Dash nga Bragi, shumë më tepër sesa kufjet pa tela

Lufta për kufjet wireless "të vërteta" sapo ka filluar dhe ekziston një sfidues i cili ka qenë në fushën e betejës për mjaft kohë, por tani po merr shumë më shumë vëmendje për vendimin e Apple për të bërë pa Jack e kufjeve dhe nisjen të AirPods. Dash janë kufje të vërteta wireless, si AirPods, pa asnjë lloj kablli që i lidh, por Ndryshe nga AirPods ata tejkalojnë detyrën e thjeshtë për të dëgjuar muzikë, pasi ato janë një monitor aktiviteti fizik që ju lejon të kontrolloni rrahjet e zemrës dhe distancën e kaluar pa pasur nevojë të vishni një byzylyk sasior ose diçka të tillë. Këto janë kufjet më të përparuara të momentit dhe ne kemi qenë në gjendje t'i testojmë për të vlerësuar nëse ato përmbushin ato që premtojnë.

Dizajni dhe ergonomia

Ndryshe nga AirPods, Dash ka një dizajn mjaft të matur dhe veshët e veshit vendosen në secilin vesh me asnjë dallim. Kur shkoni në rrugë me ta, shumica nuk do ta kuptojnë që keni veshur ndonjë gjë në veshët tuaj, gjë që për shumë është e rëndësishme. Megjithëse madhësia e tyre mund të duket e madhe, ato mezi dalin nga veshët dhe nuk duhet të keni as frikën më të vogël se mund të bien në tokë., sepse ato janë fiksuar në mënyrë perfekte dhe edhe nëse praktikoni ushtrime ato nuk lëvizin aspak. Unë kam qenë në gjendje ta kontrolloj atë duke vrapuar, dhe madje duke detyruar disa gjeste për të parë nëse përfunduan në tokë, por asnjë milimetër nuk u zhvendos. Sigurisht, është shumë e rëndësishme të përdorni jastëkun e duhur për ju, dhe për këtë përfshin katër madhësi që do të përshtaten me çdo vesh.

Ato janë shumë të lehta për tu vendosur, në vetëm dy lëvizje ato janë ngulitur në mënyrë të përsosur në veshin tuaj, dhe janë me të vërtetë komode, pa përfunduar duke ju shkaktuar shqetësime edhe nëse i vishni për disa orë. Në asnjë moment nuk ka një ndjenjë që ata janë të rëndë ose të pakëndshëm. Kufjet plotësohen me një kuti bartëse që vepron gjithashtu si një bazë karikimi dhe një bateri e jashtme për t'i rimbushur ndërsa nuk i përdorni.. Madhësia e kutisë së transportit është pak më e madhe se një paketë cigare, dhe ajo mund të bartet në çdo xhep pa frikë se i dëmton ato, sepse mbulesa është metalike, duke i dhënë qëndrueshmëri setit dhe duke e mbrojtur atë nga goditjet e mundshme.

Autonomia deri në 3 orë

Në këtë lloj aksesori, autonomia është e meta kryesore e saj, dhe nëse kësaj i shtojmë se po flasim për një pajisje me sensorë të lëvizjes dhe rrahjeve të zemrës, rezultati mund të ishte katastrofik. Dash zgjat rreth tre orë me një karikim të plotë, i cili mund të duket shumë i pakët, por nëse marrim parasysh që rasti i tij lejon deri në 5 karikime të plota, ky problem minimizohet nëse nuk jeni një përdorues shumë intensiv që përdorni kufje të këtij lloji për më shumë se 3 orë rresht. Unë nuk kam qenë në gjendje të verifikoj personalisht nëse shifrat që premton Dash janë përmbushur saktësisht, por Mund të konfirmoj që kufjet zgjasin për më shumë se dy orë rresht dhe se kam qenë në gjendje të mos shqetësohem për rimbushjen e kutisë së karikuesit për një javë.

