iPhone 13: lançimi, çmimi dhe të gjitha specifikimet e tij

Lajmet e fundit iPhone 13

Ne jemi në hapin e fundit para prezantimit dhe prezantimit të iPhone 13 të ardhshëm, dhe duam t'ju përmbledhim gjithçka që dimë deri më tani për smartphone-in e ardhshëm të Apple në një artikull të vetëm që do ta azhurnojmë me informacionin që shfaqet në javët në vijim.

Data e lëshimit të iPhone 13

Pas vonesës në lançimin e iPhone vitin e kaluar, për shkak të pandemisë COVID-19, këtë vit është e parashikueshme që prezantimi i tij dhe lansimi pasues të ndodhin më herët. Trueshtë e vërtetë që këtë vit situata e pandemisë ka ndryshuar, por ka shumë probleme me furnizimin e mikroçipave, megjithatë ka zëra që sigurojnë që TSMC po i jep përparësi prodhimit të komponentëve për Apple, dhe nëse kësaj i shtojmë se bllokada e Huawei po zvogëlon shumë shitjet e saj, mund të ndodhë që iPhone të mos vuajë nga mungesa e përbërësve.

Me gjithë këtë, data e lëshimit të iPhone 13 në të gjitha modelet e tij mund të avancohet në muajin shtatorMe Thashethemet tregojnë për 17 ose 24 shtator si datat më të mundshme Nisja. Nëse data e hershme konfirmohet, prezantimi i saj do të bëhet të martën, 7 shtator (Ne tashmë e dimë se si Apple i pëlqen të Martat për ngjarjet e tyre) me fillimin e rezervimeve të Premten pasardhëse, 10 Shtator, dhe shitjet direkte në dyqanet fizike dhe në internet në 17 Shtator. Këto data, siç themi, mund të vonohen një javë nëse shitja e drejtpërdrejtë do të ishte për 24 shtator.

Modelet dhe ngjyrat e iPhone 13 të ri

Modelet IPhone 13 dhe 13 Pro Max

Çdo vit ka të njëjtin debat për emrin e iPhone të ri. Isshtë e vetmja pajisje Apple që merr një numër në emrin e saj, duke treguar qartë modelin për të cilin po flasim. iPad Pro, iPad Air, iPad, MacBook, iMac ... Apple nuk i ndjek të njëjtat kritere kur emëron pjesën tjetër të katalogut të produkteve të saj, kështu që për disa vite është përfolur se iPhone mund të braktisë numrin dhe të quhet vetëm iPhone. Por duket se këtë vit nuk do të jetë kështu dhe do të vazhdojë me numrin në pjesën e fundit të emrit të tij.

Pyetja që mbetet është A do të quhet iPhone 12s apo iPhone 13? IPhone 11 u pasua nga iPhone 12, jo 11-të, mbase sepse nuk kujtonte ngjarjet e asaj date fatale në Shtetet e Bashkuara, ose thjesht sepse ky model i ri solli një ndryshim të dizajnit që e diferencoi atë mjaft nga paraardhësi i tij. Ky iPhone i ri 13 pritet të mos sjellë ndryshime të mëdha në dizajn krahasuar me iPhone 12, por thashethemet sugjerojnë që nuk do të quhet iPhone 12s por iPhone 13.

Cilat modele do të jenë në dispozicion të këtij iPhone të ri? Shumica e analistëve pajtohen se nuk do të ketë ndryshime në krahasim me gjeneratën aktuale dhe që për këtë arsye çdo iPhone 12 do të ketë pasardhësin e tij këtë vit:

 • iPhone 13 mini: me një ekran 5,4 inç, pasardhës i iPhone 12 mini.
 • iPhone 13: me ekran 6,1 inç, pasardhës i iPhone 12.
 • iPhone 13 Pro: me ekran 6,1 inç, pasardhës i iPhone 12 Pro.
 • iPhone 13 Pro Max: me ekran 6,7 inç, pasardhës i iPhone 12 Pro Max.

Dizajni i kamerës dhe ekranit të iPhone 13 të ri

Duket se shitjet e dobëta të iPhone 12 mini nuk do të ndikojnë në vazhdimësinë e tij brenda intervalit të iPhone për këtë vit nëse i kushtojmë vëmendje thashethemeve më të fundit, edhe pse ka akoma nga ata që sigurojnë se nuk do të rinovohet këtë vit. Withoutshtë pa asnjë dyshim modeli që kapet më shumë me kunjat e të gjithë gamës. Lidhur me iPhone SE, nuk do të ketë më rinovim këtë 2021, dhe do të duhet të presim deri në vitin 2022 për të parë modelin e ri që na ofron Apple.

