Si të zbuloni IMEI të iPhone tuaj

Gjeni iPhone IMEI

Ekziston një mundësi që mund të na duhet të identifikojmë pajisjen tonë mobile (ose të dikujt tjetër). Si mund ta bëjmë atë? Epo, për këtë, dhe duke marrë parasysh që blogu quhet Actualidad iPhone, ne do të duhet ta dimë cili është IMEI i këtij iPhone. Përveç metodës së disponueshme në çdo pajisje, Apple na lejon të zbulojmë këtë kod në pesë mënyra të ndryshme.

Kodi IMEI përbëhet nga një gjithsej 15 shifra, disa figura që ndahen ndonjëherë nga njëra-tjetra, të cilat mund të na ndihmojnë ta kopjojmë më mirë atë. Shifrat që përbëjnë një numër IMEI janë marrë duke përdorur Algoritmi i Luhn, krijuar nga shkencëtari Hans Peter Luhn dhe funksioni i të cilit është të shmangë gabimet njerëzore kur e fut atë në ndonjë medium, të tillë si në një pajisje të lëvizshme. Në këtë artikull ne do të përpiqemi të sqarojmë çdo dyshim që mund të keni në lidhje me këtë kod të rëndësishëm.

Çfarë është IMEI?

Nëse celularët do të kishin një targë, ajo targë do të ishte IMEI juaj. Kodi IMEI i një telefoni (e anglishtes Identiteti i pajisjeve ndërkombëtare të sistemit celular) është kod që identifikon pajisjen pa mëdyshje në të gjithë botën, dhe transmetohet nga pajisja në rrjet kur lidhet me të. Ky kod përdoret në rast vjedhjeje ose humbjeje për të kyçur pajisjen në distancë, në këtë rast hajduti do të kishte një pajisje që nuk mund ta përdornin.

Si të zbuloni IMEI të iPhone tonë

Nga cilësimet

IPhone IMEI

Metoda më e lehtë për të gjetur IMEI tonë është nga cilësimet e iPhone. Për këtë do të shkojmë Cilësimet / Të Përgjithshme / Informacione dhe ne lëvizim poshtë. Mund ta shohim IMEI-në tonë në adresën Bluetooth (në iOS 8.4.1).

Gjeni IMEI në këtë mënyrë ajo ka një avantazh tjetër dhe kjo është se, nëse luajmë për disa sekonda në të, ne mund ta kopjojmë dhe ngjisim atë ku të duam.

Nga tastiera numerike

Kodoni për të gjetur IMEI

Kjo metodë është e njëjtë me atë mund të përdoret në çdo telefon tjetër celular. Nëse e kemi bërë ndonjëherë dhe mbajmë mend, mund ta përdorim edhe në iPhone-in tonë. Për të zbuluar IMEI tonë nga tastiera numerike, ne do të bëjmë sa vijon:

 1. Ne hapim aplikacionin Telefon.
 2. Ne kemi luajtur në tastierë.
 3. Ne shkruajmë 06 #. Numri do të shfaqet në ekran.
 4. Për të dalë, ne trokitëm në OK.

Duke parë pas iPhone

E thjeshtë, por efektive. Nëse duam të njohim IMEI të iPhone-it tonë, ne thjesht duhet ta kthejmë atë dhe të shohim shtypjen e vogëltek ajo që është nën tekstin që thotë iPhone. Nëse mendojmë gabim, mund të mendojmë gjithashtu se çështja është ndryshuar, kështu që kjo metodë mund të mos jetë aq e besueshme sa duam, nëse nuk jemi të sigurt që iPhone ka qenë gjithmonë në zotërimin tonë.

Duke e parë atë në kuti

IMEI në rastin iPhone

Sigurisht që nuk do ta kemi gjithmonë kutinë me vete, por është një mënyrë tjetër për të zbuluar IMEI të iPhone-it tonë, e cila mund të na vijë në ndihmë, veçanërisht nëse nuk e kemi përpara. Thjesht shikoni ngjitësit në anën e poshtë kutisë për të gjetur kodin tonë.