Kufjet nuk tregojnë baterinë e tyre në shiritin e sipërm të ekranit tuaj të iPhone, diçka që e bëjnë kufjet e tjera me Bluetooth, por as nuk është një problem serioz sepse mund të shihni baterinë e mbetur duke përdorur LED që ato përfshijnë. Kur tundni kufjet, ato ndizen dhe ngjyra e tyre varet nga niveli i ngarkimit:

 • Blu: karikim i plotë
 • E gjelbër: karikoni mbi 50%
 • Portokalli: ngarkesë mesatare
 • E kuqe: karikimi do të mbarojë

Kabina e karikuesit ka gjithashtu një LED që gjithashtu ndizet pikërisht kur vendosni kufjet brenda, duke treguar ngarkesën që keni. Kur LED është i gjelbër, mos u shqetësoni se ka akoma mjaftueshëm rimbushje, por nëse LED fillon të duket e kuqe, lidheni atë në USB të kompjuterit tuaj me kabllon që ajo përfshin për ta rimbushur përsëri dhe kështu mund të vazhdoni të shijoni tuaj Dash pa frikë se do të harxhojë baterinë tuaj. Reallyshtë vërtet e rehatshme të heqësh kufjet nga kutia e tyre duke ditur që ato janë plot me ngarkesë dhe që ne mund t'i përdorim ato pa probleme, dhe dikush që ka përdorur kufje me Bluetooth për vite me rradhë dhe ka qenë në shumë raste pa qenë në gjendje të dëgjojë muzikë sepse ato janë shkarkuar.

Vendosja e kufjeve në karikues është e thjeshtë dhe nuk ka frikë se për shkak të lëvizjes ndërsa ecim ata do të lëvizin dhe do të ndalojnë së karikuari siç duhet, pasi ato janë të pajisura në mënyrë perfekte falë një magneti që i rregullon në pozicionin e duhur. Për të vendosur një kapje, thuaj që lidhësi përdoret në një microUSB, kështu që ne do të duhet të marrim një kabëll specifik në udhëtimet tona përveç Rrufesë për iPhone.

Konfigurimi dhe funksionimi

Kufjet lidhen si çdo kufje pa tel, duke i lidhur ato nga menuja Cilësimet e iPhone tuaj. Vendosni veshin e duhur në veshin tuaj, prekni sipërfaqen e prekjes për disa sekonda dhe kur iPhone juaj ta shfaqë atë në menunë e cilësimeve të Bluetooth-it, zgjidhni atë për ta çiftuar. Tani mund t'i përdorni si kufje konvencionale. Sidoqoftë për t'i përdorur ato si një kuantifikues i aktivitetit fizik, duhet të bëhet një lidhje tjetër, kësaj here duke përdorur kufjen e majtë dhe aplikacionin specifik Bragi. Nga rruga, udhëzimet zanore që ju japin kufjet mund të konfigurohen me aplikacionin për Mac dhe Windows në Spanjisht, diçka shumë e mirëpritur.

Kjo është ajo që përmbledh të gjithë funksionimin dhe menaxhimin e Dash: kufja e djathtë është ajo që është përgjegjëse për muzikën, e majta e aktivitetit fizik. Njohja e këtyre dy premisave pjesa tjetër është më shumë se "thithur" edhe pse mund të duket e komplikuar në fillim:

 • Kufje djathtas:
  • Një prekje për të filluar / pauzuar luajtjen
  • Dy prekje për të çuar përpara këngën,
  • Tre për tu kthyer.
  • Mbajeni për disa sekonda për të çiftuar kufjet me pajisjen tuaj.
  • Rrëshqitni përpara ose prapa për të rritur ose ulur volumin
 • Kufja e majtë:
  • Prekni dhe mbajeni për t'u lidhur me aplikacionin dhe për të ndjekur aktivitetin fizik
  • Trokitni lehtë për të filluar një aktivitet fizik
  • Rrëshqitni përpara për të filluar funksionin «Transparenca» (do ta shpjegoj më vonë)
  • Rrëshqitni përpara për të filluar funksionin e xhamit (më vonë)

Përveç këtyre gjesteve ne mund të përdorim lëvizjet e kokës për të qenë në gjendje të pranojmë thirrje, të pohojmë me kokë, ose t'i refuzojmë ato, pa tundur kokën. Nëse përdorim riprodhuesin e brendshëm (The Dash na lejon të ruajmë deri në 4 GB muzikë) me të njëjtat gjeste, ne mund të refuzojmë këngën që po fillon të luhet dhe të kalojmë te tjetra. Pas azhurnimit të fundit, ne gjithashtu mund të bëjmë një gjest tjetër për të thirrur Siri: goditni faqen tuaj të djathtë, afër veshit dhe mund të flisni direkt me Siri për të luajtur listën tuaj të preferuar të muzikës.