Dizajni i iPhone 13 të ri

Apple do të shtojë disa ndryshime në modelin e përgjithshëm të iPhone-ve të rinj. Ata do të vazhdojnë me pjesën e pasme të xhamit, diçka thelbësore për të funksionuar karikimi pa tela dhe skajet e sheshta, si iPhone 12. Në pjesën e përparme do të vazhdojmë me ekranin që zë tërë pjesën e përparme dhe "notch" që ka karakterizuar iPhone që nga iPhone X do të jetë i pranishëm, edhe pse me një reduktim në madhësi falë vendosjes së altoparlantit të ri. Në këto modele të reja altoparlanti nuk do të zërë qendrën e nivelit Përkundrazi, do të vendoset në skajin e sipërm të ekranit, duke i lënë më shumë hapësirë ​​kamerës së përparme dhe të gjithë përbërësve të FaceID të vendosen, kështu që gjerësia e saj mund të zvogëlohet.

Dimensionet e iPhone të ri do të jenë të njëjta si në modelet e tij aktuale, vetëm trashësia do të rritet minimalisht, rreth 0,26 mm, diçka që nuk do ta vërejmë kur ta kemi në duar, por që mund të na japë ndonjë problem me mbulesat e modeleve aktuale. Në çdo rast, rastet e iPhone 12 nuk do të funksionojnë për iPhone 13 të ri, sepse moduli i kamerës do të jetë më i madh.

Nota e iPhone 13

Preciselyshtë pikërisht në këtë pjesë të iPhone ku do të mund të vëreni ndryshimet e pakta të dizajnit këtë vit, pasi që objektivat do të jenë më të mëdha dhe do të bien në sy më shumë sesa në gjeneratën aktuale, kështu që moduli, siç përmendëm më parë, do të të jetë më i madh. Disa thashetheme flasin për një rregullim të ri diagonal të lenteve të iPhone 12 dhe 12 mini, e cila do të vazhdojë të ketë vetëm dy. Possibilityshtë diskutuar gjithashtu mundësia që objektivat e 2/3 (varet nga modeli) të mbrohen nga një kristal i vetëm safir, në vend që ta bëni atë individualisht si në modelet aktuale.

Ne nuk duam të mos përmendim një mundësi për lidhësin e rrufesë së iPhone 13 të ri, pasi që edhe pse duket e pamundur, ka pasur mjaft thashetheme në lidhje me mundësinë që të paktën një modeli të mos ketë asnjë lloj lidhës. Sistemi MagSafe i lëshuar vitin e kaluar nuk do të shërbente vetëm për karikimin e pajisjes por edhe për transmetimin e të dhënave. Siç themi, duket diçka që mund të vijë së shpejti, por nuk ka gjasa për këtë vit.

Ngjyrat e iPhone 13 të ri

Ngjyrat e iPhone të ri gjenerojnë gjithmonë shumë thashetheme rreth tyre, edhe pse më vonë ato nuk konfirmohen në shumicën e rasteve. Me siguri thashethemet kanë bazën e tyre, Apple bëri shumë testime me ngjyra të ndryshme gjatë gjithë kohës së zhvillimit të iPhone-ve të rinj, duke lënë një ose dy ngjyra të reja në fund, në rastin më të mirë. Tani për tani iPhone 12 janë në dispozicion në të bardhë, të zezë, blu, jeshile, vjollcë dhe të kuqe, ndërsa iPhone 12 Pro janë në grafit, argjend, ari dhe blu.

Ngjyra të reja iPhone 13

Me modelet e reja të iPhone ne do të vazhdojmë të kemi pjesën më të madhe të asaj ngjyre ngjyrash, edhe pse disa do të zëvendësohen. Kështu, në grafitin iPhone 13 Pro do të hapet zezë e zezëdo të dukej shumë më e zezë se modeli aktual, e cila është më gri. Flitet gjithashtu për një ngjyrë bronzi, më portokalli se ari aktual. Dhe në rastin e modeleve "jo-Pro", një ngjyrë rozë mund të përfshihet, por duket shumë e rrezikshme.