Nga iTunes

IMEI në iTunes

Më në fund, ne gjithashtu mund të gjeni IMEI tonë nga iTunes. Kjo metodë nuk është se është më e vështirë, por është më pak e dobishme pasi që do të shihet në lëvizje dhe nuk do të kemi kohë ta tregojmë ose asgjë tjetër. Për të parë kodin tonë nga iTunes do të bëjmë sa vijon.

 1. Ne hapim iTunes.
 2. Me çelësin KONTROLLOJNE shtypur, ne shkojmë në menu iTunes / Rreth iTunes.
 3. Ne do të shohim që të dhënat tona të iPhone shfaqen dhe, midis tyre, do të ketë IMEI.

Si paralajmërim, ju kujtoj se ky kod është informacion i rëndësishëm i pajisjes tuaj, kështu që ju nuk keni pse të siguroni IMEI për askënd përveç nëse është rreptësisht e nevojshme. Sigurisht, asnjëherë mos e publikoni në rrjetet sociale.

Si të kyçni iPhone nga IMEI

kërko-miq-icloud

Përdoruesit nuk munden kyç një pajisje nga IMEI. Nëse iPhone ynë humbet ose vidhet, ne do të duhet të kërkojmë ndihmë nga operatori ynë. Për ta bërë këtë, është më mirë të bësh një telefonatë, por së pari do të duhet të gjejmë IMEI të pajisjes që duam të bllokojmë. Dhe si mund ta dimë se cili është IMEI-i ynë nëse nuk kemi qasje në telefon? Epo, për fat të mirë, një nga metodat për të njohur IMEI të iPhone që kemi shpjeguar në këtë artikull e shpjegon atë. Kjo është metoda numër 4: ne thjesht duhet ta lokalizojmë kutinë dhe të shikojmë ngjitësen në pjesën e poshtme (pasi të jetë shtrirë në pozicionin e saj natyror).

Me IMEI të dukshëm, kemi vetëm telefononi operatorin tonë dhe kërkoj nga ju që të kyçni telefonin tonë. Ata me siguri do të na bëjnë disa pyetje për të verifikuar identitetin tonë dhe se ne jemi pronarët legjitimë të iPhone që duam të bllokojmë, por nuk duhet të jetë problem nëse me të vërtetë jemi pronarë të pajisjes që duam të bllokojmë.

Në çdo rast, ekzistuese Kërkoni në iPhone timPara se ta kyçja telefonin tim nga IMEI do të përpiqesha ta lokalizoja atë dhe madje të vihesha në kontakt me personin që e gjeti atë. Për këtë, mjafton që të shkojmë icloud.com ose kemi qasje në aplikacion nga një pajisje tjetër iOS. Sapo brenda mund ta konfigurojmë si të humbur, shtojmë një mesazh në ekranin e kyçjes, e bllokojmë ose fshijmë përmbajtjen e tij. Më e mira, pa asnjë dyshim, është të ndiqni këtë proces:

 1. Vendosni iPhone në modalitetin e humbur.
 2. Shtoni një mesazh në ekranin e kyçjes. Bëni shumë kujdes me mesazhin. Nuk është e këshillueshme që të jeni shumë agresiv, pasi mund të jetë vjedhur nga ne dhe mund ta flakë, ta thyejë ose kush e di se çfarë thjesht të na bezdisë në përgjigje të mesazhit tonë. Unë do të vendosja diçka si “Përshëndetje, ju keni telefonin tim. Duke më telefonuar. Faleminderit ”dhe, mbase, tregoji ku është.
 3. Bëni atë të bjerë. "Atëherë?" Ju mund të pyesni veten, dhe përgjigjja është se ndoshta kush e ka nuk e di. Ndoshta ju duket budallallëk, por një burrë e mori iPad-in e vëllait tim në një konkurs duke menduar se ishte i tij, vëllai im më thirri, unë e bëra të bie dhe ai që e kishte marrë e kishte gabuar si iPad. Total, i cili u kthye të merrte të tijin dhe të linte atë që kishte marrë nga gabimi (i supozuar).