Cilësia dhe diapazoni i zërit

Nëse dëshironi të merrni kufjet më të mira të cilësisë së zërit për 300 €, Dash nuk është sigurisht zgjedhja juaj. Por kjo nuk do të thotë që cilësia e audios është e keqe, larg saj. Unë i kam krahasuar ato drejtpërdrejt me EarPods të Rrufesë dhe iPhone 7 Plus tim, dhe e vërteta është se unë nuk perceptoj ndonjë ndryshim të dukshëm për sa i përket cilësisë. Tingulli është i mirë, dhe gjithashtu me fuqi të mjaftueshme. Përdoruesit e parë u ankuan se vëllimi ishte shumë i ulët, por me azhurnimet kjo është rregulluar dhe tani ju mund të tejkaloni kufirin e sigurisë që Dash vendos, megjithëse ju paralajmëron. Lidhur me përdorimin e tij si pa duar, nëse e bëni në ambiente të qeta, nuk do të keni probleme që bashkëbiseduesi tjetër t'ju dëgjojë mirë, por në ambiente të zhurmshme, bisedat ndonjëherë bëhen të vështira për t’u mirëmbajtur.

Një problem tjetër me këto kufje që i bëri ata të kenë vlerësime negative gjatë lëshimit të tyre ishte paqëndrueshmëria e lidhjes Bluetooth. Kjo është përmirësuar gjithashtu me azhurnimet, dhe lidhja është e qëndrueshme, megjithëse diapazoni është mjaft i kufizuar, më pak se kufjet e tjera Bluetooth që kam përdorur. Për sa kohë që iPhone juaj shkon me ju, në xhepin e pasmë të pantallonave, në çantë shpine ose në çantë, nuk do të keni probleme, por mos e përdorni për të lëvizur nëpër shtëpi pa mbajtur iPhone sepse nuk do ta merrni. Sigurisht, në vendet ku shumë njerëz grumbullohen me shumë pajisje elektronike, lidhja bëhet më e paqëndrueshme.

Më parë po flisja për dy funksione dhe tani është koha për t'i shpjeguar ato. Dash izolohet mjaft mirë nga jashtë, në sajë të faktit që jastëkët përshtaten në mënyrë të përkryer në kanalin e veshit, por ky mund të jetë një problem kur jeni duke bërë sporte në rrugë, për shembull. Për të shmangur këtë problem, mund të aktivizoni opsionin Transparencë, duke rrëshqitur kufjen e majtë nga mbrapa përpara dhe mikrofoni i kufjeve do të jetë përgjegjës për transmetimin e tingullit përmes kufjes në veshin tuaj. në mënyrë që të mos jeni të izoluar nga jashtë. Ky funksion aktualisht është në gjysmë të rrugës, dhe megjithëse përmirëson marrjen e zërit nga jashtë, të jep ndjesinë se ai ende duhet të përmirësohet. Opsioni Windshield që aktivizohet duke përsëritur gjestin e mëparshëm parandalon erën të bëjë zhurmë dhe të transmetojë me aktivizimin e funksionit Transparencë.

Monitorimi i aktivitetit fizik

Dash ka një akselerometër, xhiroskop dhe sensorin e rrahjeve të zemrës, sensorë që përmes aplikacionit Bragi ju lejojnë të monitoroni aktivitetin tuaj fizik dhe Pasi që është gjithashtu i pajtueshëm me aplikacionin iOS Health, të dhënat do të transferohen në iPhone tuaj. Dash ka tre programe monitorimi:

 • Vrapimi: distanca, kaloritë, rrahjet e zemrës, hapat, kohëzgjatja.
 • Biçikleta: rrahjet e zemrës, kohëzgjatja dhe ritmi
 • Noti: rrahjet e zemrës, frymëmarrjet, kohëzgjatja dhe distanca

Sensori i rrahjeve të zemrës është mjaft i ngushtë dhe të dhënat nuk ndryshojnë shumë nga ato të marra me Apple Watch, ashtu si distanca e kaluar. Të dhënat e marra mund të jenë të pamjaftueshme për ata që duan të kenë një kontroll të plotë të aktivitetit të tyre fizik, por për amatorin, është më se e mjaftueshme dhe nuk do të keni nevojë të mbani një impuls të kuantizuesit ose Apple Watch.