Karakteristikat që konsiderohen të konfirmuara

Ekran

Ekranet do të mbajnë të njëjtën rezolucion si ato aktuale, si dhe të njëjtat madhësi. Ajo që pritet është se, këtë vit po, shkalla e rifreskimit 120Hz arrin, edhe pse i kufizuar në modelet Pro, të dy 6.1 dhe 6.7 inç. Ekranet do të jenë të llojit LTPO, i cili do të zvogëlojë konsumin e energjisë me 15 deri në 20%. Kjo lloj teknologjie gjithashtu bën të mundur zvogëlimin e numrit të përbërësve nën ekran, në mënyrë që të arrihet më shumë hapësirë ​​për përbërësit e tjerë (bateria, për shembull).

Ditët e fundit po flitet gjithashtu një funksionalitet i ri i ekranit, "Gjithmonë në ekran" ose ekrani gjithmonë i ndezur, ashtu si me Apple Watch nga Seria 5. Ulja e konsumit të energjisë në ekranet LTPO mund të kompensojë konsumin më të lartë që do të kishte kjo veçori, e cila do t'ju lejojë të shihni gjithnjë informacionin në ekran me iPhone të kyçur.

Ekran IPhone 120 13Hz

Identifikimi i fytyrës

IPhone 13 do të ruajë njohjen e fytyrës si një sistem sigurie për blerjet, pagesat me Apple Pay dhe zhbllokimin e pajisjes. Ditët e fundit, janë shfaqur zëra që pohojnë se IPhone 13 mund të debutojë me një sistem të ri të njohjes së fytyrës se do të funksiononte edhe me maskën, e cila do të ishte një nxitje e rëndësishme për të rinovuar iPhone këtë vit.

Pothuajse përjashtohet që iPhone i ri të ketë një sistem të njohjes së gjurmëve të gishtërinjve, ose Touch ID, pavarësisht faktit se tashmë mund të jetë duke testuar sistemin në disa prototipe të iPhone 13Me Duket shumë e pamundur që ky iPhone i ri të përfshijë këtë veçori dhe se do të na duhet të presim të paktën një vit, nëse përfundimisht përfshihet.

kamera

Do të jetë një nga seksionet që do të sjellë më shumë lajme, me përmirësime në të gjithë gamën, edhe pse më i rëndësishëm në 13 Pro dhe Pro Max. Këto modele do të përfshijnë një lente të re me 6 elemente me kënd shumë të gjerë, në krahasim me 5 elementet e atyre aktualë. Kjo do të ketë një ndikim në përmirësimin e cilësisë së fotografive të marra me këtë lente, e cila gjithashtu do të ndihmohet nga përfshirja e fokusit automatik, tani mungon, dhe një hapje më e madhe e f / 1.8 (aktualisht është f / 2.4).

Madhësia e kamerave IPhone 13

L caqet do të jenë më të mëdha, prandaj rritja e madhësisë së modulit të kamerave. Kjo do të lejonte një hyrje më të madhe të dritës për të marrë cilësi më të mirë në fotografi me pak ndriçim. Për më tepër, madhësia e sensorit do të jetë gjithashtu më e madhe, duke kapur edhe më shumë dritë. Gjithçka duket se tregon se Apple dëshiron që këtë vit të përmirësojë fotografitë e kapura në kushte të ndriçimit të ulët.

Këto zhvillime të fundit nuk janë të qarta për ne nëse do të jenë të pranishme në të gjitha modelet e iPhone, ose nëse do të rezervohen vetëm për modelet Pro. Ajo që do të ndajnë të gjithë është një përmirësim në stabilizimin e imazhit, që do të përfshihet në sensor, duke lënë mënjanë stabilizimin optik, duke marrë fotografi dhe video më të mira. Ajo që duket pothuajse e sigurt është se sensori LiDAR do të jetë ekskluziv për iPhone 13 Pro.

Do të ketë dy mënyra të reja të kamerës, një fotografike, për të marrë fotografi nga qielli i natës. Kjo mund të shpjegojë kaq shumë përmirësime të përqendruara në foto me dritë të ulët dhe ultra të gjerë. Modaliteti tjetër i ri do të jetë video, me një efekt turbullira identik me mënyrën portrete të fotografisë, të cilën gjithashtu mund ta retushoni pasi të personalizoni thellësinë e fushës.