Me të gjitha sa më sipër, kush e ka iPhone-in tonë tashmë e di atë ne e dimë që ju keni numrin tonë të telefonit dhe ku është. Shpresojmë se na e ktheni dhe pajisja do të vazhdojë të funksionojë. Nëse e bllokojmë nga IMEI, iPhone do të bëhej një peshë e bukur letre edhe nëse i kthehet pronarit të tij të ligjshëm.

Si të zhbllokoni iPhone nga IMEI

Shkyç iPhone nga IMEI

Megjithëse po bëhet më pak e zakonshme të blini një telefon për operator, kjo praktikë do të vazhdojë të ekzistojë. Gjithnjë e më shumë përdorues preferojnë të blejnë një telefon falas sesa ai i lidhur me një kompani, pasi që në fund ne paguajmë më shumë para. Por është gjithashtu e vërtetë që, si të gjithë financiaciónMbështetja te një operator për të blerë një pajisje mund të jetë një ide e mirë për sa kohë që nuk kemi para të mjaftueshme për ta blerë atë menjëherë ose do të jetë një përpjekje shumë e rëndësishme.

Këto telefona janë zakonisht e lidhur me një kompani dhe ata do të punojnë vetëm me një kartë operatori me të cilën janë të lidhur. Nëse nuk e lëshojmë. Ashtu si në rastin e kyçjes së pajisjes nga IMEI, për të zhbllokuar një iPhone do të na duhet gjithashtu ndihmë nga palët e treta. Një opsion i mirë është ai ne ju ofrojmë Lajme për iPhone i cili është një shërbim LiberaiPhoneIMEI. Veryshtë shumë e vërtetë që ne gjithmonë do të fshijmë shtëpinë, por që këtu dhe në Patagonia, por është gjithashtu e vërtetë që çmimi më i zakonshëm për të zhbllokuar një iPhone është 9.95 € dhe këtu kemi një mundësi më të lirë prej 3 €. Sigurisht, për sa kohë që nuk ju shqetëson të prisni rreth 3 orë për të marrë lëshimin.

Për të shkyçur një iPhone me LiberaiPhoneIMEI Thjesht duhet të fusim IMEI në kutinë përkatëse dhe të klikojmë në butonin PayPal, i cili do të na çojë në llogarinë tonë PayPal për të bërë pagesën. Shkyçja do të bëhet brenda afatit që ju keni zgjedhur. Nëse zgjidhni përparësinë më të ulët që ka një çmim prej 6,95 €, është më mirë ta harroni atë deri pas tre orëve të treguara nga ajo normë. Pas tre orësh, ne prezantojmë kartën e operatorit të ri dhe kontrollojmë që iPhone ynë të funksionojë me të SIM nga një kompani tjetër, kështu që ne do ta dimë që tashmë është plotësisht falas.

A mund të ndryshohet IMEI i iPhone?

Po, por nga një version i vjetër i Windows. Pse duam të ndryshojmë IMEI të një telefoni? Ne mund të dëshirojmë ta ndryshojmë këtë kod nëse e kemi blerë një iPhone i vjetër jashtë vendit, pasi që ne mund të kishim fituar diçka me një numër të pavlefshëm në vendin tonë. Sigurisht, nuk do të rekomandoja të prekni asgjë nëse iPhone nuk na jep ndonjë problem. Kjo do të thotë, ne do të bëjmë "nëse funksionon, mos e prek".