Përfundim

Unë e riafirmoj veten time në atë që kam treguar tashmë më parë: ato nuk janë kufjet me cilësinë më të mirë të zërit që mund t'ju ofrojnë për atë çmim, por pasi të shpjegoj gjithçka që ofrojnë, mendoj se nuk jam gabim nëse them se Ato janë kufjet më të përparuara që mund të blini tani, të paktën në atë interval çmimesh. Duke qenë plotësisht të vetëdijshëm se cilësia e audios është e mirë, por jo e shkëlqyeshme, dhe se ata kanë kufizimet e tyre për sa i përket gamës së lidhjes së tyre Bluetooth, pjesa tjetër e tipareve i diferencon ata nga çdo kufje tjetër në treg, madje edhe AirPod-et e pritshme.

Autonomia e tij prej 3 orësh, së bashku me karikuesin e përfshirë, kontrollin përmes gjesteve të prekjes dhe lëvizjeve të kokës, lehtësinë me të cilën ato lidhen dhe shkëputen nga iPhone tuaj vetëm duke i vendosur dhe hequr ato nga veshi juaj, dhe opsionet e monitorimit të aktivitetit fizikKëto janë karakteristika që i bëjnë ata unikë dhe të denjë për atë çmim "premium" që duhet të paguani për të pasur tashmë atë që pothuajse të gjithë do të ofrojnë brenda një kohe. Mund t'i blini në Amazona për 299 €.

Mendimi i redaktorit

Dash nga Bragi
 • Vlerësimi i redaktorit
 • Vlerësim 4.5 yje
299 €
 • 80%

 • Dash nga Bragi
 • Rishikimi i:
 • Postuar ne:
 • Modifikimi i fundit:
 • Dizajn
  Redaktori: 100%
 • Përfitimet
  Redaktori: 90%
 • Cilësia e zërit
  Redaktori: 70%
 • Cilesia e cmimit
  Redaktori: 70%

Pro dhe kundër

rekuizitë

 • Të rehatshme dhe të lehta
 • Përfundime dhe materiale të mira
 • Ata nuk bien me aktivitetin fizik
 • Rezistenca ndaj ujit dhe djersës
 • kontrolli i rrahjeve të zemrës, distancës, kohëzgjatjes së aktivitetit, etj.
 • Kontrolloni me gjeste dhe lëvizje prekëse
 • Mbushës rasti që u jep atyre një autonomi të madhe
 • Diskret dhe i rehatshëm për tu transportuar
 • Hapësirë ​​e brendshme 4 GB për të dëgjuar muzikë jashtë linje

Contras

 • Cmim i larte
 • Diapazoni i kufizuar i lidhjes
 • Mikrofon me distancë të shkurtër pa duar

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

5 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet Networks 2008 SL
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Ren dijo

  Këto kufje u dukën shumë interesante për mua gjatë shitjes së tyre duke pasur parasysh karakteristikat e tyre (madje edhe më shumë sesa ato të Apple), për fat të keq ato nuk dërgohen në vendin tim ...

 2.   Eduardo Martinez dijo

  Vlerësim i shkëlqyeshëm, vetëm një pyetje kur shkruani se çfarë: "Për sa kohë që iPhone juaj shkon me ju, në xhepin tuaj të pasmë, çantën e shpinës ose çantën, nuk do të keni probleme". Me të vërtetë nuk do të ketë problem? Meqenëse kjo është pika e vetme pse ai nuk i bleu ato kufje pasi që shumë ankohen për lidhjen e tyre, personalisht nuk do të kisha mendjen që iPhone dhe kufjet e mia të ishin me vete gjatë gjithë kohës, falënderime dhe përshëndetje nga gjiri i Tampa Florida ...

  1.    Louis Padilla dijo

   Ishte diçka për të cilën ata u ankuan në lansim, por me versionin 2.2 ata rregulluan kryesisht atë problem. Unë nuk kam pasur probleme nëse iPhone im ishte me mua, përveç në vende me shumë njerëz dhe shumë ndërhyrje nga pajisjet, ku kishte shkurtime të vogla.

 3.   Arthur Moreno dijo

  Hey.
  Ju mund të më tregoni se si të bëj që të ngarkoj muzikë në kufje dhe të mos përdor Bluetooth.

  Ju faleminderit.

  1.    Louis Padilla dijo

   Përmes aplikacionit iOS