekran. Mund të shihen edhe gjurmë të çelikut anësor.

Mundohem të shpjegoj veten. Si përdorues mesatar, jam mësuar ta kem iPhone-in tim në tavolinë, me fytyrë lart dhe sa herë dua të shoh nëse ka diçka të re, trokas në ekran dhe kontrolloj. Tani nuk ka nevojë. Është shumë më e shkathët të kontrollojmë nëse kemi diçka që na ka munguar dhe nëse harxhoni më pak kohë për detyra të tjera. Një rast tjetër është që ju keni të lidhur Apple Watch. Në këtë rast, mund të mos jeni të interesuar ta keni atë aktiv pasi në përgjithësi do të merrni njoftime në Apple Watch dhe nuk do të keni nevojë të kontrolloni aq shumë ekranin e iPhone.

Në shumë raste të tjera, dhe derisa të mësoheni me këtë modalitet (unë jam ende në të), do të shtypni butonin e kyçjes sepse keni ndjesinë se ekrani është ndezur dhe nuk e dini nëse është në modalitetin e ekranit gjithmonë ndezur apo jo.

Dynamic Island: Suksesi i madh i Apple me iPhone 14 Pro

Më pëlqen, më pëlqen shumë. Dynamic Island jo vetëm që i përshtatet dizajnit të ri të ekranit në mënyrë elegante dhe mirë, por gjithashtu sjell funksionalitet shumë të gjallë dhe të detajuar. siç mund të inkorporonte vetëm Apple.

Ju luani muzikë dhe mund ta menaxhoni lehtësisht nga Ishulli Dinamik, telefonatat dalin prej tij dhe ne mund ta menaxhojmë bisedën me një ndërfaqe të integruar ndërsa lundrojmë dhe mund të shohim detaje të tilla si valët e zërit ose kohëmatësit e dukshëm në çdo kohë.

Ishulli dinamik duke luajtur muzikë

Dhe e gjithë kjo do të përmirësohet nga aplikacionet e palëve të treta që integrojnë më shumë funksionalitet në Ishullin Dinamik. Tani për tani, përdorimi mund të jetë i pakët ndonjëherë dhe mund të mungojë të keni më shumë ndërveprim me të, por në afat të shkurtër afatmesëm kjo do të përmirësohet me përditësimet e aplikacioneve. Rezultatet e ngjarjeve sportive, statusi i porosive, etj.

Pa dyshim, është suksesi i madh i Apple me këto modele Pro. Ai ndryshon jo vetëm mënyrën se si ne e shohim terminalin tonë, por edhe mënyrën se si ndërveprojmë me të. Duke përcaktuar këtu një udhërrëfyes për njoftimet dhe pajisjet në vitet e ardhshme.

Cilësimi i ulët i ndriçimit të lartë?

Apple lançoi ekranin më të fuqishëm për sa i përket ndriçimit deri më tani në një iPhone (dhe në një smartphone), me një kulm të ri të jashtëm deri në 2.000 nits. Deri tani, Nuk kam qenë në gjendje ta çliroj atë fuqi në iPhone 14 Pro Max dhe shkëlqimi në përdorim normal si ai për të cilin po ju tregoj nuk vlerësohet shumë. Është një ekran i ndritshëm, po, por duke pasur ndriçimin në maksimum dhe duke qenë jashtë, ai kapacitet nuk është aq i dukshëm dhe as nuk arrin një moment WOW. Ndoshta më mungon diçka në lidhje me cilësimet ose kohët kur iPhone mund të arrijë këtë shkëlqim (nuk kam luajtur përmbajtje jashtë dhe ka qenë përdorimi i ekranit kryesor, rrjeteve sociale dhe fotove).

Bateri për të luftuar një ditë të tërë (dhe më shumë)

Bateria është një tjetër nga pikat që unë theksoj (dhe më shumë të qenit një model Max). Shtrëngimi i tij, shikimi i përmbajtjes në transmetim, nxjerrja e fotografive, luajtja e lojërave dhe përdorimi i rrjeteve sociale, një ngarkesë arrin më shumë se një zarf nga fillimi deri në fund të ditës, pasi ka mbërritur me një rreth 30% në fund të pasdites.

Nuk kam mundur ta testoj në një ditë normale, për të parë nëse bateria është e mjaftueshme për dy ditë (dhe një natë) pa u karikuar, por mund t'ju siguroj se me iPhone 14 Pro Max, mund të humbisni një ditë vizite kudo që nuk do t'ju duhet të jeni "huger në mur" dhe të karikoni pajisjen.

Përfundim: E pabesueshme

iPhone 14 Pro Max përmbush të gjitha pritjet. Dizajni, risitë në ekran, kamera spektakolare dhe ruan një performancë që tashmë ishte superiore në gjeneratën e mëparshme. Duke ardhur nga një model i iPhone 13 Pro, kërcimi mund të mos jetë aq i madh dhe nuk ia vlen, por I ardhur nga çdo brez tjetër, ia rekomandoj ndryshimin kujtdo që po mendon për të. Dallimi është i dukshëm.

Pikat e mia kryesore janë kamera, me disa foto dhe një kërcim spektakolar kundrejt gjeneratave të mëparshme dhe baterinë, pika që për mua është shumë e rëndësishme dhe nuk vij nga një format Max që shumëfishon kohëzgjatjen. Nga ana tjetër, dizajni i ri me Dynamic Island e ka bërë të ndihet si një pajisje e re dhe të mos ndjehet si një "ridimension" i vetëm dhe unë kam ende të njëjtën gjë. një 10/10 për këtë iPhone 14 Pro Max me ngjyrë vjollce të errët.


Na ndiqni në Google News

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.