Ndryshoni IMEI të një iPhone është një proces i thjeshtë që arrihet falë programit ZiPhone. Ne do ta bëjmë atë duke kryer hapat e mëposhtëm:

 1. Ne shkarkojmë ZiPhone.
 2. Ne zbërthejmë skedarin e shkarkuar në hapin e mëparshëm dhe e lëmë atë në desktop.
 3. Ne klikojmë në butonin Start të Windows, hapim Run dhe shkruajmë "cmd" pa citate.
 4. Kemi shkruar "cd desktop / ziphone”, Pa citate, në fushën e kërkimit dhe shtypni Enter.
 5. Ne e lidhim iPhone me kompjuterin.
 6. Ne e vendosim telefonin në modalitetin DFU. Për këtë, ne shtypim butonin e energjisë dhe butonin e shtëpisë derisa të shohim logon e Apple, pastaj lëshojmë butonin e energjisë dhe mbajmë butonin e shtëpisë derisa të shohim logon e iTunes me kabllo.
 7. Ne shkruajmë "Ziphone -u -ia 123456789012345" (gjithmonë pa citate) në kërkesën e komandës. Ne do të duhet të ndryshojmë numrat IMEI që duam në kodin e mëparshëm.
 8. Ne presim që programi të gjejë skedarin zibri.tad dhe të rifillojë. Pasi të fillojmë, ne tashmë do të përdorim IMEI të ri.

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

19 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   pershendetje dijo

  Nëse hiqni sirtarin ku është ruajtur SIM, do të shihni se IMEI dhe numri serik i iPhone tuaj janë gdhendur në ar ...

 2.   POR dijo

  helloz është e vlefshme përgjigja juaj edhe për IPHONE4

 3.   Edgardo dijo

  Përshëndetje, si janë gjërat? A di dikush se si të nxjerrë një iphone nga banda negative? Apo e dini nëse në një vend tjetër mund të dilni nga banda negative?

 4.   dennis dijo

  Faleminderit shumë, nuk isha i sigurt nëse imei në tabaka ishte i saktë, por tashmë mund të mësoja përsëri faleminderit

 5.   Alexander dijo

  Unë kam një iphone 5 dhe thirra * # 06 # në telefonin tim për të parë nëse ishte hackuar dhe tregon 00000000 në vend të numrit normal të telefonit IMEI. A mund të më thuash se çfarë do të thotë kjo?
  Ju faleminderit.

 6.   Jose Luis Rozas dijo

  Shikimi prapa në iPhone

 7.   Pablo Garcia Lloria dijo

  Kandidat për Chorrapost të muajit

 8.   Edwin Azocar G dijo

  Shumë pajisje kanë imei në pjesën e pasme. Por unë rekomandoj të përdorni * # 06 # sepse kinezët janë shumë të shkathët. Në atë mënyrë është më e sigurt të njohësh imei-n e vërtetë të pajisjes.

 9.   Javier Camacho dijo

  Në sirtarin SIM, nëse nuk është ndryshuar ...

 10.   Javier Camacho dijo

  Në sirtarin SIM, nëse nuk është ndryshuar ...

 11.   Javier Camacho dijo

  Në sirtarin SIM, nëse nuk është ndryshuar ...

 12.   Javier Camacho dijo

  Në sirtarin SIM, nëse nuk është ndryshuar ...

 13.   Javier Camacho dijo

  Në sirtarin SIM, nëse nuk është ndryshuar ...

 14.   Javier Camacho dijo

  Në sirtarin SIM, nëse nuk është ndryshuar ...

 15.   Javier Camacho dijo

  Në sirtarin SIM, nëse nuk është ndryshuar ...

 16.   Jefferson Dominguez dijo

  A di dikush se si ta ndryshojë atë?

 17.   John dijo

  Si mund ta shoh imei tim nëse telefoni im celular ka humbur dhe unë nuk kam kutinë. ndihmë

 18.   Maria Ariza dijo

  Nëse nuk e di IMEI-në time dhe qelia ime është vjedhur. Si mund ta njoh IMEI dhe të jem në gjendje të bllokoj telefonin ose ta zbuloj atë?

 19.   arie dijo

  Si mund të zhbllokoj një iPad pa një fjalëkalim?
  ose si mund ta njoh imei-in e ipad-it, duke e bllokuar?
  dikush mund të më ndihmojë?