Bateria dhe karikimi

IPhone 13 i ri mund të nisë një teknologji të re të quajtur "bateri e butë", e cila ju lejon të krijoni bateri me më pak shtresa, e cila kursen hapësirë ​​të brendshme në iPhone. Në këtë mënyrë, kapaciteti i baterisë mund të rritet pa pasur nevojë të rritet madhësia e iPhone. IPhone 13 Pro Max do të ishte ai që do të merrte rritjen më të madhe të baterisë, duke arritur 4,352mAh, ndërsa pjesa tjetër e modeleve do të shohin rritje më të vogla.

Nuk duket se do të ketë ndryshime në sistemet e karikimit, me tela dhe pa tel. Apple prezantoi sistemin MagSafe me iPhone 12, i cili arrin deri në 15W energji, ndërsa me kabllo ngarkesa maksimale është 20W. Me përjashtim të befasisë, këto të dhëna do të mbeten të pandryshuara në iPhone 13 të ri. Ata gjithashtu nuk pritet të kenë një ngarkesë të kundërt, ose të paktën jo një ngarkesë të kundërt që i lejon ata të përdoren si një bazë konvencionale e karikimit Qi. Ne tashmë e dimë që iPhone 12 ka karikim të kundërt, por është i kufizuar në rimbushjen e baterisë së re MagSafe që Apple sapo ka hedhur në treg.

Specifikime të tjera

Supozohet se iPhone i ri 13 do të përfshijë procesorin A15 Bionic, pasardhësin e A14 Bionic të përfshirë tani në iPhone 12. Kjo gjeneratë e re mund të përfshijë një "sistem në një çip" (SoC) të ri që jo vetëm që do të përmirësonte performanca e pajisjes, duke shkrepur energjinë e saj siç ndodh brez pas brezi, por gjithashtu do të rriste efikasitetin e saj duke ulur konsumin e energjisë.

Magazinimi me siguri do të mbetet i pandryshuar, duke filluar nga 64 GB y me një maksimum prej 512 GB. Ka pasur thashetheme në lidhje me rritjen e madhësisë së boot deri në 128 GB, gjë që do të ishte një lajm i mirë dhe më shumë se logjik, por nuk duket shumë e mundshme. Mundësia që iPhone 13 të shkojë deri në 1TB hapësirë ​​ruajtëse në modelet Pro gjithashtu duket shumë e largët.

Të gjitha modelet e iPhone 13 do të ketë lidhje 5G dhe do të përdorë modemin Qualcomm X60. Zbatimi i këtij lloji të rrjetit është ende mjaft margjinal në shumicën e vendeve, megjithëse pritet që 2022 të nënkuptojë përfundimisht fillimin e zgjerimit të tij të përgjithshëm. Lidhur me lidhjen WiFi, do të jetë në përputhje me rrjetet e reja WiFi 6E, i cili shton brezin 6GHz dhe përmirëson WiFi 6, akoma në një fazë implementimi shumë të hershme.

Renderimi i iPhone 13 të ri sipas informacionit të konfirmuar

Sa do të kushtojë iPhone 13?

Asnjë ndryshim çmimi nuk pritet, kështu që iPhone 13 do të kushtonte saktësisht e njëjta gjë sesa brezi aktual.

 • iPhone 13 mini nga 809 €
 • iPhone 13 nga 909 €
 • iPhone 13 Pro nga 1159 €
 • iPhone 13 Pro Max nga 1259 €

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

4 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet Networks 2008 SL
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   danko dijo

  Ejani, nëse keni iPhone 12, 13 nuk ia vlen, praktikisht i njëjti celular

  1.    David dijo

   Epo, si çdo vit, asgjë nuk ndryshon nga 11 në 12, ata vendosin një magnet në anën e pasme

  2.    Sergio dijo

   Epo, nëse keni edhe një 11 dhe një 10 është gjithashtu e njëjtë, ata nuk inovojnë më në asgjë.

 2.   juanjo dijo

  Po, nuk ia vlen të blini iPhone 13. Kjo do ta rrisë baterinë në +4300 mha. IPhone Fold dhe iPhone 14 do të jenë diçka tjetër. Përveç kësaj, kompanitë e mëdha tani po zbatojnë patate të skuqura 4n, deri në vitin 2023 do të kemi 3 patate të skuqura matëse, kjo është interesante!
  Bateritë do të përdorin grafit mendoj se thonë ata? Bateritë do të zgjasin gati një javë.